Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Trumbo 607

Trumbo του Τζέι Ρόουτς

Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ο κορυφαί­ος συγγραφέας και σεναριογράφος του Χόλιγουντ Ντό­ναλντ Τράμπο καλείται από την Επιτροπή Αντιαμερικα­νικών Ενεργειών, αρνείται να απαντήσει και καταδικάζε­ται σε πολύμηνη φυλάκιση. Όταν αποφυλακίζεται, κανέ­να στούντιο δεν δέχεται να τον προσλάβει, ενώ πρώην φίλοι και συνεργάτες του γυρίζουν την πλάτη.

Οχι για τον τρόπο προσέγγισης της Μαύρης Λίστα του Χόλιγουντ, αλλά για το μεγαλείο της ερμηνείας του, υποψήφιου για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, Μπράιαν Κράνστον που ξεπερνά κάθε σενάριο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

θεόφιλος

Θεόφιλος του Λάκη Παπαστάθη

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες μετά από την επανάσταση του 1821, ωστόσο εγκατέλειψε το ευρωπαϊκό στυλ ντυσίματος και υιοθέτησε την παραδοσιακή φουστανέλα. Ταυτίστηκε με έναν κόσμο ηρώων, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Αρματωλοί του 19ου αιώνα, ενώ τρεφόταν από τις καθημερινές μορφές του λαϊκού πολιτισμού και από το φως της Ελλάδας. Φορώντας τα ρούχα των ηρώων του, ζωγράφισε με τρόπο μοναδικό και πρωτοφανή τους μύθους και τα σύμβολα αυτού του τόπου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

onward main

Φύγαμε (Onward) του Νταν Σκάνλον

Δύο έφηβα αδέλφια ξωτικά, οι Ίαν και Μπάρλεϊ Λάιτφουτ, έχουν μια απροσδόκητη ευκαιρία να περάσουν μια μέρα με τον εκλιπόντα πατέρα τους. Ξεκινούν μια αποστολή με το επικό βανάκι του Μπάρλεϊ, την Γκουίνεβιρ. Όπως κάθε συναρπαστική αποστολή, το ταξίδι τους είναι γεμάτο με μαγικά ξόρκια, αινιγματικούς χάρτες, ακατόρθωτα εμπόδια και απίθανες ανακαλύψεις. Όταν, όμως, η Λόρελ, η ατρόμητη μητέρα των αγοριών, συνειδητοποιεί ότι οι γιοι της έχουν εξαφανιστεί, συνεργάζεται με μια πρώην πολεμίστρια, που είναι εν μέρει λιοντάρι, νυχτερίδα και σκορπιός - γνωστή και ως Μαντιχώρη - και πάει να τους βρει. Πέρα από τις επικίνδυνες κατάρες, κανείς τους δεν είχε καν ονειρευτεί πόσο σημαντική θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτή η μαγική μέρα.

Η ταινία μοιάζει να ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά υπάρχουν στιγμές που καταφέρνουν να σε αγγίξουν βαθιά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για μαγεία όπως η Pixar. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.50 στο Star

mr and mrs smith

Ο Κύριος Και Η Κυρία Σμιθ (Mr. Αnd Mrs. Smith) του Νταγκ Λίμαν

Ένα ζευγάρι παντρεμένων, ο Τζον και η Τζέιν, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με το γάμο του, τα οποία φτάνουν στο αποκορύφωμα, όταν τα μέλη του αντιλαμβάνονται ο ένας για τον άλλον ότι είναι... πληρωμένοι δολοφόνοι, για διαφορετική ο καθένας «εταιρεία». Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εντολές που φτάνουν από ψηλά προστάζουν ο Τζον σκοτώσει την Τζέιν και αντιστρόφως.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΣΚΑΪ

ocean's twelve

Η Συμμορία Των Δώδεκα (Ocean's Twelve) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των 11», ο Ντάνι Οσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι. Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Αμστερνταμ και φτάνουν ως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Αντζελες. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει. Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» και ένας μυστηριώδης όσο και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Με Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Αντι Γκαρσία, Ντον Τσίντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

Η ταινία προβάλλεται 21.00 στο Open

the boogeyman

Ο Μπαμπούλας (The Boogeyman) του Ρομπ Σάβατζ

Η μαθήτρια γυμνασίου Σέιντι Χάρπερ και η μικρότερη αδερφή της, Σόγιερ είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Γουίλ, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό του πόνο. Οταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

To μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ από τους σεναριογράφους του «Ενα Ησυχο Μέρος» και «Μαύρος Κύκνος», σε μια ενδιαφέρουσα απεικόνιση του τέρατος που κρύβεται εκεί έξω και - σίγουρα - μέσα μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

The Wonderful Story Of Henry Sugar

The Wonderful Story Of Henry Sugar του Γουές Αντερσον

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Νταλ πρόκειται για εφτά μικρές ιστορίες τις οποίες έγραψε ο ίδιος το 1977 και οι οποίες θεωρούνται πως αναφέρονται σε ένα πιο εφηβικό κοινό από τις υπόλοιπες πιο παιδικές ιστορίες του. Μιλάει για την ιστορία του Χένρι Σούγκαρ ενός πλούσιου άνδρα με τάση για τον τζόγο. Μια μέρα, ο Χένρι ανακαλύπτει την αναφορά ενός γιατρού που περιγράφει έναν παράξενο ασθενή από την Ινδία που μπορούσε να δει παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του αφαίρεσαν τα μάτια. Αφού διάβασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Χένρι ανακαλύπτει την μέθοδος με την οποία οι γιατροί «αφαίρεσαν» την όραση του άνδρα, με τον ίδιο διεξάγει τη διαδικασία αυτή και τελικά δίνει στον εαυτό του τη δύναμη να δει παρά τα ραμμένα κλειστά μάτια του. Με τη βοήθεια των δυνάμεών του, ο Χένρι ετοιμάζει μια σειρά από κομπίνες για να κερδίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει, αλλά έχοντας ένα σημαντικό κόστος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

ανθη

Τα Ανθη στα Ανθη του Γιώργου Αθανασίου

Ο Κωνσταντίνος φεύγει στο εξωτερικό. Την τελευταία του μέρα συναντιέται με τη Σοφία στο πάρκο. Η Σοφία είναι εκείνη η κοπέλα που «ποτέ δεν έγινε κάτι, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε…» Το timing ήταν όλο λάθος, πάντα συναντιόντουσαν σαν φίλοι, δεν είχαν καταφέρει να συνδεθούν βαθιά και ουσιαστικά. Εκείνο το απόγευμα αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι - μέχρι να βραδιάσει κι ο Κωνσταντίνος να πρέπει να μπει στο Express για το αεροδρόμιο. Θα τα πουν όλα. Οσα δεν κατάφεραν να πουν ποτέ. Οσα πάντα έλεγαν ότι θα πουν, αλλά δεν είπαν. Εκείνη την μέρα θα γνωριστούν. Και τα λένε όλα: ποια ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή της ζωής τους, τι ήταν το πιο απρόοπτο που τους έχει συμβεί στο δρόμο, πώς θα περνούσαν την τελευταία μέρα τους στη γη; Τι σημαίνει έρωτας, τέχνη, ζωή, θάνατος, Θεός; Τι θα αγόραζε ο Μάρκος Βαμβακάρης αν έμπαινε σήμερα στον Σκλαβενίτη;

To ντεμπούτο του Γιώργου Αθανασίου επιχειρεί μία walking-and-talking κομεντί στα ελληνικά με ενδιαφερον, αλλά άνισο αποτέλεσμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Double Vies 607

Παιχνίδια Ζευγαριών (Doubles Vies) του Ολιβιέ Ασαγιάς

Συζυγικές σχέσεις σε κρίση. Αστοί μεσήλικες που αντιμετωπίζουν με αγωνία καθημερινά προβλήματα πρώτου κόσμου. Απιστίες, ψέματα, ψεύτικα χαμόγελα και μια επίπλαστη αίσθηση ευτυχίας. Και πέρα από όλα αυτά, ένας εκδοτικός κόσμος που μεταβάλλεται, νέες τεχνολογίες που ανατρέπουν τις ισορροπίες και λογοτεχνικές αφηγήσεις που εμπνέονται όχι και τόσο ελεύθερα από την αληθινή ζωή των ηρώων.

Αδιαφορώντας παντελώς για τις διπλές ζωές των ηρώων του, ο Ολιβιέ Ασαγιάς ουσιαστικά παραδίδει μια ταινία ψυχρή, βαρετή και άκρως απαρχαιωμένη, μπερδεύοντας την επιχειρηματολογία με την ανέμπνευστη έκθεση ιδεών. Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

sorry angel 424

Οι Χτύποι της Καρδιάς μου (Plaire, Aimer et Courir Vite) του Κριστόφ Ονορέ

Η ιστορία του φιλμ διαδραματίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες αλλά μοιάζει να χωρά εντός της αμέτρητες ζωές, αλλά και ιδέες για την ζωή και τον τρόπο του καθενός να την βιώνει για τις απολαύσεις που φέρνει για τον πόνο που δίνει. Ενα φιλμ γεμάτο αναφορές και «υποσημειώσεις»: μουσικές, βιβλία, εικόνες, αφίσες, ατάκες, κρυπτογραφημένα μηνύματα για μια ολόκληρη γενιά ή για όποιον θεατή είναι πρόθυμος να τα διαβάσει.

Ο Κριστόφ Ονορέ μιλά επί προσωπικού, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο και μια ιστορία που έχει πολλά να πει – ακόμη κι αν δεν αποφεύγει πάντα την φλυαρία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix