TV & STREAMING

«Οταν μεγαλώσω…»: η πιο χαρούμενη τηλεοπτική εκπομπή παίζει στη ΝΕΡΙΤ!

στα 10

Δεν το περιμένατε, μάλλον δεν το βλέπετε ακόμα, αλλά τουλάχιστον στο web TV της ΝΕΡΙΤ έχετε μια ευκαιρία να φτιάξετε το κέφι σας, βλέποντας μικρά παιδιά να λένε στην κάμερα τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.

«Οταν μεγαλώσω…»: η πιο χαρούμενη τηλεοπτική εκπομπή παίζει στη ΝΕΡΙΤ!
Ο Οδυσσέας όταν μεγαλώσει θα γίνει τεννίστας!

Ο Φωκίωνας θέλει να γίνει γιατρός ή μπασκετμπολίστας – αλλά μάλλον γιατρός, γιατί ο μπασκετμπολίστας πρέπει να τρώει υγιεινά και του Φωκίωνα τα υγιεινά φαγητά δεν του αρέσουν. Ο Λευτέρης μένει στο Χαλάνδρι, αλλά όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει βοσκός, να έχει δικά του πρόβατα και κατσίκια και να χτίσει μια καλύβα στην εξοχή. Η Αννα θέλει να γίνει κτηνίατρος κι έχει μια γάτα που τη λένε Μάφιν, ο πανέμορφος Βίκτωρ από την Κυψέλη θέλει να γίνει γιατρός γιατί δυο φορές που άνοιξε το κεφάλι του και μια που στραμπούλιξε το χέρι του, έγινε καλά χωρίς να πονέσει! Αυτά είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τις συνοικίες της Αθήνας μέχρι την κάθε άκρη και το κάθε νησί της χώρας. Και μιλούν στην κάμερα, για δυο λεπτά το καθένα, σχεδιάζοντας το μέλλον τους, μ’ έναν αυθορμητισμό που μοιάζει αμέσως οικείος και με μια αισιοδοξία που ελπίζουμε να μη χάσουν.

Φωκίων, Πλάκα


Είναι από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί κανείς να δει (αν το πετύχει) στη σημερινή ελληνική τηλεόραση: η σειρά 2λεπτων εκπομπών με τίτλο «Οταν Μεγαλώσω», που προβάλλεται ως filler καθημερινά μέσα στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και λάμπει από χαρά, πρωτοτυπία και αγνή παιδική εξυπνάδα. Το «Οταν Μεγαλώσω» είναι η σειρά που εμπνεύστηκε η Δώρα Μασκλαβάνου (σκηνοθετεί η ίδια κι ο Γρηγόρης Ρέντης, με φωτογραφία των Κλαούντιο Μπολιβάρ και Γιώργου Καρβέλα και πρωτότυπη μουσική από τον Νίκο Κυπουργό) και λανσαρίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού από τη ΝΕΡΙΤ. Σαράντα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα 6 και τα 9 χρόνια, μιλούν στην κάμερα με αφοπλιστική άνεση (ή χαριτωμένη συστολή) και μοιράζονται με πεποίθηση τα όνειρά τους, αποκαλύπτοντας τι σκέφτεται η πολύ-πολύ νέα γενιά, με τις ιδιαιτερότητες της εποχής της, αλλά και με τη μεταδοτική βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.

Βενετία, Κοιλάδα Ερμιονίδας


Το «Οταν Μεγαλώσω» είναι μια παραγωγή της Heretic, για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ, ένα από τα πρώτα projects που ανατέθηκαν από το νέο κρατικό κανάλι. «Οπως όλες οι καλές ιδέες, έτσι και η ιδέα της Δώρας είχε ένα πραγματικό χάρισμα: την απλότητα,» εξηγούν οι παραγωγοί Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Γιώργος Καρναβάς. «Η ιδέα συνοψίζεται στον τίτλο της: παιδάκια λένε στην κάμερα τι ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν… Και μέσα από τις κουβέντες τους κάνουμε μια περιήγηση σε όλη τη χώρα και, μέσα από τα όνειρα των παιδιών της, ρίχνουμε την πιο αισιόδοξη ματιά στο μέλλον της. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι η ιδέα αυτή θα "δούλευε". Υποθέτουμε ότι το ίδιο θα αισθάνθηκαν και στη ΝΕΡΙΤ, όπου την ξεχώρισαν και την αγάπησαν εξ αρχής. Η συνεργασία μας με το νέο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας ήταν ως τώρα υποδειγματική - και το εννοούμε αυτό. Ας ελπίσουμε λοιπόν, μιας και βρίσκονται ακόμα στο ξεκίνημά τους, ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν εξίσου υποδειγματικά και στο μέλλον, όχι μόνο στην παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και κινηματογραφικού.»

Αννα, Μαρούσι


Η εμπνεύστρια της σειράς, η ηθοποιός, σκηνοθέτης, μοντέζ, σεναριογράφος, παραγωγός, υπέροχη φιγούρα του ελληνικού κινηματογραφικού κόσμου, Δώρα Μασκλαβάνου, μιλά για το «Οταν Μεγαλώσω» επενδύοντας βιώματα και τρυφερότητα, όπως ακριβώς νιώθει κι ο θεατής που βλέπει τα επεισόδια στην οθόνη: «Η αδερφή μου, όταν ήταν μικρούλα, απαντούσε με θέρμη πως όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει βασιλοπούλα. Και πίστευε πως αφού αυτό επιθυμεί, απλώς αυτό θα γίνει. Είναι ζηλευτή η καθαρότητα και η πίστη των μικρών παιδιών σ’ αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. Κι έχουν πάντα αθώα και αφοπλιστικά επιχειρήματα, που τα κινούν συναισθηματικά, τα γοητεύουν και φωτίζουν τις επιθυμίες τους αλλά προδίδουν και το περιβάλλον τους, τις επιρροές τους. Είτε κάποιο θέλει να γίνει μουσικός, είτε γιατρός, είτε βοσκός, είτε πυροσβέστης, υπάρχει πάντα λόγος! Και πριν τα όνειρα παραγκωνισθούν ή “δηλητηριαστούν” απ’ τις ανάγκες και τις πραγματικές συνθήκες που θα περιμένουν τα παιδιά στη γωνία όταν μεγαλώσουν, είναι πολύτιμο, ακριβό, να μας εμπιστεύονται σήμερα τί είναι αυτό που τα κέρδισε, τα ήλκυσε στα πρώτα τους χρόνια. Γιατί η όποια κλίση τους, το όνειρο, η αγάπη για μια ενασχόληση, ένα επάγγελμα, θα τα συνοδεύει και στην ενήλικη ζωή τους και άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο θα τα χαρακτηρίζει πάντα, ακόμη κι αν η ζωή αλλάξει την πορεία τους και τα οδηγήσει αλλού. Αλλωστε κι η αδερφή μου, κάνει άλλα πράγματα σήμερα, αλλά έγινε η βασιλοπούλα της οικογένειάς μας.»

Γιώργος, Μεσολόγγι


Η τηλεοπτική σειρά «Οταν Μεγαλώσω», με τα 29 2λεπτα επεισόδια που έχουν ήδη προβληθεί, υπάρχει, ευτυχώς στο web tv της ΝΕΡΙΤ, στη διεύθυνση otan-megaloso , ώστε να μπορεί κανείς, ανά πάσα στιγμή, να τους ρίχνει μια ματιά και να ρουφά αισιοδοξία. Πάρτε στα βίντεο εδώ μια μικρή γεύση, αλλά δε θα σας αρκέσει: το «Οταν Μεγαλώσω», μέσα στη φωτεινότητά του, είναι εθιστικό!

Διαβάστε ακόμη: «Τα Στέκια – Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού». Από σήμερα… στη ΝΕΡΙΤ!