Ενημέρωση

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #4 – Ερωτικό Κτήνος του Τζόναθαν Γκλέιζερ (2000)

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, το Flix επισκέπτεται τις πιο αξέχαστες πισίνες του σινεμά.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά #4 – Ερωτικό Κτήνος του Τζόναθαν Γκλέιζερ (2000)

Ο Γκάρι «Γκαλ» Ντόουβ μπορεί να έκανε τις απατεωνιές του και να έχτισε την καριέρα του ως ειδικός στο άνοιγμα χρηματοκιβωτίων, όμως αυτό το κομμάτι της ζωής του ανήκει πια στο παρελθόν. Μακριά από την φυλακή και τα εννιά χρόνια που αναπόφευκτα ξόδεψε εκεί, τα μόνα που χαρακτηρίζουν πλέον την καθημερινότητά του είναι η ραθυμία, ο καυτός ήλιος της ισπανικής υπαίθρου, οι ατέλειωτες ώρες ακινησίας δίπλα στης πισίνα της βίλας του και ο ήχος της απόλυτης κάψας. Και περιστασιακά, ένα αλλόκοτο όνειρο που προμηνύει αλλαγές, μία επίσκεψη από τα παλιά που απειλεί φέρει το παρελθόν ξανά στο προσκήνιο και ένας κάποιος ατίθασος βράχος που όχι μόνο διαλύει την πισίνα του αλλά και την τόσο πολύτιμα εξασφαλισμένη ραστώνη του.

Το Flix βουτάει στις πισίνες του σινεμά

Sexy Beast 607

Sexy Beast 607

Και όμως, το «Ερωτικό Κτήνος» δεν είναι μια συνηθισμένη heist movie. Πίσω από το καμένο από τον ήλιο δέρμα του Γκαλ, πέρα από τα μυστικά της πισίνας που ανοίγουν και κλείνουν την ταινία, μακριά από τις σπινταριστές βρετανικές heist movies που κατέκτησαν τη θέση τους στην ιστορία, το ντεμπούτο του Τζόναθαν Γκλέιζερ του «Birth» και του «Κάτω από το Δέρμα» είναι κατά κύριο λόγο μια αφήγηση που δανείζεται από το λιντσικό υποσυνείδητο, που ενδιαφέρεται για τους εσωτερικούς μονόλογους των αντι-ηρώων του, που επιλέγει να εστιάσει περισσότερο στις ισορροπίες ανάμεσα στους χαρακτήρες του παρά στις λεπτομέρειες και τις τεχνικές δυσκολίες μιας ακόμα ληστείας.

Sexy Beast 607

Sexy Beast 607

Λιτό αλλά εντυπωσιακό όπως η ισπανική χασιέντα που αποτελεί το ησυχαστήριο του (εκπληκτικού Ρέι Γουίνστοουν ως) Γκαλ, το «Ερωτικό Κτήνος» χτίζει – κυριολεκτικά – γύρω από την πισίνα του μια ιστορία που αφορά τελικά την προσπάθεια ενός ανθρώπου να διατηρήσει όλα όσα κατέκτησε με κόπο και θυσίες, ακόμα κι αν αυτά περιλαμβάνουν μια φουσκωμένη από τα ποτά κοιλιά και μια γνήσια αγάπη με την πορνοστάρ της καρδιάς του.

«Μπορείς να τηγανίσεις ένα αυγό στην κοιλιά μου. Φανταστικό!» καυχιέται ο Γκαλ στην αρχή της ταινίας. Και όντως είναι. Γιατί αυτή η καλοκαιρινή ακρότητα είναι η δική του αναμφισβήτητη ευτυχία. Και για αυτό, δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία.

Δείτε εδώ την αρχή του «Ερωτικού Κτήνους» καθώς και το trailer της ταινίας.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Sexy Beast 607