Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Throw Momma from the Train

Πέτα τη Μαμά Από το Τρένο (Throw Momma From The Train) του Ντάνι ντε Βίτο

Ο Λάρι Ντόνερ είναι συγγραφέας, καθηγητής και δεν αντέχει την ύπαρξη της πρώην συζύγου του. Ο Όουεν Λιφτ, από την άλλη, καταδυναστεύεται από τη βάναυση μητέρα του. Ο Όουεν συλλαμβάνει το σχέδιο για το τέλειο έγκλημα επί της μητέρας του, κι εκμεταλλεύεται το γεγονός πως κι ο Λάρι θέλει να βγάλει από τη μέση την πρώην σύζυγό του. Ποιο είναι το σχέδιο; Να ανταλλάξουν δολοφονίες ώστε να έχουν και οι δύο άλλοθι.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Λούφα και Παραλλαγή 1984 607

Λούφα και Παραλλαγή του Νίκου Περάκη

Η θρυλική κωμωδία του Περάκη, αξεπέραστη ως σήμερα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας στρατιωτών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής τους θητείας το 1967-68, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν υπηρεσία στον, τότε, πρόσφατα ιδρυθέντα Τηλεοπτικό Σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός λειτουργούσε υπό την Κινηματογραφική Μονάδα του Στρατού, η οποία μέχρι τότε έκανε μόνο την παραγωγή προπαγανδιστικών ταινιών και ταινιών επικαίρων και ήταν υπεύθυνη για την ψυχαγωγία των στρατευμάτων και φιλανθρωπικών οργανισμών. Το προσωπικό ήταν κυρίως αποτελούμενο από στρατιώτες με πείρα στην κινηματογραφική βιομηχανία από την εποχή που ήταν πολίτες, αλλά και από την ανάλογη εκπαίδευση στο στρατό.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Everyone says i love you

Ολοι Λένε Σ' Αγαπώ (Everyone Says I Love You) του Γούντι Αλεν

Τα συναισθήματα μιας εκτεταμένης οικογένειας ανώτερης κατηγορίας στο Μανχάταν ακολουθούν στο τραγούδι από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και τη Βενετία. Διάφοροι φίλοι, εραστές, γνωστοί και συγγενείς ενεργούν, αλληλεπιδρούν και τραγουδούν στις τρεις πόλεις. Αυτοί οι άνθρωποι περιλαμβάνουν τους νέους εραστές Χόλντεν και Σκάιλαρ στο Μανχάταν. Τους του Σκάιλαρ, ο Μπομπ και η Στέφι, τον Τζο -πρώην σύζυγος της Στέφι. Τη ΝτιΤζέι, κόρη από τον γάμο του Τζο και της Στέφι. Τη Βον, μια κυρία που συναντά ο Τζο στη Βενετία και ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος, ο Τσαρλς Φέρι, ο οποίος μπαίνει μεταξύ του Σκάιλαρ κια της Χόλντεν, με αποτέλεσμα το χωρισμό τους.

Το «μιούζικαλ» του Γούντι Αλεν με πολυπληθές καστ και τον αέρα του παλιού Χόλιγουντ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

drive my car

Drive my Car του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

To Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας και το Βραβείο σεναρίου στις Κάννες του 2021. Ο 45χρονος Καφούκου είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός των arthouse θεατρικών σκηνών του Τόκιο. Η γυναίκα του, Οτο, τηλεοπτική σεναριογράφος. Εκείνη εμπνέεται μυστηριώδεις ιστορίες όταν κάνουν σεξ. Δεν τις θυμάται το πρωί, και εκείνος αναλαμβάνει να της αφηγηθεί όλα όσα του είπε μετά τον οργασμό της, ώστε να γράψει το επόμενο της σενάριο. Ο Καφούκου νιώθει πολύτιμες αυτές τις μαρτυρίες της, γιατί είναι συνέχεια του τόσο δικού τους μοιράσματος - της σάρκας και του πνεύματός τους. Αυτό όμως που δεν του έχει πει η Οτο είναι ότι δεν είναι ο μόνος που ακούει τις ιστορίες της. Παρόλο που τον αγαπάει βαθιά, η Οτο έχει εραστές. Η σχέση τους έχει ραγίσει από τότε που έχασαν την κόρη τους κι εκείνη αρνήθηκε να κάνουν άλλο παιδί. Ο Καφούκου ανακαλύπτει την αλήθεια, γκρεμίζεται, αλλά τη θάβει μέσα του, ανάμεσα στις απόκρυφες δικές του ενοχές για το χαμό του παιδιού τους. Προδομένος, πληγωμένος, αλλά φαινομικά ήρεμος συνεχίζει το γάμο του, συνεχίζει το μοίρασμα, τη ρουτίνα τους. Μόνο που ο θυμός του δε θα βρει ποτέ διέξοδο, γιατί η ζωή έχει παράξενες κι απρόβλεπτες στροφές που σε πετούν εκτός δρόμου.

Ενα διήγημα 24 σελίδων του Χαρούκι Μουρακάμι βάζει βενζίνη σε μία ταινία δρόμου 180 λεπτών, όπου ο Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι μάς προσκαλεί να κοιτάμε από το παράθυρο και μέσα μας. Εκεί όπου κρύβεται το τραύμα που κουβαλάμε και στο δικό μας πορτ μπαγκάζ. Ενα αριστούργημα διαβάστε την κριτική του Flix

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Cosmote Cinema 2

beau is afraid

Ο Μπο Φοβάται (Beau is Afraid) του Αρι Αστερ

O Mπο φοβάται το στοματικό διάλυμα: αν το καταπιείς κατά λάθος, παθαίνεις καρκίνο; Ο Μπο φοβάται τα αυτοκίνητα: σίγουρα, περνώντας το δρόμο κάποιο θα τον χτυπήσει. Ο Μπο φοβάται τις ειδήσεις στην τηλεόραση: όλες οι καταστροφές απευθύνονται σ' αυτόν. Ο Μπο φοβάται τους γείτονές του στο παρακμιακό γκέτο όπου μένει: ψυχοπαθείς, αλκοολικοί, άστεγοι που, αν τους δώσει την ευκαιρία, θα μπουν σπίτι του να τον σκοτώσουν. Πάνω απ' όλους κι όλα, ο μεσήλικας πια Μπο φοβάται τη μητέρα του: από εκείνη, άλλωστε, ξεκινούν όλα. Οταν έρχεται η μέρα που πρέπει να ταξιδέψει στο πατρικό του για την ετήσια επίσκεψη, ο Μπο θα χτυπήσει κόκκινα. Κι έτσι θα ξεκινήσει μία σουρεαλιστική Οδύσσεια επιστροφής στη μήτρα του κακού - διασχίζοντας μία Αμερική εξίσου διαταραγμένη, παρανοϊκή και βαθιά άρρωστη.

Εχοντας κερδίσει κοινό και κριτικούς με συμβολικές, τολμηρές ιστορίες τρόμου, σαν τη «Διαδοχή» και το «Μεσοκαλόκαιρο», στην τρίτη του ταινία, μ' έναν συγκλονιστικό Χοακίν Φίνιξ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, ο Αρι Αστερ θέλησε να εκτοξεύσει τον πήχη πέρα από κάθε όριο με το πιο φιλόδοξο, σουρεαλιστικό, επικών διαστάσεων, «horror-fantasia» όνειρό του - και εφιάλτη μας.

Διαθέσιμο προς ενοικίαση στο Vodafone TV

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ενας τριαντάρης, αποτυχημένος εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του και προσπαθεί να φανεί αντάξιος της κληρονομίας του.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής ξαναγράφει την ελληνική Ιστορία με μια μικρή ταινία που μιλά με συναισθηματική ειλικρίνεια για τις μεγάλες (εθνικές) πληγές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Ενας Ησυχος Ανθρωπος

Ενας Ησυχος Ανθρωπος του Τάσου Γερακίνη

Ο Μάκης ζει σε ένα ακριτικό νησί που συνορεύει παρά κάτι μέτρα θάλασσας με την Τουρκία. Οινοποιός που δεν καταφέρνει να ζήσει από το επάγγελμα του, παλεύει με τα χρέη που τον πνίγουν, τους πελάτες του που δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, τους εργάτες που τους χρωστάει μεροκάματα, την απώλεια της συζύγου του και κυρίως την κόρη του που θέλει με κάθε τρόπο να αποδράσει για την Αθήνα, δίνοντας τροφή στις κακόβουλες φήμες του μικρού επαρχιακού περιβάλλοντος.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τάσου Γερακίνη, ένα σύγχρονο, άνισο γουέστερν για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix