Τι βλέπαμε το 2012 στην TV: Τρεις προβληματικοί συγγενείς

TV 07 DEC 2012  /  Θοδωρής Δημητρόπουλος

Το Flix θυμάται τις τηλεοπτικές στγμές της χρονιάς μέσα από -τι άλλο- μια σειρά από μικρές λίστες. Σήμερα, τρία μέλη που θα ζόριζαν κάθε οικογένεια.

Ο Τζόφρι διατάζει τη Σάνσα να φιλήσει το σπαθί του στο «Game of Thrones»

Συγγενείς, ε; Τι να κάνεις, δε μπορείς χωρίς αυτούς ακόμα κι όταν σου προκύπτουν Κιμ Μπάουερ. (Πόσοι από εμάς δεν υποστήριξαν το πούμα, πίσω στη δεύτερη σεζόν του «24».) Οπότε κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, τους στηρίζεις.

Απλά κάποιες φορές είναι τόσο απίστευτα δύσκολο! Είτε επειδή είναι εκνευριστικοί, είτε επειδή μπλέκονται στις πιο κουραστικές καταστάσεις και είναι όλη την ώρα με κάτι μούτρα από εδώ ως τη Βηρυττό, είτε επειδή είναι ανώριμα κλαψιάρικα μωρά, είτε επειδή είναι... ό,τι είναι αυτό που κάνει ο Ράφι τελοσπάντων.

Αυτοί είναι τρεις, όχι ακριβώς απογοητευτικοί, αλλά σίγουρα συγγενείς-πρόκληση. Ας πούμε πως θα ήταν λίγο ζόρι να τους έχουμε στο οικογενειακό τραπέζι των Χριστουγέννων.

3. Ντέινα («Homeland»)

dana

Τα πηγαίναμε φανταστικά, «Homeland»! Και μετά η Ντέινα έμπλεξε με το γιο του αντιπροέδρου, άρχισε να λέει πράγματα που δεν έπρεπε, έγινε κομμάτι μιας πλοκής που θα είχαν απορρίψει όχι μόνο το «24», αλλά και η δεύτερη σεζόν του «Friday Night Lights», άρχισε να είναι μουτρωμένη και ξενερωμένη με οτιδήποτε συμβαίνει γύρω της, να φοράει συνεχώς τα ίδια μποτάκια (εμ, δε ξέρω, σόρι, το διάβασα κι αυτό ως παράπονο πολλών, απλά το μεταφέρω, αλλά σοβαρά ρε παιδιά) και γενικώς να είναι κάθε εκνευριστικός έφηβος που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση, όλα σε ένα - ενώ τριγύρω συμβαίνει ο χαμός. Και ασχολούμαστε με τα νευράκια της Ντέινα. Άσε μας. Ξέρετε.

[[Διαβάστε περισσότερα για το «Homeland»](https://flix.gr/news/etoimasoy-gia-th-2h-sezon-toy-homeland.html)]

2. Ράφι («The League»)

rafi

Ο ανεκδιήγητος μπατζανάκης του Ράξιν (στην πιο αστεία σειρά που υπάρχει στην τηλεόραση), είναι, όπως ερμηνεύεται από τον άφοβο κωμικό Τζέισον Μαντζούκας, μια δύναμη της φύσης, είναι ιδέα, είναι ένα αηδιαστικό μεγαλείο που δε χωράει σε λόγια, περιγραφές ή λίστες. Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ή να κάνει ή να σκέφτεται το οποίο να μη δημιουργεί ενόχληση για τον Ράξιν (αν όχι για όλους δηλαδή), με αποκορύφωμα το επεισόδιο της φετινής σεζόν που τον βρίσκει σε μια σειρά από αυξανόμενα άβολες καταστάσεις όταν όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς συγκεντρώνονται στο διαμέρισμα του Τάκο. Όσοι ξέρετε τι εννοώ, ξέρετε τι εννοώ. Για τους υπόλοιπους, ας αρκέσουν φράσεις όπως «μα είναι αδέρφια!!» ή «αυτό δεν είναι γάλα!!!!» και ας προχωρήσουμε παρακάτω με ένα σιωπηλό βλέμμα κατανόησης. Ράφι: Θεότητα και, ταυτόχρονα, ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος για να εμφανίσεις στο οικογενειακό τραπέζι.

1. Τζόφρι («Game of Thrones»)

joffrey

Τι, ότι θα μιλάγαμε για ενοχλητικούς συγγενείς και θα μπορούσε να είναι άλλος στην κορυφή; Σε όλες τις προσβολές που ήδη είχε εξαπολύσει προς τη γενικότερη κατεύθυνσή μας στην 1η σεζόν, τώρα θα πρέπει να προσθέσουμε το πόσο επικίνδυνα ανασφαλής μαμάκιας είναι, σε βαθμό σχεδόν καταστροφής ενός βασιλείου. Τα ανδραγαθήματα του Τζόφρι δε χωράνε σε λίγες λέξεις, αλλά το αξέχαστο αποκορύφωμα ήταν στην επεισοδιάρα «Blackwater». Όταν κάθε του κόμπλεξ ήρθε και ενώθηκε με όλα τα υπόλοιπα για να σχηματίσουν τον Κάπτεν Πλάνετ των κόμπλεξ, στη σκηνή όπου αναγκάζει τη Σάνσα να του «φιλήσει το σπαθί», λίγες σκηνές πριν το σκάσει από το πεδίο της μάχης επειδή η μάμα του ανησυχούσε μήπως κρυώσει (ούτε όταν βαριόμασταν στη Γυμναστική τέτοιες δικαιολογίες). Παιχταράς.

[[Διαβάστε τα πάντα για το «Game of Thrones»](https://flix.gr/search/?q=game+of+thrones)]

Περισσότερα για... Οσα Βλέπαμε το 2012 στην TV:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.