Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 22 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


μισέλ δημόπουλος

Αφιέρωμα στη μνήμη του Μισέλ Δημόπουλου

Στο Πέρασμα του Χρόνου: Η Αλλη Σκηνη - Μισέλ Δημόπουλος

Ο Μισέλ Δημόπουλος το 1975 είχε επιχειρήσει να καταγράψει ποιητικά τα γυρίσματα του «Θιάσου» που έκανε τότε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Η άλλη σκηνή». Είχε ενσωματώσει πλάνα από τον ίδιο, στο αυτοκίνητό του, όπου πήγαινε και έβρισκε, ως ένας επισκέπτης, την ομάδα της ταινίας σε διάφορα σημεία της Ελλάδας όπου γυριζόταν ο «Θίασος» επί 2 χρόνια. Το ντοκιμαντέρ «Στο πέρασμα του χρόνου: Η άλλη σκηνή – Μισέλ Δημόπουλος» είναι μίξη της «Άλλης σκηνής» και νέων γυρισμάτων από τον σκηνοθέτη Ηλία Γιαννακάκη, χρησιμοποιώντας ξανά τον Μισέλ Δημόπουλο στη διαδρομή προς την Άμφισσα και καταλήγοντας στο γνωστό καφενείο «Πανελλήνιον», όπου είχε γυριστεί η περίφημη σκηνή του ανεβάσματος της «Γκόλφως» από τον Θίασο της ταινίας.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 20.30 στην ΕΡΤ 2

great expectations

Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations) του Αλφόνσο Κουαρόν

Ο μικρός Φιν Μπελ προσλαμβάνεται από τη Νόρα Ντίνσμουρ, μια εκκεντρική ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ζει εδώ και τριάντα χρόνια στην έπαυλη όπου την εγκατέλειψε ο μνηστήρας της την ημέρα του γάμου τους. Καθήκον του Φίνεγκαν είναι να κάνει παρέα στην όμορφη ανιψιά της Νόρα, τη συνομήλική του Εστέλα. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ένας δυνατός έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους, όμως η Εστέλα φεύγει κάποια μέρα για την Ευρώπη. Απογοητευμένος, ο Φιν, που έχει εξελιχθεί στο μεταξύ σε έναν χαρισματικό ζωγράφο, αφήνει στην άκρη τα πινέλα του κι ασχολείται με το ψάρεμα. Ωστόσο, μερικά χρόνια μετά, μπαίνει στη ζωή του ένας μυστηριώδης ευεργέτης, ο οποίος τον παροτρύνει να καταπιαστεί ξανά με την τέχνη του και χρηματοδοτεί τη μετακίνησή του στη Νέα Υόρκη, όπου μένει πλέον μόνιμα η Εστέλα. Η επανασύνδεση των δύο ερωτευμένων νέων θα οδηγήσει σε μια θυελλώδη αναθέρμανση του εφηβικού τους πάθους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ΑΝΤ1

Official Secrets

Κρατικά Μυστικά (Official Secrets) του Γκάβιν Χουντ

To 2003, η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής Κυβέρνησης Κάθριν Γκαν διαρρέει ένα άκρως απόρρητο e-mail των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ με σκοπό να εκβιάσουν μία θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της με βάση τον νόμο περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Καθώς η ζωή, η ελευθερία και ο γάμος της απειλούνται, καλείται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της.

Μια αληθινή ιστορία κατασκοπείας με μια στιβαρή Κίρα Νάιτλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα πολιτικό θρίλερ για περιτύλιγμα που ενώ θυμίζει ωραίο σινεμά του '70 κρατάει πεισματικά τα μυστικά που θα το έκαναν κάτι περισσότερο καλά κρυμμένα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

γλυκιά πατρίδα

Γλυκειά Πατρίδα (Sweet Country) του Μιχάλη Κακογιάννη

Ενα ζευγάρι Αμερικάνων, που ζει στη Χιλή του Αλιέντε, αποφασίζει να μείνει στη χώρα και μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ για να βοηθήσει στην οργάνωση της λαικής αντίστασης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

1976

1976 της Μανουέλα Μαρτέλι

Στη Χιλή, το 1976 του τίτλου, τα πρώτα χρόνια τής χούντας του Πινοσέτ, η πενηντάχρονη Κάρμεν, κομψή, συγκρατημένη, κοιτάζει με απορία κάθε δείγμα καθεστωτικής καταπίεσης ή βίας την περιτριγυρίζει: τις συλλήψεις στο δρόμο, τα ξεβρασμένα στην ακρογιαλιά πτώματα. Κυρίως την ενδιαφέρει η ανακαίνιση του εξοχικού της οικογένειάς της, το ροζ χρώμα που θέλει να βάψει τούς τείχους, όπως το βλέπει στους ταξιδιωτικούς οδηγούς που δεν χρησιμοποίησε ποτέ, ο γιατρός άντρας της και τα παιδιά της, η ηλικιωμένη υπηρέτρια Εστέλα που μπορεί να κάνει όλο και πιο λίγα. Και η παράκληση του ιερέα τής ενορίας της: να περιθάλψει έναν νεαρό που βρίσκεται σ’ ένα κρυφό σπίτι, τραυματισμένος σοβαρά στο πόδι. Ως καλή Σαμαρείτισσα, η Κάρμεν θα δεχτεί, όμως αυτή η επαφή θα τής ανοίξει τα μάτια όχι μόνο στην αντίσταση στη χούντα, αλλά και στην ευκαιρία να νιώσει αυθύπαρκτη και σημαντική.

H ηθοποιός Μανουέλα Μαρτέλι κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μία τόσο διακριτική όσο και εκρηκτική ιστορία που εμπνεύστηκε από τη γιαγιά της και τις αφηγήσεις της για τη Χούντα του Πινοσέτ, με την Αλίν Κούπενχαϊμ σε μια σαρωτική ερμηνεία αυτοσυγκράτησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

beef

Beef

Ένα περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ δύο αγνώστων –ενός αποτυχημένου εργολάβου και μιας επιχειρηματία– πυροδοτεί μια κόντρα που βγάζει τα πιο σκοτεινά τους ένστικτα.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

the fastest woman on earth

The Fastest Woman on Earth

Αυτή ήταν η Τζέσι Κομπς. Γεννημένη το 1980 στη Νότια Ντακότα, μοιάζει να είχε την ταχύτητα στο DNA της: η προγιαγιά της, εκτός από τζαζ πιανίστρια, συμμετείχε σε αγώνες ταχύτητας των πρώτων αυτοκινήτων, στις αρχές του 1900! Η Τζέσικα, πάντα τολμηρή, πάντα ριψοκίνδυνη αλλά και με μια προσωπικότητα φωτεινή και δραστήρια, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων σε αγώνες ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα ακολούθησε καριέρα και ως μεταλλουργός, αλλά και ως τηλεοπτική παρουσιάστρια με δική της εκπομπή.

Η Τζέσι Κομπς έφυγε από τη ζωή το 2019, όμως όχι χωρίς να κατορθώσει να μπει στο Βιβλίο Γκίνες με το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας οδηγού στον κόσμο. Οχι αυτονόητα. Για να το καταφέρει αυτό, η Τζέσι χρειάστηκε σε όλη της τη ζωή να προσπαθήσει περισσότερο, να δουλέψει σκληρότερα, να οραματιστεί εντονότερα. Για να κερδίσει όχι μόνο τους συναγωνιστές της σ' ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αλλά και το αξίωμα, για όλες τις γυναίκες, ότι όλα είναι δυνατά εάν τα θέλεις και τα κυνηγήσεις.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται από την HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV