TV & STREAMING

Τι βλέπαμε το 2012 στην TV: Τρεις fictional εκπομπές

στα 10

Το Flix θυμάται τις τηλεοπτικές στγμές της χρονιάς μέσα από -τι άλλο- μια σειρά από μικρές λίστες. Σήμερα, τρεις εκπομπές που θα παρακολουθούσαμε. Αν υπήρχαν στ’αλήθεια.

Τι βλέπαμε το 2012 στην TV: Τρεις fictional εκπομπές
Ο Τζεφ Ντάνιελς ως Γουίλ Μάκαβοϊ ξεσπά κατά πάντων στο «Newsroom»

Από τις συχνότερες παραδόσεις των πιο ευφάνταστων από τις τηλεοπτικές σειρές, είναι να διανθίζουν το σύμπαν τους με τις δικές τους εκπομπές. Νωρίτερα μες στη σεζόν φέτος, το «30 Rock» έκανε ένα απίθανο επεισόδιο στο οποίο η Τίνα Φέι ουσιαστικά δημιούργησε ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα ολόκληρο εναλλακτικό πρόγραμμα για το NBC- τουλάχιστον μια ντουζίνα ανύπαρκτων σειρών έκαναν ένα πέρασμα, είτε σαν τίτλοι, σαν teasers ή ακόμα και μέσα από αποσπάσματα.

Δε χρειάζεται να είναι όλοι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό φυσικά. Μια και καλή αρκεί. Εξάλλου και την ίδια τη Λιζ Λέμον, μέσα από το -φανταστικό- «TGS» τη γνωρίσαμε. Σίγουρα, το να έχεις έναν κεντρικό χαρακτήρα που ζει μες στη showbiz, βοηθάει αρκετά.

Τέτοιοι χαρακτήρες είναι και το σημείο εκκίνησης για αυτή τη λίστα, η οποία θυμάται τρεις εκπομπές που θα θέλαμε πάρα πολύ να ήταν αληθινές για να τις παρακολουθούμε.

3. «The Ryan King Show» («Go On»)

ryan king show

Ο Μάθιου Πέρι στο αναπάντεχο αγαπημένο μας νέο σίτκομ πρωταγωνιστεί ως Ράιαν Κινγκ, δηλαδή έναν παραγωγό αθλητικού ραδιοφώνου με ζητήματα διαχείρισης άγχους ύστερα από μια προσωπική απώλεια. Η λογική της κουλτούρας των σπορ παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλά σημεία της σειράς, οπότε είναι με τεράστια χαρά που απολαμβάνουμε τόσο τα επί του θέματος αστεία του Κινγκ ως οξυδερκή αθλητικού συντάκτη που δε μασάει τα λόγια του, όσο και τα ίδια τα αποσπάσματα από την ραδιοφωνική του εκπομπή: Περνάνε το τεστ της αλήθειας (δεν λέει δηλαδή τυχαίες φράσεις, μιλάει για αληθινές καταστάσεις που συμβαίνουν στο Σχετικά Τώρα) και είναι πράγματα που θα θέλαμε να ακούμε όντως στο αθλητικό ρεπορτάζ, για να χαμογελάμε και να χειροκροτάμε.

[[Διαβάστε πώς μας φάνηκε ο πιλότος του «Go On»](https://flix.gr/news/pilotwatch-go-on-nbc.html)]

2. «God Cop» («30 Rock»)


Ο Τζακ Ντόναγκι προσπαθεί να καταστρέψει το NBC από μέσα, και το σχέδιό του είναι να αναπτύξει μία μετά την άλλη, τις πιο φρικτές εκπομπές που βάζει ο νους. Η κορυφαία εξ αυτών, το «God Cop», είναι ένα κλασικό αστυνονομικό procedural, με ένα μπάτσο και τον συνεργάτη του να εξιχνιάζουν εγκλήματα. Που ο συνεργάτης είναι ο Θεός. Που ο Θεός είναι ο Ντόναγκι. ΟΚ, συγγνώμη, αλλά εγώ αυτό θα το έβλεπα μετά μανίας κιόλας.

1. «News Night» («The Newsroom»)

news night

Όταν οι σειρές του Σόρκιν είναι πετυχημένες, το καταλαβαίνεις επειδή περνάνε ένα βασικό τεστ: «Θα το ήθελες;» Παράδειγμα. Θα ήθελες μια αθλητική εκπομπή σαν το «Sports Night»; Ναι, φυσικά. Μόνο τον Ράιαν Κινγκ στο ραδιόφωνο θα ακούμε; Θα ήθελες τον Τζεντ Μπάρτλετ για πρόεδρο; Χα, γελάμε με την ερώτηση, φυσικά και θα τον ήθελες. Θα ήθελες όμως μια αληθινή κωμική εκπομπή σαν εκείνη του «Studio 60»; Η αλήθεια είναι πως όχι. Δεν είναι τυχαίο που η τελευταία είναι και η λιγότερο πετυχημένη του σειρά. (Ή η μόνη πλήρως αποτυχημένη, ανάλογα πόσο σκληρός θες να είσαι.)

Είναι λοιπόν πολύ ευχάριστο που το «News Night» με τον θεό Γουίλ Μάκαβοϊ θα θέλαμε να το βλέπουμε και να το ξεκοκαλίζουμε και στην πραγματικότητα. Ως πότε πια η μόνη μας σοβαρή πολιτική ενημέρωση θα γίνεται από τον κωμικό Τζον Στιούαρτ; Το πόσο λείπει μια φωνή σαν του Μάκαβοϊ από τη δημοσιογραφία, φαίνεται από το πόσο πολύ το «Newsroom» είδε στιγμές του να αναπαράγονται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από δημοσιογραφικά sites παρά από εκείνα που καλύπτουν το entertainment.

Για την ώρα, αρκούμαστε σε αυτό το twitter. Από το τίποτα, ε.

[[Διαβάστε τη γνώμη μας για το «Newsroom»](https://flix.gr/news/the-newsroom-esy-pisteyeis-akoma-stoys-anthropoys.html)]

Περισσότερα για... Οσα Βλέπαμε το 2012 στην TV: