TV & STREAMING

Φεβρουάριος στον ΟΤΕ ΤV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

To Flix ανατρέχει στο πρόγραμμα των καναλιών του OTE TV για το μήνα Φεβρουάριο και σας προτείνει τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε.

Flix Team
Φεβρουάριος στον ΟΤΕ ΤV - Οι επιλογές του Flix

Ο Φεβρουάριος στον ΟΤΕ ΤV είναι γεμάτος από βραβευμένες ταινίες, νέες τηλεοπτικές σειρές που θα συζητηθούν και μεγάλες πρεμιέρες, όλα υπό το φως και τη λάμψη της ζωντανής αναμετάδοσης των Bafta, της ετήσιας απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης που συγκεντρώνει όλα τα φλας του πλανήτη και τους πιο ξεχωριστούς καλεσμένους της χρονιάς.

Πιο γνωστά ως Bafta, τα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας επιβραβεύουν κάθε χρόνο τα κινηματογραφικά επιτεύγματα που προβλήθηκαν στις βρετανικές αίθουσες από οποία μεριά του πλανήτη κι αν προέρχονται σε μια τελετή που στρώνει το κόκκινο χαλί στην Βασιλική Οπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρης της βιομηχανίας. Το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου θα γνωρίζουμε, λοιπόν, αν το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Αντερσον (που έχει και τις περισσότερες υποψηφιότητες φέτος) θα καταφέρει να επικρατήσει των «Birdman» και «Boyhood», αλλά και πόσα βραβεία θα καταλήξουν σε βρετανικά χέρια με φαβορι τις ταινίες «Το Παιχνίδι της Μίμησης» και «Η Θεωρία των Πάντων».

Bafta 2015 607

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Bafta.

Μείνετε συντονισμένοι στις 8 Φεβρουαρίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD στις 23.00 για τη ζωντανή μετάδοση της απονομής των βραβείων Bafta με αναμετάδοση του Γιώργου Σατσίδη και δείτε ξανά την τελετή την επόμενη ημέρα στις 9 Φεβρουαρίου στις 21.00 με ελληνικούς υπότιτλους.

Fortitude 607

Fortitude - Κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Γυρισμένο στην Ισλανδία, τοποθετημένο στον Αρκτικό Κύκλο, σε ένα μέρος όπου οι πολικές αρκούδες είναι τρεις φορές περισσότερες από τους κατοίκους, το «Fortitude» δανείζεται τον τίτλο του από την μικρή πόλη όπου διαδραματίζεται –κι όπου τίποτα κακό δεν συμβαίνει. Σε έναν τόπο όπου όλοι κουβαλούν όπλο –λόγω των αρκούδων- αλλά όπου ο σερίφης δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει αφού δεν υπάρχει έγκλημα, η δήμαρχος της πόλης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου που θα την μεταμορφώσει σε τουριστικό προορισμό. Μόνο που τα σχέδιά της θα αντιμετωπίσουν ένα απροσδόκητο, αιματηρό εμπόδιο όταν ένας αιματηρός φόνος θα ανατρέψει τις ισορροπίες και μια σειρά από ίντριγκες, ψέματα και μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια. Η Σόφι Γρκαμπολ, πρωταγωνίστρια του Δανέζικου «The Killing» πρωταγωνιστεί στον ρόλο της δημάρχου, ενώ ο Στάνλεϊ Τούτσι είναι ένας αμερικάνος αστυνομικός που φτάνει στην πόλη για να βοηθήσει στην διαλεύκανση του εγκλήματος. Ο Μάικλ Γκάμπον, ο Κρίστοφερ Εκλεστον και ο Ρίτσαρντ Ντόρμερ συμπρωταγωνιστούν σε αυτή την παραγωγή του Sky Atlantic που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του και η οποία θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια του Sky στην Ευρώπη, αλλά και σε μια σειρά από άλλες τηλεοπτικές πλατφόρμες ανάμεσα στις οποίες και ο ΟΤΕ TV. Γραμμένο από τον Σάιμον Ντόναλντ του «Low Winter Sun», το «Fortitude» αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο φιλόδοξες σειρές της τηλεόρασης φέτος και αναμένεται κι ως μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Fortitude» εδώ.

Prince Avalanche 607

Ο Γελαστός Πρίγκιπας (Prince Avalanche) του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν - 5 Φεβρουαρίου στο OTE CINEMA 1HD

Ενα περίεργο δίδυμο, ο σκεπτικός και αυστηρός Aλβιν (Πόλ Ραντ), και ο αφελής και ανασφαλής αδερφός της κοπέλας του, Λανς (Εμίλ Χερς), αφήνουν πίσω τους την πόλη για να περάσουν το καλοκαίρι στο δάσος επισκευάζοντας τις γραμμές κυκλοφορίας ενός επαρχιακού δρόμου που έχει καταστραφεί από πυρκαγιά. Καθώς οι δυο τους ξεκινούν το σταδιακό τους ταξίδι μέσα στο εκπληκτικό αυτό τοπίο, εκτυλίσσεται μία απρόσμενα αστεία αλλά και συγκινητική εξέταση μίας απίθανης φιλίας, η οποία αποκαλύπτει ξεχωριστές προσεγγίσεις για το πώς βρίσκει κανείς τον δρόμο του στη ζωή. Το ιδιότυπο χιούμορ, η σχέση των δύο ασύνδετων αντρών που όλο βαθαίνει, η μαγική ικανότητα του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν να τοποθετεί απομονωμένους, δυσλειτουργικούς ήρωες μέσα στη φύση και να τους κάνει ν’ ανήκουν εκεί, συνθέτουν μια ταινία που γίνεται αμέσως κομμάτι της μνήμης του θεατή, χάρη στις αλά Γουες Αντερσον αξιολάτρευτες ιδιοτροπίες των ηρώων και τα αμήχανα ξεσπάσματά τους, τις μελετημένες ‘80ς αναφορές και, πάνω απ’ όλα, την ειλικρινή της αγάπη για το σινεμά της μοναξιάς και την έκπληξη μια απρόσμενης φιλίας. Βραβείο Σκηνοθεσίας για τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Γελαστό Πρίγκιπα».

We Need to Talk About Kevin 607

Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν (We Need to Talk About Kevin) της Λιν Ράμσεϊ - 7 Φεβρουαρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 2

Η μητέρα και ο πατέρας ενός έφηβου αγοριού, του οποίου οι σαδιστικές τάσεις κορυφώνονται σ’ ένα ειδεχθές έγκλημα, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τη γονική τους ταυτότητα αλλά και, ο καθένας, τον εαυτό του. Η Ιβα και ο Φράνκλιν είναι ένα μεσοαστικό ζευγάρι με δύο παιδιά: έναν έφηβο γιο και μια μικρούλα κόρη. Ο πατέρας είναι ένας καλοπροαίρετος, συμβιβασμένος, τυχαίος άντρας. Η μητέρα είναι μια γυναίκα που, στην απόφασή της να κάνει οικογένεια απαρνήθηκε την ελευθερία και την ανεξαρτησία της που, για εκείνη, δεν είχαν ακόμα κορεστεί. Το αγόρι είναι ιδιόμορφο: λες και από μέσα του πηγάζει μια πρόθεση εκδίκησης, καταστροφής, χωρίς αιτία. Εκτός αν η απροθυμία της Ιβα για τη μητρότητα να είναι όλη η αιτία που χρειάζεται. Η Βρετανίδα σκηνοθέτης Λιν Ράμσεϊ μεταφέρει στο σινεμά το πολύκροτο best-seller της Λάιονελ Σράιβερ σε ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο των δυτικών κοινωνιών εξερευνώντας τη γέννηση της βίας μέσα από την ίδια την οικογένεια. Η Τίλντα Σουίντον και ο Τζον Σ. Ράιλι πρωταγωνιστούν σε ίσως τους καλύτερους ρόλους της καριέρας τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν».

The Hunt 607

Το Κυνήγι (The Hunt) του Τόμας Βίντερμπεργκ - 8 Φεβρουαρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 2

Eπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο, ο 40χρονος Λούκας έχει μια νέα σχέση, μια νέα δουλειά και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τον έφηβο γιο του, Μάρκους. Όλα τα πράγματα θα πάνε στραβά. Μια ιστορία, ένα απλό ψέμα. Καθώς πέφτει το χιόνι και πλησιάζουν οι γιορτές, το ψέμα εξαπλώνεται σαν ίωση. Το σοκ και η δυσπιστία ξεφεύγουν από τον έλεγχο, και η μικρή κοινότητα θα βρεθεί σε μια κατάσταση μαζικής υστερίας, όσο ο Λούκας παλεύει μόνος του για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του. Με τον Μαντς Μίκελσεν να δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του και τον Τόμας Βίντερμπεργκ να προσεγγίζει με αξιοθαύμαστη λιτότητα, καθαρότητα και ακρίβεια ένα επικίνδυνα φορτισμένο θέμα, το «Κυνήγι» είναι ένα σπουδαίο κομμάτι σινεμά από κάθε άποψη, κι ένα φιλμ προορισμένο να μείνει στην μνήμη μας για ακόμη περισσότερα χρόνια και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση απ' ότι η «Οικογενειακή Γιορτή». Δίκαιο βραβειό ερμηνείας στον συγκλονιστικό Μαντς Μίκελσεν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Κυνήγι» εδώ.

blind 607

Στο Σκοτάδι (Blind) του Πίτερ Βόγκτ - 20 Φεβρουαρίου στο OTE CINEMA 2

Η Iνγκριντ, έχοντας πρόσφατα χάσει την όρασή της αποσύρεται στην ασφάλεια του σπιτιού της, το μοναδικό μέρος που αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο, μόνη της με τον σύζυγό της και τις σκέψεις της. Παράλληλα, ο εθισμένος στην πορνογραφία, μοναχικός γείτονας της φαίνεται να στρέφει την προσοχή του σε μια νεαρή κοπέλα του απέναντι κτηρίου. Η ηρεμία της Iνγκριντ σύντομα διακόπτεται όταν ξεκινά να διαισθάνεται στο διαμέρισμά την παρουσία του άντρα της, στιγμές που εκείνος θα έπρεπε να είναι στο γραφείο. Βρίσκεται πράγματι εκεί; Και γιατί να την παρακολουθεί σιωπηλά; Τα πραγματικά προβλήματα της μάλλον δεν βρίσκονται πέρα από τους τοίχους του σπιτιού και σύντομα οι φαντασιώσεις και ο φόβος την κυριεύουν… Από τη Νορβηγία με αγάπη, μια ταινία για όλα όσα δεν βλέπουμε όταν κοιτάζουμε γύρω μας, με τη φωτογραφία του Θύμιου Μπακατάκη, το βραβευμένο δαιδαλώδες σενάριο σε Sundance και Νύχτες Πρεμιέρας και την υπνωτιστική ατμόσφαιρα να συνθέτουν ακόμη ένα δείγμα ατόφιου σκανδιναβικού σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Στο Σκοτάδι».

Snowpiercer 607

Snowpiercer του Μπονγκ Τζουν-χο - 23 Φεβρουαρίου στο VILLAGE CINEMA

Βασισμένο στο γαλλικό κόμικ «Le Transperceneige» των Ζακ Λομπ και Ζαν Μαρκ Ροσέτ που εκδόθηκε το 1984, το φιλμ διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα τρένο στο οποίο κατοικούν πλέον οι μόνοι επιζώντες του πλανήτη μας. Η Γη έχει παγώσει και καλυφθεί ολόκληρη από χιόνια και στο τρένο που ανοίγει τον δικό του δρόμο στο χιόνι, έχουν βρει καταφύγιο όσοι δεν έχουν πεθάνει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν περισσότερες ταινίες τοποθετημένες στον πλανήτη Γη μετά την καταστροφή, απ΄όσες οι πιθανές αιτίες που η Γη θα μπορούσε να πεθάνει, οπότε το να κάνεις ένα ακόμη φιλμ για το αβέβαιο μέλλον της ανθρωπότητας σε έναν εχθρικό, αφιλόξενο κόσμο, δεν είναι πια μια ακριβώς πρωτότυπη ιδέα. Αντίθετα αποτελεί ένα θέμα που η αφήγησή του μοιάζει να έχει κουραστεί και τυποποιηθεί από την επανάληψη σε μια σειρά από δυστοπικά κλισέ που μοιάζουν δύσκολα να αποφευχθούν. Ομως το «Snowpiercer», βασισμένο στο κόμικ του Γάλλου Ζαν Μαρκ Ροσέτ, παίρνει την ιδέα μιας παγωμένης Γης -το αποτέλεσμα μια αποτυχημένης προσπάθειας των ανθρώπων να αναστρέψουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου- και χτίζει μια κοινωνική μεταφορά με όχημα μια γιγαντιαία αμαξοστοιχία, η οποία διασχίζει τον κατεψυγμένο πλανήτη, κουβαλώντας πάνω της τους τελευταίους επιζώντες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Snowpiercer».

Rust and Bone 607

Σώμα με Σώμα (De Rouille et d' Os) του Ζακ Οντιάρ - 25 Φεβρουαρίου στο OTE CINEMA 2

Σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Γαλλίας, ο Αλί ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό του με ένα πεντάχρονο παιδί στα χέρια του. Ο Σαμ είναι ο γιος του, αλλά δεν τον γνωρίζει καθόλου. Αστεγος, άφραγκος, χωρίς φίλους, βρίσκει καταφύγιο στην αδερφή του στην Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας. Τα πράγματα εκεί βελτιώνονται άμεσα, ειδικά από τη στιγμή που ο Αλί γνωρίζει τη Στεφανί σε ένα καβγά σε ένα κλαμπ. Την οδηγεί στο σπίτι της και της αφήνει το τηλέφωνο του. Είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και με πολλή αυτοπεποίθηση. Η Στεφανί εκπαιδεύει όρκες σε ένα θαλάσσιο πάρκο. Μια παράσταση θα καταλήξει σε τραγωδία, κι ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους φέρει και πάλι κοντά. Την επόμενη φορά που θα τη δει ο Αλί, εκείνη είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι: έχει χάσει τα πόδια της και ο Αλί μοιάζει η μοναδική σανίδα σωτηρίας... Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους σκηνοθέτες, ο Ζακ Οντιάρ αφηγείται μια ιστορία για «ακρωτηριασμένους» ανθρώπους που αναζητούν τα χαμένα τους άκρα σε μια ταινία με ρεαλιστικό σώμα αλλά μελοδραματική καρδιά. Με τις συγκλονιστικές ερμηνείες της Μαριόν Κοτιγιάρ και του Ματίας Σένερτς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Σώμα με Σώμα».

Yves Saint Laurent 607

Yves Saint Laurent του Ζαλίλ Λεσπέρ - 26 Φεβρουαρίου στο OTE CINEMA 1HD

Η ζωή και το έργο του ταλαντούχου ημίθεου της μόδας, αλλά ταυτόχρονα μανιοκαταθλιπτικού θνητού, Ιβ Σεν Λοράν - από τα νεανικά του χρόνια στην Αλγερία, τη μαθήτευση δίπλα στον Dior, την ανεξαρτησία και τον θρίαμβο του προσωπικού του Οίκου, την υγεία του που κατέρρεε παραδομένη στους δαίμονές του και, πάνω από όλα, την ταραχώδη σχέση του με τον έρωτα και μάνατζερ της ζωής του Πιερ Μπερζέ. Βασισμένο στο βιβλίο του Λοράνς Μπεναΐμ, το σενάριο του Λεσπέρ (συνυπογράφουν οι Ζακ Φιεσί και Μαρί-Πιερ Χαστέρ) έχει ως αφετηρία τα ντροπαλά χρόνια του εύθραστου, ανασφαλούς νεαρού με το δαιμόνιο ταλέντο, ο οποίος μεγάλωσε ως «κακομαθημένος αστός μοναχογιός», διεγνώσθη με μανιοκατάθλιψη και εκτός από τα σκίτσα του όπου έβρισκε καταφύγιο «δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του». Τα ατίθασα 70s, η ταραχώδης σχέση του με τον Πιερ Μπερζέ και η αγιοποίησή του ως το ιερό τέρας της μόδας κινηματογραφούνται με σεβασμό στα πραγματικά πρόσωπα και με υπέροχες ερμηνείες από τον Πιερ Νινέ που «είναι» ο Ιβ Σεν Λοράν και τον Γκιγιόμ Γκαλιέν στον αμφίσημο ρόλο του Μπερζέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Yves Saint Laurent».

Orange is the New Black 607

Orange is the New Black - Κάθε Τετάρτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 1HD

Η αμφιφυλόφιλη Πάιπερ Τσάπμαν ζει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Λάρι Μπλουμ στη Νέα Υόρκη. Στο παρελθόν, η Πάιπερ είχε ερωτική σχέση με τη λαθρέμπορο ναρκωτικών Άλεξ Βος την οποία βοηθούσε με τη διακίνηση. Χρόνια μετά τη διακοπή της σχέσης τους, η Άλεξ δικάζεται για τις πράξεις της και καταδίδει την Πάιπερ με σκοπό να μειώσει την ποινή της. Συνεπώς, η Πάιπερ παραδίδεται οικειοθελώς στη φυλακή του Λίτσφιλντ για να εκτίσει την ελάχιστη ποινή των 15 μηνών. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την επανασύνδεσή της με την Άλεξ αλλά και τις ιστορίες, τις φιλίες, τις έχθρες, τις συγκρούσεις αλλά και την επεισοδιακή καθημερινότητα των υπόλοιπων συγκρατουμένων της. Από τις πιο πετυχημένες σειρές που εμφανίστηκαν από το πουθενά τα τελευταία χρόνια, το «Orange is the New Black» είναι ακριβώς αυτό που λέμε «κόλλησα» όταν μιλάμε για τηλεόραση: ένα πανέξυπνο μείγμα κωμωδίας και... τραγωδίας με φόντο μια ομάδα γυναικών που αλλάζουν τους όρους στο «δράμα φυλακών» και κερδίζουν τα βραβεία το ένα μετά το άλλο στο περασμά τους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV