Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Little Prince

Ο Μικρός Πρίγκιπας (The Little Prince) του Μαρκ Οσμπορν

Ο Μαρκ Οσμπορν (του υπέροχου «Kung Fu Panda») αναμετριέται εδώ με ένα από τα πιο θρυλικά παιδικά ανάγνωσματα του 20ου αιώνα, τον αριστουργηματικό «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί και προσπαθεί την ίδια ακριβώς στιγμή να φέρει το πνεύμα του στην εποχή μας και να μην προδώσει ούτε σελίδα από τη μαγεία του. Και γνωρίζει (το καταλαβαίνεις σχεδόν σε κάθε καρέ της ταινίας) πως το φορτίο της φιλοδοξίας του είναι βαρύ, μια αέναη προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του τον τρόμο του «κλασικού» και να ξανακάνει τη θρυλική ιστορία «κλασική» από την αρχή.

O Μαρκ Οσμπορν φέρνει τον «Μικρό Πρίγκιπα» στην εποχή του computer animation κρατώντας το πνεύμα του, αλλά εξαφανίζοντας τον αφαιρετικό σουρεαλισμό του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

ghostbusters legacy

Ghostbusters Legacy του Τζέισον Ράιτμαν

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε και πολλά για την υπόθεση, πέραν του ότι μια μητέρα και τα δύο παιδιά της φτάνουν σε μια μικρή πόλη, όπου αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τα αρχαία ξόρκια και τη μυστική κληρονομιά που τους κληροδότησε ο παππούς τους.

Το «Ghostbusters» παθαίνει «The Force Awakens». Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

Αυτή η Νύχτα Μένει 607

Αυτή η Νύχτα Μένει του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί. Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. Ώσπου, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ο κίνδυνος τους ενώνει…

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 1

this is the end main

Το Τέλος του Κόσμου (This is the End) των Ιβαν Γκόλντμπεργκ, Σεθ Ρόγκεν

Έξι φίλοι ηθοποιοί παγιδεύονται στο σπίτι του Τζέιμς Φράνκο, καθώς περίεργες βιβλικές καταστροφές σαρώνουν το Λος Άντζελες. O κόσμος γύρω τους καταρρέει, οι προμήθειές τους λιγοστεύουν και ο εκνευρισμός από την ασφυκτική συμβίωση γίνεται όλο και πιο έντονος. Η φιλία τους δοκιμάζεται τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και έξω, όταν τελικά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σπίτι και να τα βγάλουν πέρα με το τέλος του κόσμου.

Ετσι θα μοιάζει το τέλος του κόσμου, στο Ευαγγέλιο του Ιβαν Γκόλντμαν και του Σεθ Ρόγκεν: με μια wtf, ξέφρενη, αθυρόστομη buddy κωμωδία στη συσκευασίας μιας ταινίας καταστροφής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.10 στην ΕΡΤ 1

Out of Africa 607

Πέρα Από Την Αφρική (Out Of Africa) του Σίντνεϊ Πόλακ

Αρχές 20ου αιώνα, η Δανή συγγραφέας Κάρεν Μπλίξεν ζητά από έναν φίλο της να την παντρεύεται για τον τίτλο της βαρόνης και για το κοινό τους συμφέρον. Ο βαρόνος συμφωνεί και μετακομίζει πρώτος στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου χρησιμοποιώντας τα χρήματά της επενδύει σε μία ορεινή φυτεία καφέ. Μερικούς μήνες αργότερα, η Κάρεν μετακομίζει στο Ναϊρόμπι όπου έρχεται αντιμέτωπη με μία εντελώς αναπάντεχη πραγματικότητα, έναν νέο τρόπο ζωής και παρά τις δυσκολίες προσπαθεί να μετατρέψει τη ζωή της σε μία ευχάριστη εμπειρία. Η Κάρεν διευθύνει με δυναμισμό και γενναιότητα μια φυτεία καφέ στην Κένυα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια μοναχική ζωή, καθώς ο σύζυγός της την απατά. Ο μεγάλος έρωτας έρχεται στο πρόσωπο ενός δυναμικού κυνηγού, του Ντένις Φίντς-Χάτον.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον ΑΝΤ1

Νοτιάς 607

Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Οταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Δεκατρία χρόνια μετά την «Πολίτικη Κουζίνα» ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με μια ταινία προσωπική και μυθική μαζί, φτιαγμένη από τις πιο τρυφερές αλλά και προφητικές μνήμες μιας ολόκληρης χώρας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

the eyes of tammy faye

Τα Μάτια Της Τάμι Φέι (The Eyes Of Tammy Faye) του Μάικλ Σογουόλτερ

Η ιστορία της Τάμι Φέι Μπέικερ, που κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 άφησε εποχή ως τηλε-ευαγγελίστρια, στο πλάι του συζύγου της, Τζιμ Μπέικερ. Ξεκινώντας από τα χαμηλά, κατάφεραν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο θρησκευτικό δίκτυο στα ΜΜΕ αλλά και θεματικό πάρκο. Η Τάμι έμεινε διάσημη για τα αξέχαστα μάτια της, την ιδιαίτερη της φωνή, και την ικανότητα να χειρίζεται τον κόσμο φτάνοντας να χτίσει μια αυτοκρατορία. Όμως ακολούθησε η απόλυτη πτώση, όταν στο προσκήνιο εμφανίστηκαν ατασθαλίες και οικονομικά σκάνδαλα.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στον Alpha

ARTE POVERA

Arte Povera του Φώτη Γεωργιάδη

Το χρονικό της δημιουργίας του δίσκου «Arte povera», του πρώτου στο ελληνικό χιπ χοπ που συνδυάζει ραπ και κλασική μουσική, από τον Beats Pliz.

Arte αν και όχι povera για ένα εντυπωσιακό making of της δημιουργίας του ομότιτλου δίσκου του Beats Pliz που θα ενθουσιάσει μόνο τους φανατικούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο YouTube

Lamb

Αμνός (Lamb) του Βαλντιμάρ Γιοχάνσον

Η Μαρία κι ο Ινγκβαρ είναι κτηνοτρόφοι και αγρότες σε μία απομονωμένη φάρμα στους πρόποδες των Ισλανδικών βουνών. Η μοναξιά του τοπίου, η σκληρή δουλειά της καθημερινότητας, κι ο πόνος του ότι δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά, έχουν ρίξει τη βαριά σκιά τους στη σχέση του ζευγαριού. Δύο καλοκουρδισμένοι συνεργάτες - στο χωράφι, το τάισμα των ζώων, το καθάρισμα των στάβλων. Αλλά μέχρι εκεί. Οταν μοιράζονται ένα πιάτο φαγητού ή το κρεβάτι τους, η ισλανδική παγωνιά τρυπά και την οθόνη. Κλεφτά χαμόγελα τους ξεφεύγουν, αναμενόμενα, όταν βοηθούν τις προβατίνες να γεννήσουν. Το μεγαλείο της στιγμής, τούς ξεπερνά. Μέχρι που μία γέννα, όντως θα τούς ξεπεράσει - όπως και θα ξεπεράσει κάθε κοινή λογική. Αλλοι θα επέλεγαν να τη δουν ως «τερατόμορφη». Η Μαρία κι ο Ινγκβαρ όμως την είδαν ως σημάδι, ως θεϊκό δώρο στην άτεκνη μοναξιά τους. Υιοθετούν το υβρίδιο, το ονομάζουν Αντα και το μεγαλώνουν ως παιδί τους. Τι κι αν η προβατίνα που το γέννησε, το διεκδικεί και κλαίει κάτω από το παράθυρό τους; Ο άνθρωπος αποφάσισε να το κρατήσει κι ο Ανθρωπος στη φύση έχει προτεραιότητα. Τι, όχι;

Δράμα, θρίλερ με σασπένς και στοιχεία μαύρης κωμωδίας. To υβριδικό WTF ντεμπούτο του Βαλντιμίρ Γιόχανσον (Βραβείο Πρωτοτυπίας στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών) ή θα σας πετάξει έξω, ή θα ξεκινήσει έναν ενδιαφέροντα διάλογο μέσα σας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

lacci 607

Τα Κορδόνια (Lacci) του Ντανιέλε Λουκέτι

Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα. Ο υπόκωφος θόρυβος που κάνει ένας γάμος όταν σπάει…

Βασισμένο στο ομότιτλο best-seller του Ντομένικο Σταρνόνε, το φιλμ του Ντανιέλε Λουκέτι για την ανατομία ενός γάμου που άνοιξε το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

elemental

Στο Στοιχείο τους (Elemental) του Πίτερ Σον

Ο τόπος είναι η Πόλη των Στοιχείων: εδώ, σ' ένα πολύπλοκο και μεγαλεπήβολο αστικό τοπίο, ζουν όλα μαζί τα στοιχεία, η φωτιά με ολοζώντανες φλογίτσες, ο αέρας με πολύχρωμα τροφαντά σύννεφα, το νερό με διάφανα πλάσματα που… δακρύζουν εύκολα, η γη με χωμάτινους, ολάνθιστους τύπους. Μαζί, παράλληλα, αλλά χωρίς να συγχρωτίζονται, γιατί στοιχείο με στοιχείο δεν σμίγει. Ωσπου η νεαρή, ατίθαση, ευέξαπτη Φλόγα, προσπαθώντας να διασώσει το πυρο-παντοπωλείο του μπαμπά της από καταστροφικές διαρροές νερού, γνωρίζει τον Νηρέα, υδάτινο ελεγκτή θετικότατων προθέσεων, διατεθειμένο να τη βοηθήσει. Και μοιραία πρόθυμο να την ερωτευτεί, παρότι οι δυο τους δεν μπορούν ν' αγγιχτούν.

Τα στοιχεία δεν αναμειγνύονται - εκτός αν το θέλουν πολύ! Η νέα ταινία της Pixar, από τον σκηνοθέτη του «Καλόσαυρου» και την παραγωγό του «Αυτοκίνητα 2», χαριτωμένη αλλά λιγότερο ουσιαστική απ' όσο μας έχει συνηθίσει το στούντιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+