Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Celle que vous croyez 607

Ποια Νομίζεις Οτι Ειμαι (Celle Que Vous Croyez) του Σαφί Νεμπού

Η Κλερ είναι μία χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών και καθηγήτρια πανεπιστημίου, η οποία μόλις έχει χωρίσει από τον νεαρό εραστή της, Λουντό. Στο διαδίκτυο, όμως, έχει επινοήσει μία άλλη, πιο επιθυμητή περσόνα για να κατασκοπεύσει τον πρώην της: αυτή είναι η Κλάρα, μία όμορφη και ξέγνοιαστη 20άρα, που σύντομα θα γνωριστεί με τον φίλο και βοηθό του Λουντό, Aλεξ. Η επικοινωνία τους ξεκινά αθώα, γρήγορα όμως η έλξη τους είναι ακαταμάχητη και ο Aλεξ πιέζει την Κλερ να συναντηθούν από κοντά. Εγκλωβισμένη στο πλασματικό της «πρόσωπο», η Κλερ είναι σε αδιέξοδο. Πού, όμως, σταματά το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;

Η Ζιλιέτ Μπινός χάνεται στον συναρπαστικό αλλά και σκοτεινό κόσμο του Facebook στην ταινία του Σαφί Νεμπού που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

stagecoach

«Η Ταχυδρομική Αμαξα» (Stagecoach, 1939) του Τζον Φορντ

Μία ομάδα ετερόκλητων (κοινωνικά, ταξικά, συπεριφοριακά) ταξιδιωτών καλούνται να διασχίζουν την έρημο της Αγριας Δύσης με μία ταχυδρομική άμαξα. Μαζί τους ένας τυχοδιώκτης πιστολέρο που αναλαμβάνει χρέη προστάτη. Φόβος, η επίθεση Ινδιάνων, ή άγριων συμμοριτών που θέλουν να κλέψουν την άμαξα. Οι συγκρούσεις όμως θα είναι σφοδρότερες μεταξύ των ταξιδιωτών, παρά από έναν εξωγενή κίνδυνο.

Ο Τζον Φορντ υπογράφει ένα από τα καλύτερα γουέστερν και μία ταινία σταθμό στην ιστορία του σινεμά.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

a man called otto

Ενας Ανθρωπος Που Τον Ελεγαν Οττο (A Man Called Otto) του Μαρκ Φόρστερ

O Oττο είναι ένας σκυθρωπός, ολιγόλογος, δυσάρεστος 65χρονος. Εχει εμμονή με την τάξη, την πειθαρχία, τη σχολαστικότητα. Δεν αντέχει τους ανθρώπους που παραβαίνουν τους κανόνες - από το που παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, μέχρι το αν ανακυκλώνουν σωστά τα πλαστικά τους. Η ζωή του είναι ασπρόμαυρη: σωστό/λάθος, νόμος/παράβαση. Μόνο για ένα διάστημα είχε χρώμα: όσο ζούσε η γυναίκα του, ο έρωτας της ζωής του. Εδώ και λίγο καιρό που έφυγε εκείνη, δεν υπάρχει κανένα φως, κανένας λόγος ύπαρξης και για τον Οττο. Εχει οργανώσει και τη δική του μεγάλη έξοδο - έχει ρυθμίσει τις υποθέσεις του, έχει κάνει τα τηλεφωνήματά του, έχει βάλει και σκούπα. Μόνο που η ζωή είναι έγχρωμη και γεμάτη εκπλήξεις. Μια οικογένεια που μετακομίζει απέναντι από το σπίτι του, με δυνατή φιγούρα την εξωστρεφή, φλύαρη, αγαπησιάρα μεξικάνα μαμά Μαρισόλ, θα ανατρέψει τη ζωή του. Θέλει δε θέλει, ο μονόχνωτος ορθολογιστής Οττο θα παρασυρθεί από την ωστική δύναμη της ανθρώπινης ζεστασιάς, της φιλίας, της γειτονικής αλληλεγγύης, της αγάπης.

Το αμερικανικό remake της σουηδικής επιτυχίας «Ο Κύριος Οβε», με τον Τομ Χανκς στον κεντρικό ρόλο δεν είναι κακό. Είναι αναμενόμενα κι αμερικανικά προβλέψιμο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

Match Point 607

Match Point του Γούντι Αλεν

Ο Κρις, ένας φτωχός Ιρλανδός πρώην πρωταθλητής του τένις, αναζητά την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει την πλούσια οικογένεια των Χιούετ και θ' αρχίσει να εργάζεται στην επιχείρησή τους. Στη συνέχεια, θα παντρευτεί την κόρη της οικογένειας, την Κλόι, ενώ, παράλληλα, θα ξεκινήσει ερωτική σχέση με μια ελκυστική, φιλόδοξη Αμερικανίδα, την Νόλα. Σύντομα η Νόλα μένει έγκυος και προσπαθεί να πείσει τον Κρις να εγκαταλείψει τη γυναίκα του.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Χειροπαλαιστής

Χειροπαλαιστής του Γιώργου Γούση

Ο ήρωας είναι ένας χειροπαλαιστής (μπρα ντε φερ σαν να λέμε), που αποφασίζει να φύγει από την πόλη της περιφέρειας όπου ζει και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αθήνα. Μεγάλα όνειρα, μεγάλοι αγώνες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο ιδιοσυγκρασιακός χαρακτήρας του Πάνου έχει το ευάλωτο, την αμηχανία αλλά και την ελαφριά κωμικότητα κατά στιγμές, του «αταίριαστου», του ανθρώπου που όσο κι αν μεγαλώνει το γεωγραφικό του χώρο, δεν βρίσκει ακριβώς τη θέση του μέσα του. Η φρεσκάδα κι η ειλικρίνεια της ταινίας έρχεται αβίαστα: τόσο λόγω της οικειότητας του σκηνοθέτη με τον ήρωά του, όσο και γιατί ο ίδιος ο Πάνος δεν έχει ίχνος προσποίησης μπορστά στην κάμερα. Ακόμα κι η meta στιγμή της ταινίας, όπου ο Πάνος κι η φίλη του βλέπουν τη δική του μικρού μήκους ταινία, μοιάζει αθώα και χαριτωμένη.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the exorcist

Ο Εξορκιστής (The Exorcist) του Γουίλιαμ Φρίντκιν

Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ, και αφορά την κατάληψη ενός κοριτσιού από δαιμονικό πνεύμα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μητέρας της για να τη σώσει μέσω εξορκισμών από διάφορους ιερείς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο VodafoneTV

last night in soho

Συνέβη στο Σόχο (Last Night in Soho)του Εντγκαρ Ράιτ

H Eλοΐζ είναι ένα 18χρονο κορίτσι του σήμερα που ζει στο παρελθόν. Αγαπά τα 60ς τραγούδια, τα vintage ρούχα, τον ρομαντισμό μιας άλλης νοσταλγικής εποχής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι μεγάλωσε με τη γιαγιά της, γιατί έμεινε ορφανή σε πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να πηγαζει από την ευαισθησία, τον εύθραυστο ψυχισμό της - μία επικίνδυνη κληρονομιά, καθώς μαθαίνουμε ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε. Ή μπορεί να έχει απλώς να κάνει με τη μόδα, τα όνειρά της να γίνει διάσημη σχεδιάστρια. Και τι πιο λαμπερό από τη μόδα των swinging 60s; Οταν γίνεται δεκτή για να σπουδάσει στο London School of Fashion, η Ελοΐζ αφήνει πίσω την επαρχιακή της πόλη και τη γιαγιά της κι ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Ή, μάλλον, όχι ακριβώς. Τις μέρες, συνεσταλμένη και διστακτική, παλεύει να βρει την ταυτότητά της στη σχολή και στη σχέση της με τους συμφοιτητές της, τις νύχτες όμως ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο στο μικρό της δωμάτιο στο Σόχο, μεταμορφώνεται στη Σάντι - μια λαμπερή κοπέλα, που μάλλον νοίκιαζε το ίδιο δωμάτιο δεκαετίες πριν. Οταν κι εκείνη είχε φτάσει στην πρωτεύουσα με όνειρα να γίνει τραγουδίστρια. Αρχικά, η Ελοΐζ γοητεύεται από αυτό το γεμάτο αυτοπεποίθηση πλάσμα και παίρνει μαθήματα στιλ και γοητείας. Σταδιακά όμως συνειδητοποιεί τι συνέβαινε στα φιλόδοξα κορίτσια των καμπαρέ του Σόχο των 60ς. Και κάπως έτσι, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη...

Ο Εντγκαρ Ράιτ μάς ξελογιάζει με μια φανταχτερή βουτιά στο swinging 60ς παρελθόν, αλλά για να μάς απογοητεύσει με ένα διδακτικό, υπεραπλουστευμένο #metoo μήνυμα για το παρόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix