TV & STREAMING

«Ο Σκοτ Πίλγκριμ Απογειώνεται» στο πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix

στα 10

Βασισμένη στην καλτ ταινία «Ο Σκοτ Πίλγκριμ εναντίον των 7 Πρώην», η σειρά αυτή επανενώνει το καστ της ταινίας με τον σκηνοθέτη να μένει ακόμη πιο πιστός στο κόμικ στο οποίο βασίστηκε.

«Ο Σκοτ Πίλγκριμ Απογειώνεται» στο πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix

Φαν της σειράς κόμικ «Σκοτ Πίλγκριμ» και της κινηματογραφικής μεταφοράς της, αγαλλιάστε.

Το Netflix κυκλοφόρησε τρέιλερ για την επερχόμενη μεταφορά της ως σειρά κινουμένων σχεδίων «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Απογειώνεται» (Scott Pilgrim Takes Off). Αυτή η επερχόμενη άνιμε σειρά σηματοδοτεί και μια συναρπαστική επανένωση του αρχικού καστ της ταινίας, φέρνοντας τους αγαπημένους χαρακτήρες ξανά στη ζωή με μια νέα και οπτικά συναρπαστική μορφή.

Οι ρίζες του «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Απογειώνεται» ανάγονται στη σειρά γραφικών μυθιστορημάτων που δημιούργησε ο Μπράϊαν Λι Ο’Μάλεϊ. Η σειρά ακολουθεί τον Σκοτ Πίλγκριμ, ένα νεαρό που παίζει μπάσο και βρίσκεται περιτριγυρισμένος από μάχες επικών διαστάσεων ενάντια στους πρώην της ερωτικής του συντρόφου, Ραμόνα Φλάουερς. Τα βιβλία συνδυάζουν με άνεση στοιχεία ρομάντζου, δράσης και κωμωδίας, με αισθητικές άνιμε και ρετρό βιντεοπαιχνιδιών αλλά με μια πανανθρώπινη ιστορία ωρίμανσης στον πυρήνα της, δημιουργώντας μια μοναδική αφήγηση που απορρόφησε βαθιά τους αναγνώστες.

Η δημοφιλία των κόμικ άνοιξε τον δρόμο για τον σκηνοθέτη Εντγκαρ Ράιτ, αμέσως μετά την επιτυχία του «Hot Fuzz» να προσαρμόσει την ιστορία σε μια ταινία με ζωντανή δράση. Το «Scott Pilgrim vs The World» - στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως «Ο Σκοτ Πίλγκριμ εναντίον των 7 Πρώην»-, που κυκλοφόρησε το 2010, αποτύπωσε λαμπρά την ουσία του πρωτότυπου υλικού. Με τον Μάικλ Σέρα στον ρόλο του Σκοτ Πίλγκριμ, η ταινία αποτύπωσε τέλεια το χάος και το φανταστικό ταξίδι των μαχών με τους πρώην, καθώς και διατήρησε τα πιο ανθρώπινα στοιχεία της ιστορίας χάρης την εκπληκτική σκηνοθεσία της.

Η ταινία, αν και εμπορική αποτυχία, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και έγινε κλασική και τελικά καλτ, για την μοναδική αισθητική της και τις εκπληκτικές ερμηνείες του τότε σχετικά άγνωστου καστ, πολλοί από τους οποίους θα αναδειχθούν σε τεράστια ονόματα τα επόμενα χρόνια, όπως η Μπρι Λάρσον, ο Κρις Εβανς, η Ομπρεϊ Πλάζα και ο Κιέραν Κάλκιν.

scott

scott

scott

Τώρα, το «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Απογειώνεται» λειτουργεί ως μια νέα εκδοχή αυτού του αγαπημένου σύμπαντος. Με μια κίνηση που ενθουσίασε τους θαυμαστές, το αρχικό καστ της ταινίας του 2010 επανενώθηκε ενθουσιωδώς για να δώσει τις φωνές τους στους κινούμενους χαρακτήρες. Ο Μάικλ Σέρα επιστρέφει στον ρόλο του Σκοτ Πίλγκριμ, και η Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουάινστιντ αποτυπώνει ξανά την εμβληματική πλέον Ραμόνα Φλάουερς. Ο χαρισματικός Κιέραν Κάλκιν, φρέσκος από το φινάλε του εμβληματικού ρόλου του στην τηλεοπτική σειρά του HBO «Succession», αναλαμβάνει πάλι τον ρόλο του Γουάλας Γουέλς, του γκέι κολλητού του Σκοτ, ενώ οι τεράστιοι πλέον Κρις Eβανς, Τζέισον Σβάρτσμαν, Μπρι Λάρσον, Άννα Κέντρικ και πολλοί άλλοι συμπληρώνουν το ρόστερ των πρώην της Ραμόνα και των υπόλοιπων δευτερευόντων χαρακτήρων. Αυτή η επανένωση έχει αποτελέσει απόδειξη της διαρκούς φιλίας που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της γυρίσματος της αρχικής ταινίας, καθώς το καστ διατηρεί ακόμα τις μεταξύ τους επαφές του μέσω διαδικτύου για πάνω από δέκα χρόνια.

Πίσω από τις σκηνές, ο ίδιος ο Μπράιαν Λι Ο’Μάλεϊ είναι βαθιά εμπλεκόμενος στο έργο. Γράφει τη σειρά μαζί με τον Μπεν Ντέιβιντ Γκραμπίνσκι, και μαζί αναλαμβάνουν και τον ρόλο των showrunners. Η σειρά σκηνοθετείται από τον Eϊμπελ Γκόνγκορα, ένα ταλέντο από το αναγνωρισμένο στούντιο άνιμε Science Saru, που είχε εργαστεί στις σειρές «Devilman Crybaby» και «Keep Your Hands Off Eizouken!», δύο από τις πιο λατρεμένες σειρές άνιμε των τελευταίων ετών. Η παραγωγή έχει επίσης τον Έντγκαρ Ράιτ, μεταξύ πολλών άλλων, ως εκτελεστικό παραγωγό. Αυτή η συνεργασία εξασφαλίζει ότι η ουσία του σύμπαντος του «Σκοτ Πίλγκριμ» παραμένει ανέπαφη καθώς προσαρμόζεται στο μέσο των κινουμένων σχεδίων.

Με ένα οπτικό ύφος που υπόσχεται να είναι εντυπωσιακό όσο και δυναμικό, και πάνω από όλα πιστό στις αρχικές ζωγραφιές του Ο’Μάλεϊ, το «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Απογειώνεται» στοχεύει να ανακτήσει τις καρδιές τόσο των παλιών θαυμαστών όσο και των νέων θεατών.

Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Netflix στις 17 Νοεμβρίου, προσφέροντας μια συναρπαστική ευκαιρία να βυθιστεί κανείς ξανά στον μοναδικό αυτόν κόσμο.