Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 12 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 12 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


evil under the sun

Δύο Εγκλήματα Κάτω από τον Ηλιο (Evil Under the Sun) του Γκάι Χάμιλτον

Ο εκατομμυριούχος Σερ Ορας Μπλατ έχει χάσει ένας αμύθητης αξίας διαμάντι κι αναθέτει στον Ηρακλή Πουαρό να το βρει. Ο παγκοσμίου φήμης και περιστρεφόμενου μυστακίου Βέλγος ντετέκτιβ θ' αναγκαστεί να κάνει διακοπές (πράγμα που δυσαρεστεί κι αυτόν και τους οικοδεσπότες του), σ' ένα νησάκι της Αδριατικής, στο ξενοδοχείο της Ντάφνι Κασλ, όπου συχνάζουν κατά κύριο λόγο πλούσιοι Βρετανοί. Οταν, όμως, η επιθυμητή και κακομαθημένη σταρ του θεάτρου, Αρλίνα, βρεθεί νεκρή με το μαγιό στην παραλία, ο Πουαρό θα βάλει το μυαλό του σε εντατική λειτουργία, εξετάζοντας άλλοθι και πιθανούς ενόχους.

Ενα ακόμη καυτό έγκλημα αναζητεί λύση με τον τρόπο της Αγκαθα Κρίστι και ένα all-star βρετανικό καστ με τον Πίτερ Ουστίνοφ επικεφαλής στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Dark Waters

Σκοτεινά Νερά (Dark Waters) του Τοντ Χέινς

Ο Ρόμπερτ Μπίλοτ είναι ένας ανερχόμενος δικηγόρος στο Σινσινάτι του Οχάιο, μέλος μιας νομικής εταιρίας που κατά κύριο λόγο εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες που κυριαρχούν στην περιοχή και την ίδια στιγμή ένας μάλλον ιδεαλιστής ρομαντικός, εσωστρεφής άνδρας που πιστεύει, κόντρα σε οτιδήποτε, στο σωστό. Ακριβώς πάνω στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ένας αγρότης από το Πάρκερσμπουργκ ισχυρίζεται πως ένα παράρτημα της εταιρίας - κολοσσού DuPont διοχετεύει τοξικά απόβλητα στο ποτάμι που διασχίζει τα κτήματά του με αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο των αγελάδων του και την καταστροφή γεωργικών εκτάσεων. Φτάνοντας στην περιοχή, ο Ρομπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με αποκαλύψεις και συγκαλύψεις που θα τον οδηγήσουν στο να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, ρισκάροντας πραγματικά τα πάντα: από την οικογένεια του, την καριέρα του μέχρι και την ίδια του τη ζωή.

Βασισμένο σε μια πολύκροτη δικαστική υπόθεση που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην Αμερική, το φιλμ του Τον Χέινς είναι ακόμα μία πολιτική ταινία για το πώς οι οικολογικές καταστροφές στον πλανήτη επιστρέφουν για να μας εκδικηθούν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται στις 01.45 στο Star

a quiet place part II main

Ενα Ησυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

django unchained 607

Django, Ο Τιμωρός (Django Unchained) του Κουέντιν Ταραντίνο

Βρισκόμαστε στον αμερικανικό νότο, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του Εμφυλίου. Ο Δρ. Κινγκ Σουλτς, ένας γερμανικής καταγωγής κυνηγός επικηρυγμένων, αγοράζει τον σκλάβο Τζάνγκο και του προτείνει μία συμφωνία: δεν γνωρίζει πώς μοιάζουν οι αδελφοί Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες στη φυτεία που μεγάλωσε ο Τζάνγκο, κι αν εκείνος τον βοηθήσει να τους βρουν, θα έχει μέρος της αμοιβής. Την ελευθερία του, του τη χαρίζει ήδη. Ο Γερμανός εκτελεστής δεν πιστεύει στην σκλαβιά. Ο Τζάνγκο δέχεται, αλλά ζητά και κάτι ακόμα: τη βοήθεια του Σουλτς για να απελευθερώσουν την γυναίκα του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει πουληθεί σκλάβα στον διαβόητα απάνθρωπο ιδιοκτήτη της «Candyland», μίας φυτείας-κόλασης για τους νέγρους δούλους. Ο Τζάνγκο θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα μπει στην «Candyland» ιππεύοντας δίπλα στον λευκό φίλο και σύντροφό του. Η αιματοβαμμένη αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα τον μετατρέψει στον απόλυτο Τιμωρό – μυθικό σύμβολο της μαύρης εξέγερσης.

Σπαγγέτι γουέστερν, καυστικό σχόλιο για τα θεμέλια της αμερικανικής ηθικής, αλλά πάνω και πέρα από όλα καθαρόαιμη Ταραντινική ταινία εκδίκησης και μαύρου, κατάμαυρου, χιούμορ (και σάουντρακ). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.40 στο Mega

analyze that

Ανάλυσέ Το (Analyze This) του Χάρολντ Ράμις

Ο ψυχίατρος Μπεν Σόμπελ, έχει μερικά προβλήματα: Ο γιος του κατασκοπεύει τους ασθενείς του όταν του εξομολογούνται τα προβλήματά τους, οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν τον επερχόμενο γάμο του και τα προβλήματα των ασθενών του δεν του προκαλούν αίσθηση. Ο Πολ Βίτι, ένας μαφιόζος Νονός, έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα: Αιφνίδιες κρίσεις πανικού δημοσίως, ανικανότητα να σκοτώσει τους ανθρώπους που θα ήθελε και το χειρότερο, ανικανότητα στο κρεβάτι. Όταν οι ζωές αυτών των δύο διασταυρωθούν τυχαία, ο Ντον Πολ Βίτι, αποφασίζει ότι βρήκε τον άνθρωπο που θα τον ελευθερώσει από τα προβλήματά του εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας για το ετήσιο συνέδριό τους

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

how to have sex

How to Have Sex της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σεξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Το πολυβραβευμένο (και στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), ντεμπούτο τής Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic, γυρισμένο στα Μάλια της Κρήτης, δίνει ένα σύγχρονο, ιδρωμένο ορισμό της ερωτικής συναίνεσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

poor things

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος προχωρά με άλματα στην περιοχή των μεγαλύτερων δημιουργών της εποχής μας, με μια ακόμη αριστουργηματική, αψεγάδιαστη ταινία. Χρυσός Λέοντας στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Killers of the flower moon

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Killers of the Flower Moon) του Μάρτιν Σκορσέζε

Η ιστορία τοποθετείται τη δεκαετία του 1920 και περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της φυλής των Ινδιάνων Οσέιτζ, οι οποίοι μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου, στις εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν για να ζήσουν, έγιναν οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο. Αντιστρέφοντας τους άγραφους νόμους της εποχής, έζησαν στην Οκλαχόμα σαν μια σεβαστή αριστοκρατία και αναμείχθηκαν με τους λευκούς, δίνοντας το στίγμα μιας ουτοπικής συνύπαρξης που διακόπηκε απότομα όταν μυστηριώδεις δολοφονίες άρχισαν να αποδεκατίζουν ουσιαστικά τη φυλή, αναγκάζοντας το νεόκοπο τότε FBI του Εντγκαρ Τζ. Χούβερ να αναλάβει δράση.

Με ένα - συναρπαστικό, κλασικό και γι’ αυτό απίστευτα μοντέρνο, επίκαιρο έως και επείγον για κάθε εποχή αλλά ακριβώς για το σήμερα - έπος 260 λεπτών, ο Μάρτιν Σκορσέζε αφηγείται ξανά και αριστουργηματικά την ιστορία που έφτιαξε την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

american fiction

American Fiction του Κορντ Τζέφερσον

Κεντρικός ήρωας ο Θελόνιους Ελισον, που οικογένεια και φίλοι αποκαλούν τρυφερά «Μονκ» σαν τον μνημειώδη τζαζίστα, ένας καθηγητής λογοτεχνίας και ημιατυχήσας συγγραφέας απαιτητικών βιβλίων που αναλύουν αρχαιοελληνικά έργα. Ο Μονκ βρίσκεται σε αδιέξοδο και στις δυο κατευθύνσεις της ζωής του. Η συγγραφική καριέρα του δεν προχωρά, καθώς, παρότι μαύρος, δεν εμπίπτει στο στερεότυπο της μαύρης λογοτεχνίας, όπως το ορίζει η κατά πλειονότητα λευκή ηγεσία του λογοτεχνικού κόσμου, αλλά και η κοινή γνώμη. Οσο εκείνος εκνευρίζεται, τόσο ο θεατής χαμογελά ένοχα όταν, σε μια επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο για να δει πόσο πουλάνε τα βιβλία του, ο Μονκ ανακαλύπτει τη μελέτη του για τους «Πέρσες» του Αισχύλου τοποθετημένη στο τμήμα «Αφροαμερικανικής Λογοτεχνίας» μια και η φωτογραφία του στο εσώφυλλο δείχνει έναν μαύρο άντρα.

Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

The Wonderful Story Of Henry Sugar

The Wonderful Story Of Henry Sugar του Γουές Αντερσον

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix