Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Αλυτη 607 6

Αλυτη του Μίνωα Νικολακάκη

Ενας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομονωμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα που πάσχει από μια σπάνια δερματική πάθηση. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται.

Η τετράγωνη λογική εγκλωβισμένη στον αέναο κύκλο της φύσης σε μια εντελώς ξεχωριστή ελληνική ταινία τρόμου και φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30

bridesmaids

Φιλενάδες (Bridesmaids) του Πολ Φιγκ

Η Ανι δεν είναι και στην καλύτερη φάση της ζωής της καθώς έχει ξεμείνει τόσο από λεφτά όσο και από σχέση… Οταν όμως μαθαίνει πως η καλύτερη φίλη της αρραβωνιάστηκε, κάνει τα αδύνατα δυνατά να είναι η καλύτερη παράνυμφος που θα μπορούσε να υπάρξει! Αυτό όμως αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο δεδομένων των υπολοίπων, άγνωστων στην Ανι, γυναικών που απαρτίζουν την παρέα της μελλόνυμφης και οι οποίες με τη σειρά τους διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης παρανύμφου, κάνοντας τη ζωή της Ανι ακόμα δυσκολότερη.

Προφανώς ήρθε ο καιρός που οι γυναίκες στην οθόνη μπορούν να πέρδονται, να ξερνούν και να βρίζουν ασύστολα. Αυτό ίσως κάποιοι το λένε πρόοδο. Ισως κάποιοι το λένε και αστείο. (ΟΚ, μερικές φορές είναι...) Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Star

Η Βοή του Κόσμου

Η Βοή του Κόσμου του Πέτρου Σεβαστίκογλου

Μια ταινία για την εποχή μας. Μια ταινία για κάθε εποχή. Αυτό είναι η «Βοή του Κόσμου» που ο Πέτρος Σεβαστίκογλου συνθέτει κι αποσυνθέτει από εικόνες - ήχους που συνέλεξε στα ταξίδια του στον κόσμο: στην Κίνα, τη Σενεγάλη, την Βραζιλία, την Αμερική, την Ελλάδα. Μικρές στιγμές, ιστορίες που συμβαίνουν μαζί με δισεκατομμύρια άλλες στα ίδια κλάσματα του δευτερολέπτου, μια οικογένεια που τρώει στο ίδιο τραπέζι, ένας διαπεραστικός ήχος από μια τηλεόραση, μια κοπέλα που μετρά, ένα ζευγάρι που κάνει σεξ, ένα αυτοκίνητο που διασχίζει τον κόσμο, ο ήχος του ρεύματος και ο άλλος μιας αυτοσχέδιας μουσικής… Καθημερινές ανάσες από έναν κόσμο που δεν σταματάει ποτέ, ίσως μόνο για να προσευχηθεί και να αγγίξει το γυμνό κορμί του εραστή του, να κοιτάξει πίσω από την κάμερα ή και μέσα σε αυτήν αναζητώντας ένα συνένοχο στην αέναη διαδρομή προς το μέλλον.

O Πέτρος Σεβαστίκογλου ταξιδεύει στον κόσμο και αφουγκράζεται τη βοή ενός κόσμου που αλλάζει - σε ένα ψηφιδωτό που τραβά την προσοχή σου και σε αναγκάζει να... ακούσεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2

conan main

Κόναν, Ο Βάρβαρος (Conan, The Barbarian) του Τζον Μίλιου

Στις αρχές του Μεσαίωνα, μια ομάδα βαρβάρων πολεμιστών επιτίθεται σε ένα χωριό και σκορπίζει τον θάνατο. Ο μικρός Κόvαv γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του και πιάνεται αιχμάλωτος από τους αιμοδιψείς επιδρομείς που τον ρίχνουν σε καταναγκαστικά έργα. Καθώς τα χρόνια περνούν, o Κόναν, έφηβος πια, καταφέρνει να δραπετεύσει και αποφασίζει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους εχθρούς του.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.45 στον Star

pretty woman 607

Pretty Woman του Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ το προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η' τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

copycat

Μοντέλο Για Φόνο (Copycat) του Τζον Αμιελ

Μια ντετέκτιβ του εγκληματολογικού και μια ψυχολόγος ειδικευμένη στους κατά συρροή δολοφόνους, προσπαθούν να παγιδέψουν έναν ψυχοπαθή που αντιγράφει τους φόνους διάσημων εγκληματιών σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

The Wonderful Story Of Henry Sugar

The Wonderful Story Of Henry Sugar του Γουές Αντερσον

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

all the pretty little horses ολα τα όμορφα άλογα 607

Μικρά Ομορφα Αλογα του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Μετά από μια απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια, επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, τον Παναγιώτη. Η απόφασή τους να εργαστούν σε προσωρινές δουλειές είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, με βάση το οποίο πρόκειται να επιστρέψουν το συντομότερο στην Αθήνα. Όταν η Αλίκη συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο δεν λειτουργεί, ο Πέτρος αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική της απομάκρυνσή ως σιωπηρή αποδοκιμασία. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει, ώσπου ο κίνδυνος να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα (που οι ίδιοι έφτιαξαν), γίνεται αισθητός.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix