Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 10 Αυγούστου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 10 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Belfast

«Belfast» του Κένεθ Μπράνα

Μπέλφαστ, Αύγουστος 1969. Ιστορικά, αυτό είναι το καλοκαίρι που ξεκίνησαν οι Ταραχές - οι αιματοβαμμένες συγκρούσεις μεταξύ των «ενωτικών» Προτεσταντών και των «αντιενωτικών» Καθολικών, που κράτησαν τρεις βίαιες δεκαετίες. Για τον 9χρονο Μπάντι όμως, ένα αγόρι που μεγαλώνει σε μια γειτονιά της εργατικής τάξης, αυτό είναι ένα ακόμα καλοκαίρι. Παίζει με τους φίλους του στο δρόμο, τσακώνεται με τα ξαδέλφια του για μικροπράγματα, οι γείτονες του κάνουν παρατήρηση αν φωνάζει ώρες κοινής ησυχίας, ο παππούς και η γιαγιά τον πηγαίνουν σινεμά, η μαμά κι ο μπαμπάς φωνάζουν ο ένας στον άλλον με μάτια που πετάνε σπίθες, και την επόμενη στιγμή αγκαλιάζονται και χορεύουν Van Morrison. Οδοφράγματα στήνονται στη γειτονιά, ένας κόσμος αλλάζει, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι άλλο: πώς θα τον προσέξει η Κάθριν, η μακρομαλλούσα συμμαθήτριά του. Οχι, ο Μπάντι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλά, ξαφνικά, θα βρεθεί απέναντι σε μία απότομη ενηλικίωση: την πιθανότητα να μετακομίσουν στην Αγγλία για να γλιτώσουν από τη βία. Κι εκείνος τι θα κάνει χωρίς τον παππού και τη γιαγιά, τα ξαδέλφια, τους φίλους, τη συμμαθήτριά του;

Μπορεί μία ταινία για το καλοκαίρι που ξεκίνησαν οι πολιτικές Ταραχές να αποτυπωθεί με feelgood ασπρόμαυρη νοσταλγία; Ναι, αν είσαι 9 χρονών, δεν καταλαβαίνεις πολλά κι αγαπάς μια συμμαθήτριά σου. O Κένεθ Μπράνα επιστρέφει στην παιδική του ηλικία και στον Αύγουστο που άλλαξε τη ζωή του με ένα ερωτικό γράμμα στο Μπέλφαστ, με εφόδιο τη συναρπαστική διεύθυνση φωτογραφίας του Χάρη Ζαμπαρλούκου. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.40 στο NovaCinema2 HD.

lord of the rings two towers

«Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» του Πίτερ Τζάκσον

Στα Ορυχεία της Μόρια, ο μάγος Γκάνταλφ ο Γκρίζος, μάχεται με τον Μπάλρογκ (έναν αρχαίο δαίμονα της φωτιάς και της σκιάς) στη Γέφυρα του Κάζαντ-Ντουμ, με σκοπό να επιτρέψει στη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού να αποδράσει. Ο Γκάνταλφ, πέφτει μαζί με τον δαίμονα στο κενό και η Συντροφιά πιστεύει ότι είναι νεκρός. Μέρες αργότερα, τα Χόμπιτ Φρόντο και Σαμ συνεχίζουν το ταξίδι στους λόφους των Έμιν Μιουίλ (ορεινοί, πετρώδεις σχηματισμοί, τους ο οποίους οι Φρόντο και Σαμ πρέπει να διασχίσουν στον δρόμο τους για τη Μόρντορ). Μία νύχτα, δέχονται επίθεση από το Γκόλουμ, που θέλει πίσω το "πολύτιμό του" Δαχτυλίδι. Τα Χόμπιτ καταφέρνουν να τον αιχμαλωτίσουν, αλλά ο Φρόντο, αντιλαμβάνεται το ψυχικό βάρος του δαχτυλιδιού και τον λυπάται. Αφού χρειάζονται οδηγό, ο Φρόντο πείθει τον Γκόλουμ να τους οδηγήσει στη Μαύρη Πύλη της Μόρντορ, όπου πιστεύει ότι θα βρει τρόπο να την περάσει και να μπει στην επικράτεια της Μόρντορ, έτσι ώστε τελικά να φτάσει στο Βουνό του Χαμού και να καταστρέψει το Δαχτυλίδι.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star.

Αμυγδαλή

«Αμυγδαλή» της Μαρίας Χατζάκου

Καλοκαίρι, εξοχικό στη Νέα Μάκρη, η Αννα ενηλικιώνεται κι ετοιμάζεται για το πάρτι της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να το ζήσει με τη Μαρία, το κορίτσι που της αρέσει. Η μικρή της αδελφή, η Μελίνα, που την αγαπά παθολογικά, δεν είναι καλεσμένη. Αλλά είναι αποφασισμένη να μην το αφήσει να περάσει έτσι. Η ως τώρα παραγωγός (και μουσικός) Μαρία Χατζάκου, γράφει και σκηνοθετεί για πρώτη φορά, μια ταινία από τη μια αυθεντικά κοριτσίστικη, ως προς την ακρίβεια με την οποία χειρίζεται αυτόν τον τόσο γνώριμο συνδυασμό σκιρτήματος και ανασφάλειας, από την άλλη feelgood και ξέγνοιαστη, χάρη στην καλοκαιρινή ραστώνη που εικονοποιεί θαυμαστά η Χριστίνα Μουμούρη, κι από την άλλη, την καλύτερη, έναν θαρραλέο συνδυασμό κινηματογραφικών ειδών κι αναφορών. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για τη μικρού μήκους ταινία «Αμυγδαλή».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.50.

Οπωσδήποτε την Κυριακή

«Οπωσδήποτε την Κυριακή» («Vivement Dimanche!», 1983) του Φρανσουά Τριφό

Ο διευθυντής ενός κτηματομεσιτικού γραφείου, σε μια μικρή πόλη στο γαλλικό νότο, θεωρείται ύποπτος για διπλή δολοφονία: της συζύγου του και του εραστή της. Καθώς υπάρχουν στοιχεία εναντίον του και κατηγορείται και για μία τρίτη δολοφονία, ο μεσίτης αποδρά. Εντωμεταξύ η γραμματέας του, που διεξάγει δική της έρευνα για να μάθει την αλήθεια, μπλέκεται σε απροσδόκητες, δύσκολες καταστάσεις. Η τελευταία ταινία στην καριέρα του Τριφό τίμησε όσο καμία άλλη το σινεμά του Χίτσκοκ που τόσο αγάπησε ο ίδιος, φέρνοντάς το σε άμεση επαφή με το φιλμ νουάρ, σαν μια χημική ένωση με παράγωγο ένα απολαυστικά σινεφιλικό φόρο τιμής.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του CINOBO, στη θεματική ενότητα «Γαλλική Ριβιέρα και αιώνιο μεσογειακό καλοκαίρι»

airhostess

«Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου

Στο «Airhostess-737» παρακολουθούμε μια 39χρονη αεροσυνοδό, τη Βανίνα που κάνει την πτήση Αθήνα προς Καβάλα με το Boeing-737. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι - από το Λοκάρνο στο Τορόντο και το Σάντανς - το νέο μικρού μήκους φιλμ του Θανάση Νεοφώτιστου με τίτλο «Airhostess-737» διαγωνίστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμον-Φεράν, χαρίζοντας στην πρωταγωνίστρια του, τη Λένα Παπαληγούρα σε ένα δεξιοτεχνικό one-woman-show, το βραβείο ερμηνείας, ενώ βρίσκεται στη long list των υποψηφιοτήτων Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας για τα Οσκαρ 2024. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Cosmote Cinema 1.

only murders in the building s03

«Only Murders in the Building»

Ο τρίτος κύκλος της σειράς «Only Murders in the Building», βρίσκει τους Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ (Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελίνα Γκόμεζ), να ερευνούν έναν φόνο στα παρασκήνια μιας παράστασης του Μπρόντγουεϊ. Ο Μπεν Γκλένροι (Πολ Ραντ) είναι ένας αστέρας του Χόλιγουντ, του οποίου το ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ διακόπτεται από τον πρόωρο θάνατό του. Με τη βοήθεια της συμπρωταγωνίστριας, Λορέττα Ντάρκιν (Μέριλ Στριπ), οι τρεις πρωταγωνιστές ξεκινούν την πιο δύσκολη υπόθεση που έχουν αναλάβει ποτέ, ενώ ο σκηνοθέτης Ολιβερ προσπαθεί απεγνωσμένα να ξαναφτιάξει την παράστασή του. Η αυλαία ανεβαίνει!

Η κωμωδία μυστηρίου (και, μαζί, αστικού κυνισμού και αποθέωσης τής απρόβλεπτης φιλίας), επανέρχεται με τρίτη σεζόν, με Μέριλ Στριπ, με λίγο Πολ Ραντ και με πολλά υποσχόμενο κέφι.

Τα δύο πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου είναι τώρα διαθέσιμα στο Disney+

Ο Αλκης

«Ο Αλκης»

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκαν ομόφωνα δώδεκα νεαροί για τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Αλκη Καμπανό, οι γονείς του μιλούν στην ΕΡΤ για τον Αλκη, τον χαρακτήρα του και τα όνειρά του. Κοιτώντας την κάμερα θυμούνται τις πρώτες στιγμές όταν πληροφορήθηκαν ότι ο γιος τους έπεσε θύμα επίθεσης χούλιγκαν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022. Περιγράφουν όσα έζησαν τις 49 ημέρες μέσα στο δικαστήριο, μέχρι την καταδίκη των δώδεκα νεαρών ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικά. Οι επτά σε ισόβια και όλοι σε ποινές πολυετούς κάθειρξης.

Η Μελίνα Κακουλίδου και ο Αριστείδης Καμπανός υποδέχονται, στο σπίτι τους στη Βέροια, τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευπούλου και Κώστα Καντούρη.Οι γονείς του Αλκη, το πρόσωπο του οποίου έγινε σύμβολο ενάντια στην οπαδική βία, εκφράζουν την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Παρότι βλέπουν πως οι οπαδικές επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει, δεν παύουν να αγωνίζονται προκειμένου ο γιος τους να είναι το τελευταίο θύμα σ’ αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο της φανέλας.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX