Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 3 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 3 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Farewell to Europe 607

Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη (Stefan Zweig: Farewell to Europe) της Μαρία Σράντερ

Μια ιστορική ταινία για τον Στέφαν Τσβάιχ, έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα και, ταυτόχρονα, μια ταινία για μια εποχή κατά την οποία η Ευρώπη κατέρρεε από τις επιλογές της ναζιστικής Γερμανίας.

Προσπαθώντας να ανακαλύψει τον άνθρωπο πίσω από τον συγγραφέα και την σκέψη πίσω από τις ιδέες, το βιογραφικό δράμα της Μαρία Σράντερ για τον σπουδαιότερο ίσως Αυστριακό συγγραφέα όλων των εποχών αποδεικνύεται λιτό, καίριο και, ειρωνικά, άκρως επίκαιρο. Επίσημη υποβολή της Αυστρίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Hustlers

Επικίνδυνες Κυρίες (Hustlers) της Λορίν Σκαφάρια

Μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση, μια παρέα από στρίπερς αποφασίζει να "γδύσει" κακομαθημένα κι ευκολόπιστα "γκόλντεν μπόις" της Γουόλ Στριτ ως... αντίποινα για τα οικονομικά αδιέξοδα που τις οδήγησαν. Το σχέδιό τους αποφέρει στην αρχή τεράστια χρηματικά ποσά. Σύντομα όμως, η απληστία τους απειλεί να βγάλει τα πράγματα εκτός ελέγχου.

Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς που οδηγεί ολοταχώς την Τζένιφερ Λόπεζ στα Οσκαρ είναι ένα απρόσμενα feel good φεμινιστικό μανιφέστο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

Murder at Orient Express

Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές (Murder on the Orient Express) του Κένεθ Μπράνα

Ενας αμφιβόλου ηθικής και σκοτεινού παρελθόντος επιχειρηματίας δολοφονείται σε ένα βαγόνι του πολυτελούς Οριάν Εξπρές. Με το τρένο ακινητοποιημένο στις Αλπεις εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, ο κλήρος πέφτει στον διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να διακόψει τις διακοπές του προκειμένου να ανακαλύψει τον ένοχο ανάμεσα στους 13 επιβάτες.

Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα all-star καστ να χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Call of the Wild

Το Κάλεσμα της Αγριας Φύσης (The Call Of The Wild) του Κρις Σάντερς

Η ευτυχισμένη ζωή του καλόκαρδου σκύλου Μπακ ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, στην εξωτική και άγρια Αλάσκα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόρυξης χρυσού τη δεκαετία του 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας, ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας τελικά την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο και φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

To βιβλίο του Τζακ Λόντον, με πρωταγωνιστές τον Χάρισον Φορντ κι έναν ακαταμαχητο CGI σκύλο σε μια ευπρόσδεκτα παλιομοδίτικη κινηματογραφική μεταφορά που θα απολαύσει ολη η οικογένεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

revoir paris

Παρίσι Ξανά (Revoir Paris) της Αλις Βινοκούρ

Ενα ζεστό, σαββατιάτικο βράδυ, η Μία, διερμηνέας, τρώει με τον Βενσάν, τον σύντροφό της σ’ ένα εστιατόριο, γεμάτο κόσμο και χαρά. Ο Βενσάν, γιατρός, χρειάζεται να φύγει, η Μία μένει μόνη κι όταν ο τρομοκράτης με το πολυβόλο μπει στο εστιατόριο κι αρχίσει να σκορπά το θάνατο, η Μία θα κρατηθεί από το χέρι ενός αγνώστου. Τρεις μήνες αργότερα, μια από τους λίγους επιζήσαντες τής επίθεσης, η Μία επιστρέφει, από την εξοχή τής απομόνωσης, στο Παρίσι και προσπαθεί με αγωνία να θυμηθεί τι συνέβη εκείνο το βράδυ τής βίας και ποιος ήταν εκείνος που της έδωσε το χέρι του.

Ενα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης προσπαθεί να κλείσει αυτό το τραυματικό κεφάλαιο. Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες, Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας στα φετινά Σεζάρ για την εκπληκτική Βιρζίνι Εφιρά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

pendulus

Εκκρεμές (Pendulus) του Δημήτρη Γκότση

Ο εικοσιτετράχρονος Άρμπι είναι αλβανικής καταγωγής και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Μετά από έναν καβγά με συμπατριώτες του στο καφενείο της γειτονιάς, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στον γάμο των συγγενών του, αν θα διεκδικήσει το κορίτσι που του αρέσει κι αν είναι, τελικά, Αλβανός ή Έλληνας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

white men can't jump

Οι Λευκοί Δεν Μπορούν Να Πηδήξουν (White Men Can't Jump) του Καλμάτικ

Ο Καμάλ κι ο Τζέρεμι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο πρώτος μαύρος, streetwise, με ταλέντο στο μπάσκετ. Ο δεύτερος λευκός, ένας new age slacker, με ταλέντο στο μπάσκετ. Στάσου: αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να συνεργαστούν και να κάνουν τα πορτοφόλια τους πιο γεμάτα, τα γήπεδα πιο συναρπαστικά κι εμάς λιώμα από τα γέλια. Η κλασική ταινία του 1992, τότε με τον Γουέσλι Σνάιπς και τον Γούντι Χάρελσον, αναβιώνει, με σημερινό πλαίσιο και κλασική κωμωδία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+ και μέσα από το Vodafone TV


Θα μείνετε σήμερα στο σπίτι; Το Flix προτείνει τι να δείτε σε τηλεόραση, πλατφόρμες, online φεστιβάλ.