TV & STREAMING

Ιούνιος στο OTE History: Από τον El Greco στον Πλάτωνα και από τον Απόστολο Παύλο στην Αρκαδία

στα 10

Αφιερώματα σε ανθρώπους που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο πέρασμα του χρόνου, ταξίδια σε μακρινές εποχές και περιοχές ποτισμένες από μύθους - ενας μήνας γεμάτος Ελλάδα στο OTE History του OTE TV.

Flix Team
Ιούνιος στο OTE History: Από τον El Greco στον Πλάτωνα και από τον Απόστολο Παύλο στην Αρκαδία

Ο Ιούνιος στο OTE HIstory είναι αφιερωμένος στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον El Greco που όλοι γνωρίζουμε αλλά κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα. Κάθε Κυριακή βράδυ για όλο το μήνα, άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του, διαδρομές και επιστροφές στους τόπους που αγάπησε, κομμάτια από την κληρονομιά του και η επίδραση του στη σύγχρονη τέχνη γίνονται οι σταθμοί μιας περιήγησης στον μεγάλο Ελληνα ζωγράφο.

Διαβάστε αναλυτικά τις επιλογές του Flix για τον Ιούνιο στον ΟΤΕ ΤV

El Greco OTE 607

Η ισπανική σειρά ντοκιμαντέρ «El Greco: Ψυχή και Φως» ξεκίνησε την Κυριακή 5 Ιουνίου και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή μετά τις 21.00. Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, η σειρά που αποτελείται από έξι επεισόδια προσπαθεί να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που σκιαγραφούν τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου: Γιατί ο Ελ Γκρέκο ζωγράφιζε τόσο διαφορετικά από τους άλλους ζωγράφους της εποχής του; Ηταν ένας αιρετικός; Ή ήταν απλά ένας τρελός;


Πώς θα σας φαινόταν αν σας καλούσε κάποιος σε ένα «Δείπνο με τον Πλάτωνα»; Η ομώνυμη σειρά παραγωγής White Fox (2015-2016) θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 19.00 στο ΟΤΕ History, με επίκεντρο την μινωική γαστρονομία, που καταφέρνει να συνδέσει το χθες με το σήμερα και να αναδείξει τις αντιστοιχίες των αρχαιοελληνικών συνταγών με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Ολο τον Ιούνιο ο Πλάτωνας μας ταξιδεύει σε ένα απολαυστικό οδοιπορικό στην Κρήτη και τις «χαμένες» γεύσεις του νησιού.


Στο πρόγραμμα του ΟΤΕ History για τον Ιούνιο ξεχωρίζουν ακόμη η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρου του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία Χαίρε» (Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 21.00) που ταξιδεύει με τον μοναδικό τρόπο του δημιουργού της «Αγέλαστου Πέτρας» σε έναν τόπο συμβολικό, φορτισμένο με μύθους και ιστορικές αναφορές και η προβολή του ντοκιμαντέρ της Σαντρίν Ντουμά «Νόστος: Η Ελληνίδα Θεία Μου» (Τρίτη 14 Ιουνίου στις 21.00) μια «οικογενειακή αρχαιολογία» και μία έρευνα γύρω από τη ζωή της πρωτοπόρου ζωγράφου Θάλειας Φλωρά-Καραβία. Στις 28 Ιουνίου στις 21.00 , στο αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας που γίνεται κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα θα προβληθεί η «Αστέρω» του Ντίνου Δημόπουλου που αποκαταστάθηκε μετά από τη συνεργασία Ταινιοθήκης της Ελλάδος και Γαλλικής Ταινιοθήκης. Από τις 29 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη στις 21.00 ξεκινάει στο OTE History και η νέα συμπαραγωγή του OTE TV «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», μια σειρά ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στη διαδρομή και στη δράση του Απόστολου Παύλου, από τα Ιεροσόλυμα ως τη Ρώμη, και με κεντρικό σταθμό πόλεις της ελληνικής επικράτειας.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.