TV & STREAMING

To «Will & Grace» επιστρέφει! Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

στα 10

To NBC ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν, 2017-2018. Βλέπουμε εικόνες και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

To «Will & Grace» επιστρέφει! Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρoγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.


To NBC κυριάρχησε στις ειδήσεις του χώρου τις τελευταίες μέρες χάρη σε κάτι φοβερά περίεργο (και ευτυχές) που συνέβη: Το κανάλι είχε αρχικά κόψει το διασκεδαστικότατο «Timeless» των Eρικ Κρίπκε και Σον Ράιαν παρόλο που οι θεαματικότητές του δεν ήταν δα και καμιά τραγωδία, ενώ είχε αρκετά vocal κοινό από φανς και δυνατότητες να πουληθεί ως ποιοτική οικογενειακή διασκέδαση και διεθνώς. Ειλικρινά ήταν μια εντελώς κουφή απόφαση από πλευράς NBC αυτό το κόψιμο, ειδικά από τη στιγμή που η μπάρα της ακύρωσης έχει πια πέσει σε μεγάλα βάθη. (Ανανεώθηκε πχ το «Taken», που είμαι σχετικά σίγουρος πως δεν είχες πάρει καν χαμπάρι ότι υπάρχει.)

Τελοσπάντων, σε ένα twist αληθινά αντάξιο της σειράς, το πλήρωμα ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και άλλαξε την απόφαση του NBC, το οποίο δυο μέρες μετά βγήκε και είπε πως τελικά άκυρο, όλα καλά, φίλοι, το «Timeless» θα επιστρέψει. Η 2η σεζόν θα είναι 10 επεισόδια, η δημιουργική κατεύθυνση προς την πιο οικογενειακή περιπέτεια, κάτι που ταιριάζει μιας κι έτσι κι αλλιώς η πλοκή όλο γύρω από σημαντικές στιγμές της αμερικάνικης ιστορίας περιστρέφεται (βασικά η Sony θέλει το «Doctor Who», ας τους το πει κάποιος, μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει) και πάει μάλλον προς καλοκαίρι ή άνοιξη.

Ως τότε όμως έχουμε άλλα.

new1

Το δίκτυο παραμένει σταθερό στην υπάρχουσα δομή του, που φέτος αποδείχθηκε εξαιρετικά πετυχημένη. Μπόλικα «Chicago» και «Law & Order» και ένα μεγάλο ρίσκο, η μετακίνηση του περσινού μεγάλου χιτ τους, «This Is Us» στην άκρως ανταγωνιστική Πέμπτη. Μάλιστα, το NBC ρίχνει όλο το βάρος του στις Πέμπτες, προγραμματίζοντας εκεί όχι μόνο το «This Is Us» αλλά τόσο την επιστροφή του «Will & Grace» όσο και την true crime μίνι σειρά που προμοτάρει υπό την brand ταμπέλα του «Law & Order». Τυχερός της υπόθεσης είναι η παραγωγής Τίνα Φέι κωμωδία «Great News» την οποία λίγοι είδαν, όμως το κανάλι πιστεύει αρκετά ώστε να την βάλει ανάμεσα σε όλα αυτά τα βαριά του πυροβολικά. Σίγουρα είναι μια σειρά που θα ακούσουμε πολύ του χρόνου.

Επίσης από το κωμικό μέτωπο, συνεχίζονται τα εξαιρετικά «Good Place» και «Superstore», δύο από τις καλύτερες κωμωδίες της τηλεόρασης. Το «Blacklist», στο μεταξύ, χάνει την spin-off σειρά του όμως το ίδιο συνεχίζει, ενώ τέλος, το «Voice» φέτος θα έρθει ενισχυμένο με την παρουσία της Κέλι Κλάρκσον για τον ανοιξιάτικο κύκλο, μια ανακοίνωση που το NBC έκανε μια μέρα μετά την οριστικοποίηση της επιστροφής του «American Idol», και ορκίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με αυτό.

Λόγω πάντως των ισχυρών βάσεων, είναι λίγες οι νέες σειρές του καναλιού για φέτος. 3 κάνουν πρεμιέρα το φθινόπωρο, ενώ άλλες 5 αναμένονται για μετά το χειμώνα, εκ των οποίων 2-3 μοιάζουν και καλές κιόλας. Μία εξ αυτών, το θεατρομουσικό δράμα «Rise», από τον δημιουργό του «Friday Night Lights» και του «Parenthood», το κρατά το NBC για λανσάρισμα μετά τη χειμερινή Ολυμπιάδα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Voice», «The Brave»
  • ΤΡΙΤΗ: «The Voice», «Superstore», «The Good Place», «Chicago Fire»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «The Blacklist», «Law & Order: SVU», «Chicago P.D.»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Will & Grace», «Great News», «This Is Us», «L&OTC:TMM»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Blindspot», «Taken»
  • ΣΑΒΒΑΤΟ: «Saturday Night Live»

Θυμηθείτε: Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ

H τάξη του 2017

Τρεις σειρές πάνε για φθινόπωρο και οι υπόλοιπες (χωρίς τρέιλερ ακόμα, δυστυχώς) θα προγραμματιστούν αργότερα. Εμείς ως συνήθως κρίνουμε βάσει του τίποτα, γιατί όχι.



1) «Will & Grace»

Και να πω και κάτι; Γιατί να επιστρέφουν μόνο τα καλτ / genre πράγματα και να μην αρχίσουν να επιστρέφουν και τα σίτκομ; To NBC φέρνει πίσω στη ζωή την κλασική του κωμωδία με όλο το κουαρτέτο πρωταγωνιστών (Ντέμπρα Μέσινγκ, Ερικ ΜακΚόρμακ, Σον Χέιζ, Μέγκαν Μουλάλι) να επιστρέφει. Η σκηνοθεσία θα είναι και πάλι του σίτκομ θρύλου Τζέιμς Μπάροουζ. Είναι σαν το «Twin Peaks» των σίτκομς! Αστειεύομαι. Ή ίσως και όχι, τώρα που το έγραψα δε μου φάνηκε και τελείως παράλογο. Η σειρά επιστρέφει για ένα event 10 επεισοδίων, συν ενός ωριαίου Χριστουγεννιάτικου special, αλλά ξέρεις πώς είναι αυτά, άμα πάει καλά εδώ είμαστε, δε χανόμαστε.

nbc4

2) «Good Girls»

Παραγωγός του «Scandal» φέρνει σειρά για τρεις μητέρες των προαστίων που ζορίζονται οικονομικά και ληστεύουν σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας πλαστικά οπλάκια, όμως ένας φρουρός τις εντοπίζει. Η επίσημη περιγραφή περιλαμβάνει την σπουδαία φράση 'μπλέκει λίγο «Θέλμα και Λουίζ» με ένα κομμάτι «Breaking Bad»', το οποίο είναι σαφέστατα ένας τρόπος να με κάνει κάποιος να θέλω να δω τη σειρά του. Άλλος ένας τρόπος; Το να βγάλεις μια πρόμο φωτογραφία με τη Ρέτα (του «Parks and Recreation») και την Μέι Γουίτμαν να στέκονται πάνω από ένα λόφο χρήματος.

new2

3) «Rise»

Ο Τζέισον Κάτιμς του «Friday Night Lights» και του «Parenthood» (και, ξέρεις τι; και του «Roswell», δεν κατάλαβα δηλαδή) συνεργάζεται με τον παραγωγό του «Hamilton» για τη σειρά-μεγάλη ελπίδα του NBC για το β' μισό της σεζόν. Μιουζικαλ δράμα για έναν οικογενειάρχη που ξεπερνά τα άγχη του και αναλαμβάνει το μέτριο θεατρικό τμήμα του σχολείου που δουλεύει και όχι απλά το εμπνέει να κερδίσει τα regionals του «Glee» (ή ό,τι κάνουν τελοσπάντων σε αυτό το Σοβαρό Glee), αλλά εμπνέει, διαβάζουμε στο δελτίο τύπου, και ολόκληρη τη μικρή του πόλη! Όλα αυτά τα κάνει ένας δάσκαλος τον οποίο παίζει ο Τζος Ράντνορ, ο Τεντ δηλαδή, ο Τεντ Έβελυν Μόζμπι. Γελάω λίγο. Αλλά εννοείται θα το τσεκάρω, ο Κατίμς είναι πάντα καλός.

nbc3

4) «Reverie»

Νέα Σάρα Σάχι alert! O δημιουργός του «Extant» γράφει θρίλερ στο οποίο μια πρώην διαπραγματεύτρια ομήρων (που παραιτήθηκε ύστερα από μια προσωπική τραγωδία και ζει πλέον ως καθηγήτρια κολεγίου) στρατολογείται ώστε να σώσει ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί... μέσα σε ένα πρόγραμμα virtual reality. Και σύντομα διαπιστώνει πως μέσα σε αυτό το πρόγραμμα όπου μπορείς να ζήσεις τα όνειρά σου... μπορεί και να βρει κι η ίδια τη λύτρωση. OMG ακούγεται τελείως ανόητο με έναν τελείως '2017' τρόπο και έχει τελείως πρωταγωνίστρια τη Σάρα Σάχι, εννοείται θα το βλέπω. Αφήστε που ο πιλότος είναι σκηνοθετημένος από τον Ζαουμέ Κολέτ-Σερά του «Shallows», που είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες τα τελευταία χρόνια. Θα δώσει ποιότητα με το όλο VR περιβάλλον, τον πιστεύω πολύ. Συμπρωταγωνιστεί ο Σεβάσμιος Πρόεδρος Πάλμερ Ντένις Χέισμπερτ κι ο Σέντιλ Ραμαμούρτι, δηλαδή ο Μοχίντερ του «Heroes.»

nb6

5) «AP Bio»

Σπουδαστής φιλοσοφίας καταλήγει να διδάσκει αναπληρωτής δάσκαλος βιολογίας σε λύκειο, κλασικό κωμικό σετ-απ, παίζει ο Πάτον Όσβαλτ και η σειρά είναι σε παραγωγή Λορν Μάικλς και Σεθ Μάγιερς. Εφόσον είναι Λορν Μάικλς όχι απλά θα το δούμε, αλλά θα έχουμε κι ελπίδες να είναι καλό.


6) «Law & Order: True Crime - The Menendez Murders»

Πόσο όμορφος τίτλος, κυλάει στη γλώσσα. Αυτό συμβαίνει όταν θες να αντιγράψεις την επιτυχία του «The People v. O. J. Simpson» αλλά έχει ήδη ένα crime franchise στο κανάλι σου. Έτσι, το NBC φέρνει, υπό την branding σημαία του «Law & Order», μια μίνι σειρά 8 επεισοδίων πάνω στη γνωστή ιστορία των αδερφιών που δικάστηκαν στα μέσα των '90s για το φόνο των γονιών τους το 1989. Πρωταγωνιστεί η Ίντι Φάλκο στο ρόλο της Σάρα Πόλσον από το «O.J.».

nbc5

7) «Champions»

Δύο αδέρφια, ο ένας χωρίς φιλοδοξίες και ο άλλος χωρίς IQ, τρέχουν ένα γυμναστήριο αλλά η απλή ζωή τους ("women and working out", όπως λέει η επίσημη περιγραφή) ταράζεται όταν η πρώην του ενός έρχεται να του αφήσει τον έφηβο γιο του. Η εν λόγω πρώην είναι η Μίντι Κάλινγκ που γράφει τη σειρά και, από όσο καταλαβαίνω, θα παίζει ως guest star στον πιλότο και, εικάζω, ίσως και κάποια στιγμή αργότερα.


8) «The Brave»

Νομίζω ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουμε γι'αυτό είναι πως ο πρωτότυπος τίτλος ήταν «For God and Country». Τουλάχιστον η σειρά ξέρει τι θέλει να κάνει και το NBC ξέρει τι θέλει από αυτήν.

Eνας παραγωγός Του «Homeland» (όπως αδέξια μοστράρει και το τρέιλερ) γράφει την ιστορία μιας ελίτ ομάδας μυστικών στρατιωτικών που αναλαμβάνουν αποστολές στις πιο δύσβατες γωνίες του κόσμου. Και. Τα. Λοιπά. Παίζει η Αν Χες, που κατευθύνει την ομάδα από το στούντιο (ξεκάθαρα στα sweeps του Μαϊου θα παίξει story arc όπου την απαγάγουν), και ο Μάικ Βόγκελ. Είμαι κάπως περίεργος να δω αν θα είναι τελείως procedural ή αν θα εξελιχθεί με παρόμοια δομή του «Homeland», υποθέτω. Κάπως περίεργος, όχι πάρα πολύ. Είναι πάντως το μόνο νέο δράμα του NBC για το φθινόπωρο, οπότε εμφανώς το πιστεύουν πάρα πολύ. Νομίζω πως αν υπάρχει κάποια τομή ανάμεσα στα κοινά του «Homeland» και του «This Is Us», βρίσκεται εδώ.

Διαβάστε ακόμη: