Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 no dogs

Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί (Interdit aux Chiens et aux Italiens | No Dogs or Italians Allowed), Αλέν Ουγκετό

Βαθιά προσωπικό stop-motion animation - επιδέξιο μείγμα χιούμορ, ευαισθησίας και συγκίνησης που απεικονίζει την εξορία και την οικογενειακή ιστορία του σκηνοθέτη.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

the kingsman

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία (Kingsman: The Secret Service) του Μάθιου Βον

Oταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενωπίω με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Ξεχάστε τις βαρετές κατασκοπικές περιπέτειες. Ο Μάθιου Βον του «Kick-Ass» παραδίδει μια απενοχοποιημένα απολαυστική κινηματογραφική διασκευή του κόμικ του Μάρκ Μίλαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

good morning babylon

Καλημέρα Βαβυλωνία (Good Morning Babylon) των Παολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Δύο ιταλοί μετανάστες βρίσκουν δουλειά στο Χόλιγουντ στα γυρίσματα της Μισαλλοδοξίας του Γκρίφιθ.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Papillon main

Ο Πεταλούδας του Μάικλ Νόερ

Οχι η παλιά ταινία, με τον Στιβ ΜακΚουίν και τον Ντάστιν Χόφμαν, αλλά το ριμέικ του 2017. Ενας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων γνωστός με το παρατσούκλι Πεταλούδας χάρη στο τατουάζ που φέρει στο στέρνο του, ο Σαριέρ θα παγιδευτεί και θα κατηγορηθεί άδικα για έναν φόνο που δεν διέπραξε, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ισόβια το 1933 για να εκτίσει την ποινή του αρχικά σε διαβόητη αποικιακή φυλακή της Γαλλικής Γουϊνέας και στη συνέχεια σε ακόμα πιο απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, ο Πεταλούδας συμμαχεί με τον ιδιόρρυθμο και συνεσταλμένο παραχαράκτη Λουί Ντεγκά, ο οποίος –με αντάλλαγμα την προστασία του– προσφέρεται να χρηματοδοτήσει την απόδρασή του. Επιφανειακό σε σχέση με το πρωτότυπο βιβλίο και την ταινία του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ, αλλά καλοφτιαγμένο, ό,τι πρέπει για μια βροχερή βραδιά. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

con air

Απόδραση Στον Αέρα (Con Air) του Σάιμον Γουέστ

Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε. Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής. Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στον Alpha

Death Proof 607 2a

Grindhouse: Death Proof του Κούεντιν Ταραντίνο

Μετά τη δύση του ηλίου, η πιο καυτή DJ του Τέξας, η Τζούλια, συναντά τις δύο κολλητές της για ξέφρενη διασκέδαση. Οι τρεις φίλες γυρίζουν από μπαρ σε μπαρ και τραβάνε τα βλέμματα όλων. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι πως έχουν τραβήξει και την προσοχή ενός επικίνδυνου δολοφόνου, ο οποίος σκοτώνει όμορφες γυναίκες με το αυτοκίνητό του. Καθώς η νύχτα πέφτει για τα καλά και οι τρεις κολλητές συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους, ο δολοφόνος πλησιάζει όλο και περισσότερο.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΣΚΑΪ

The BFG 607

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας (The BFG) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενα μικρό ορφανό κορίτσι, η Σόφι, συναντά ένα μυστηριώδη γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους - όχι και τόσο φιλικούς - γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πετυχαίνει την καλύτερη live action μεταφορά μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ σε ένα παιδικό, αλλά αυτόματα κλασικό παραμύθι για όλες τις εποχές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.30 στο Open

Kramer vs. Kramer 607

Κράμερ Εναντίον Κράμερ (Kramer Vs Kramer) του Ρόμπερτ Μπέντον

Ο Κράμερ είναι ένας πετυχημένος διαφημιστής, που παραμελεί την όμορφη γυναίκα του. 'Ετσι, ύστερα από επτά χρόνια γάμου, η κυρία Κράμερ αποφασίζει να βρει μόνη της το δρόμο της, μακριά από την "αδιαφορία" του συζύγου της, αλλά και μακριά από τις σκοτούρες του εξάχρονου γιου τους Μπίλι, που τον αφήνει υπό την κηδεμονία του πατέρα του. 'Ετσι, ο Κράμερ αναγκάζεται να μοιράσει το χρόνο του ανάμεσα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις (όταν το παιδί είναι στο σχολείο) και τη φροντίδα του γιου του (όταν ο Μπίλι βρίσκεται στο σπίτι). Ο Κράμερ γίνεται πρότυπο ιδανικού πατέρα και η ζωή του ξαναβρίσκει τον κανονικό της ρυθμό, μέχρι τη στιγμή που επιστρέφει η γυναίκα του. Επιστρέφει επιθετική και ζητάει να πάρει αυτή την κηδεμονία του παιδιού, με δικαστική πράξη. Οι δύο πρώην σύζυγοι έρχονται πια αντιμέτωποι στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

ocean's eleven

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

petrov's flu

Ο Πυρετός του Πετρόφ (Petrovy v Grippe) του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Ενας σχεδιαστής κόμικς βήχει ακατάσχετα μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο λεωφορείο. Είναι γριπιασμένος, αλλά τόσο που βήχει δίνει την εντύπωση καρκινοπαθούς, όπως παρατηρεί μια γηραιά συνεπιβάτης. Η γυναίκα του, με την οποία είναι στα χωρίσματα αλλά μένουν ακόμα μαζί για να φροντίζουν τον ανήλικο γιο τους, είναι βιβλιοθηκάριος. Στη δουλειά, θα παρουσιάσει κι αυτή συμπτώματα γρίπης. Το ζεύγος, φοβούμενο πως πυρετό θα ανεβάσει και το παιδί, θα πρέπει από βραδύς να κάνει το παν για να μη νοσήσει, μιας και προετοιμάζεται την για μια σχολική γιορτή την επομένη.

Ο «υβριστής» του «Πιστού» ξεσαλώνει κατά τού ρωσικού καθεστώτος σε ένα εντυπωσιακό όσο και απαιτητικό σε παρακολούθηση φιλμικό τριπ. Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Camino

Camino

Mία τρυφερή, γλυκόπικρη σειρά από την Δανία! Οταν η μητέρα της Ρεγκίτσε πεθαίνει, αφήνει μία τελευταία επιθυμία: να τα βρουν κόρη και πατέρας που δεν μιλάνε εδώ και χρόνια. Για αυτό και στην διαθήκη της τούς προτρέπει να διασχίσουν 260 χιλιόμετρα - το φαράγγι του Καμίνο.

Πόση αυτογνωσία μπορεί να φέρει μία τέτοια εμπειρία; Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να κάνει κανείς με τα πόδια για να γιατρέψει παλιές πληγές και να αποκαταστήσει οικογενειακές σχέσεις.

Aποκλειστικά στο Vodafone TV από την Viaplay

leave the world behind

Aσε τον Κόσμο Πίσω (Leave the World Behind) του Σαμ Εσμαΐλ

Οι διακοπές μιας οικογένειας σ' ένα πολυτελές σπίτι παίρνουν άλλη τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και δύο ξένοι εμφανίζονται στην πόρτα τους

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix