TV

Τι βλέπαμε το 2012 στην TV: Τρεις ατάκες

στα 10

Το Flix θυμάται τις τηλεοπτικές στγμές της χρονιάς μέσα από -τι άλλο- μια σειρά από μικρές λίστες. Σήμερα, τρεις μεγάλες ατάκες που μας έκαναν να χειροκροτάμε.

Τι βλέπαμε το 2012 στην TV: Τρεις ατάκες
Οι (yeah, bitch!) μαγνήτες του Γουώλτ κάνουν τη δουλειά τους στο «Breaking Bad»

Η τηλεοπτική ιστορία συχνά γράφεται μέσα από τα λόγια των πρωταγωνιστών- ειδικά στη σημερινή εποχή, κάθε ατάκα μπορεί μέσα σε λίγες στιγμές να έχει γίνει αντικείμενο viral λατρείας ή meme εικόνισμα, συχνά βγάζοντας τις λέξεις μέσα από το πλαίσιό τους σε μια ιστορία και επανατοποθετώντας τες κατευθείαν ως ένα συλλογικό in-joke.

Θυμάσαι πριν λίγα χρόνια; Ήταν προχωρημένο το ότι οι διδαχές του Μπάρνεϊ Στίνσον έγιναν βιβλίο: Σήμερα ο Τζέσι του «Breaking Bad» δεν προλαβαίνει να πετάξει ένα «Yeah, science!» χωρίς να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η γοητεία πλέον έγκειται στο ότι κάποια λόγια μετράνε περισσότερο όχι μόνο επειδή είναι αστεία (θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο κάθε βδομάδα) αλλά επειδή σημαίνουν ή συμβολίζουν κάτι για τη συγκεκριμένη στιγμή που τα γέννησε. Ας θυμηθούμε τρεις φανταστικές ατάκες της χρονιάς που φεύγει, οι οποίες έγιναν από υπογραφές σε μέιλ και bio στο twitter μέχρι αντικείμενο διαγωνισμού για το ποιος θα τις απαγγείλει πιο έντονα την επόμενη μέρα στο γραφείο.

3. «Fuck the king!» - Hound («Game of Thrones»)


.

Καθώς κάπως αμήχανα παρακολουθείς ένα σερί επεισοδίων κατά το οποίο ο Hound μετατρέπεται σιγά σιγά σε αγαπημένο χαρακτήρα, το αποκορύφωμα έρχεται στο «Blackwater» (ίσως έχεις υποπτευθεί ως τώρα πως το έχουμε σε μια κάποια τεράστια εκτίμηση το συγκεκριμένο επεισόδιο) όταν εξοργισμένος γυρίζει και, απευθυνόμενος, στον Τύριον, τα στέλνει όλα στο διάολο. Και πάνω απ’όλα, τον Τζόφρι και την αφοσίωσή του στον Βασιλιά. Περιττό να πούμε ότι αυτό το «Fuck the king!» συνόδευε μέχρι και high fives μεταξύ ενήλικων ανθρώπων τις επόμενες μέρες της προβολής του επεισοδίου.

[[Διαβάστε τα πάντα για το «Game of Thrones»](https://flix.gr/search/?q=game+of+thrones)]

2. «Yeah, bitch! Magnets!» - Τζέσι («Breaking Bad»)


.

Ε, τώρα τι να πεις. Κοίτα εδώ κατάσταση. Η νέα σεζόν ξεκίνησε με ένα οριακά καρτουνίστικο σχέδιο που έμοιαζε να απέδρασε από κάποιο διασκεδαστικό heist movie (ή καρτούν, δεν ξέρουμε σίγουρα), το οποίο βασικά χρειαζόταν ένα πράγμα για να δουλέψει σωστά. Yeah, bitch. Magnets.

1. «I am a voice of a generation» - Χάνα («Girls»)


.

Με ένα κάποιο θράσος και σίγουρα μπόλικη τόλμη (και οπωσδήποτε ταλέντο) η Λένα Ντάναμ προσγειώθηκε στις οθόνες μας έχοντας λίγα να επιδείξει πριν την πολυσυζητημένη σειράς της στο ΗΒΟ. Γι’αυτό και η in-character δήλωσή της γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. Μια 25χρονη σεναριογράφος από το πουθενά έρχεται χρησιμοποιώντας ένα όχημα απόλυτου πρεστίζ, για να τοποθετήσει τον εαυτό της στο κέντρο του οράματος μιας γενιάς 20άρηδων που ψάχνει το δρόμο της. Αν όλα πάνε καλά γι’αυτήν (και γιατί να μην πάνε) και κάνει μια ενδιαφέρουσα καριέρα για πολύ ακόμα καιρό, σε χρόνια και χρόνια από σήμερα, ο κόσμος ακόμα όταν μιλάει για τη Ντάναμ θα αναφέρεται σε αυτήν ως «μια φωνή μιας γενιάς».

[[Διαβάστε περισσότερα για το «Girls»](https://flix.gr/news/to-girls-toy-hbo-isos-kai-na-einai-h-fonh-mias-gen.html)]

Περισσότερα για... Οσα Βλέπαμε το 2012 στην TV: