TV & STREAMING

Μια καταδίωξη στο χρόνο και η Κρίστεν Μπελ στον Παράδεισο: Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC

στα 10

To NBC ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν, 2016-2017. Βλέπουμε εικόνες και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μια καταδίωξη στο χρόνο και η Κρίστεν Μπελ στον Παράδεισο: Αυτές είναι οι νέες σειρές του NBC
Σκηνή από το «Timeless»

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρoγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.


Κοίταγα το περσινό αντίστοιχο άρθρο όπου το NBC είχε προαναγγείλει διψήφιο αριθμό νέων σειρών και το ένα τρίτο από αυτές δεν τις αναγνωρίζω καν βάσει τίτλου. Eκαναν ποτέ πρεμιέρα; Eμειναν στο ράφι; Ξεκίνησαν και κόπηκαν χωρίς να τις πάρει ποτέ κανείς χαμπάρι;

Oλα εξίσου πιθανά, στην εποχή της peak TV, όπου οι σειρές που παίζονται είναι περισσότερες από τις ημέρες του χρόνου (κυριολεκτικά, είναι πάνω από 400 πλέον) και άρα οι σχετικά απαρχαιωμένης λογικής σειρές που ντεμπουτάρουν τα ελεύθερα δίκτυα ανά ντουζίνες μέσα στον ίδιο μήνα μοιάζουν εξαρχής καταδικασμένες να αποτύχουν. Κάθε φορά που μια από αυτές τις σειρές γίνεται επιτυχία νιώθω πως άνθρωποι όλων των δικτύων πιάνονται αγκαλιά και τραγουδάνε συγκινημένοι, ειδικά αν πρόκεται για κάτι που δεν υπερηρωικό ή/και σειρά της Σόντα Ράιμς ή του Ντικ Γουλφ.

Ξεκινάμε λοιπόν για μια ακόμα χρονιά αυτή την λίγο ρομαντική, λίγο μάταιη περιήγηση στις ανακοινώσεις των αμερικάνικων δικτύων. Διότι για εμάς, στους καναπέδες μας, το ότι ακόμα μαζεύονται τα κανάλια και ανακοινώνουν έτσι συγκεντρωτικά το πρόγραμμά τους, τουλάχιστον μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από ένα μάτσο επερχόμενες σειρές, αντί να τις ψάχνουμε μία-μία στη διάρκεια του χρόνου.

Το NBC λοιπόν, που εδώ και χρόνια ακολουθεί μια γενικότερη τακτική της λογικής να πετάει πράματα στον τοίχο και να τα κοιτάει να ξεκολλάνε όλα αργά και βασανιστικά, κατάφερε επιτέλους να δει άσπρη μέρα. Eχει έναν καλό κορμό φέτος, εξ ου και το Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσουν μόλις 3 νέες σειρές, μια κωμωδία, ένα οικογενειακό δράμα και μια sci-fi περιπέτεια. Σαν συνταγή γιατρού δηλαδή: «Είστε μια χαρά αλλά σας θέλω για λίγο ακόμα με αντιβίωση, μια κουταλιά αντιβηχικό και ένα ταξιδάκι στο χρόνο από τον Σον Ράιαν».

H βάση τους παραμένει σταθερή, με δύο μόνο ουσιαστικές αλλαγες: Τη μετακίνηση του «Blindspot» τις Τετάρτες, με το «Timeless» του Σον Ράιαν να μπαίνει στη θέση τους τις Δευτέρες μετά το «The Voice», και το ζευγάρωμα δύο φρέσκων κωμωδιών τις Πέμπτες, όπου το καινούριο «The Good Place» έρχεται να ζευγαρώσει με το «Superstore» το οποίο είναι μια χαρά, τιμιότατο workplace comedy. Το «Carmichael Show» ανανεώθηκε για μια 3η σεζόν 13 επεισοδίων αλλά το κανάλι το κρατάει για midseason.

Τα υπόλοιπα νέα shows, δηλαδή το «πετάω πράγματα στον τοίχο» κομμάτι του προγράμματός μας, περιμένουν στον πάγκο για να μπουν αλλαγή είτε στο μέσο της σεζόν, είτε μόλις τραυματιστεί γερά κάποιος από τους βασικούς. (Δηλαδή η σειρά του Σον Ράιαν, ας μη γελιόμαστε.)

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Voice», «Timeless»
  • ΤΡΙΤΗ: «The Voice», «This Is Us», «Chicago Fire»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «Blindspot», «Law & Order: SVU», «Chicago P.D.»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «Superstor», «The Good Place», «The Blacklist», «Chicago Med»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «Grimm» (ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ WTF)
  • ΣΑΒΒΑΤΟ: «Saturday Night Live»

Θυμηθείτε: Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ

H τάξη του 2016

Μόνο 3 σειρές είναι για Σεπτέμβριο, και είναι αυτές που έχουν και τρέιλερ. Τις υπόλοιπες κρίνουμε καθαρά βάσει περιγραφών και εμπλεκόμενου ταλέντου, και τις περιμένουμε κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν. Όπως πάντα, το στοίχημα είναι over/under για 3 από αυτές τις σειρές να μην κάνουν πρεμιέρα ποτέ.

Emerald City 607

1) «Emerald City»

Η πιο αναμενόμενή μου σειρά για του χρόνου, που σημαίνει πως θα ανοίξει με 58% στο metacritic και θα κοπεί στο 7ο επεισόδιο, αλλά δεν πειράζει, για μια προσμονή ζούμε. Ο Ταρσέμ Σινγκ, δηλαδή ένας από τους οπτικά πιο μεγαλειώδεις σκηνοθέτες του Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή (ή και γενικότερα, όλες τις στιγμές) σκηνοθετεί μια καινούρια μεταφορά του «Μάγου του Οζ» με τον Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο και το συγκλονιστικό του overacting στο ρόλο του Μάγου και την Aντρια Αρχόνα (που θα τη θυμάστε λογικά από το 2ο κύκλο του «True Detective», ήταν η αρραβωνιαστικιά του Τιμ Ρίγκινς) στο ρόλο της Ντόροθι. Κοιτάξτε, γενικότερα αν ο Ταρσέμ σκηνοθετούσε spin-off του «Criminal Minds» πάλι θα μέτραγα τις μέρες μέχρι να το δω, πόσο μάλλον αυτό. Να σημειώσουμε πως μιλάμε για το φουλ Σόντερμπεργκ, δηλαδή ο Ταρσέμ σκηνοθετεί όλα τα επεισόδια της σεζόν. ΟΚ, αυτό αντί για το «Self/less»; Λέω ναι.


2) «Timeless»

Ο Σον Ράιαν του «The Shield» και των «Terriers» επιστρέφει με κάτι που ακούγεται 50% τέλειο και 50% κομμένο μετά το 3ο επεισόδιο. Στη σειρά, όπου παραγωγός θα είναι κι ο Eρικ Κρίπκε του «Supernatural», ένας κατάδικος κλέβει χρονομηχανή και ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για, από όσο κατάλαβα, να χαλάσει την Αμερική. Παράταιρη ομάδα ανθρώπων που τον πήραν χαμπάρι, αποτελούμενη από μια επιστήμονα, έναν στρατιώτη, έναν καθηγητή ιστορίας και τον επιστάτη του μουσείου(*) τρέχουν ξοπίσω του για να προλάβουν να φτιάξουν ό,τι χαλάσει ο δραπέτης, σαν την Κλάρα Όσβαλντ ένα πράγμα, αλλά χωρίς Ματ Σμιθ. Χωρίς Ματ Σμιθ ΑΛΛΑ ΜΕ: Aμπιγκεϊλ Σπένσερ του «Rectify», Πάτερσον Τζόζεφ του «Leftovers», Γκόραν Βίζνιτς του «E.R.» και ορκίζομαι πως στο τρέιλερ πήρε το μάτι μου και τη Νταϊάνα Aγκρον του «Glee». Τον πιλότο σκηνοθετή ο Νιλ Μάρσαλ, του «Descent» και των μπλοκμπάστερ επεισοδίων του «Game of Thrones».

(*Ο επιστάτης δεν είναι όντως μέλος της ομάδας αλλά πραγματικά θα έπρεπε.)


3) «The Good Place»

Η Κρίστεν Μπελ επιτέλους ξανά σε κάτι που θέλω να βλέπω! Πρωταγωνιστεί ως Eλενορ Σέλστροπ (8/10 στο όνομα), μια γυναίκα που βρίσκεται από σπόντα στη μετά θάνατο ζωή και ακολουθώντας τις συμβουλές του Τεντ Ντάνσον αποφασίζει να αλλάξει προς το καλύτερο. Τα φανταστικά νέα είναι πως η σειρά έρχεται από τον Μάικλ Σουρ του «Brooklyn Nine-Nine» και του «Parks and Recreation» οπότε ξέρεις πως απλά θα λατρέψουμε τους πάντες και τα πάντα εκεί μέσα. Σκηνοθετεί τον πιλότο ο Ντρου Γκόνταρντ, ο οποίος παράτησε τον «Daredevil», που ο ίδιος δημιούργησε για το Netflix, ώστε να αναλάβει κάποιο Spider-πρότζεκτ που πρακτικά ακυρώθηκε, αντ’αυτού βρέθηκε υποψήφιος για Οσκαρ Σεναρίου για το «Martian» και τώρα κάνει αρπαχτή με ένα 20λεπτο σίτκομ μέχρι να δει τι θα κάνει μετά. Είχε μια ας πούμε ενδιαφέρουσα διετία. Αλλά τελοσπάντων μην χάνουμε την ουσία, που είναι πως η Κρίστεν Μπελ πρωταγωνιστεί σε κωμωδία-σιγουράκι.

powerless

4) «Powerless»

Η πρώτη workplace κωμωδία στο σύμπαν της DC: Φυσικά και κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Ειλικρινά μετράμε χρόνια νομίζω μέχρι την εκλογή του πρώτου Προέδου fictional υπερήρωα. Η Βανέσα Χάτζενς («Spring Breakers») παίζει μια νεαρή ασφαλίστρια που ειδικεύεται σε αποζημιώσεις για καταστροφές για τις οποίες ευθύνονται υπερήρωες. Ας πούμε πως δε φαντάζομαι τον Ζαν Σνάιντερ να το βλέπει αυτό. Συμπρωταγωνιστούν οι Aλαν Τούντικ («Firefly») και Ντάνι Πούντι («Community»). Cool cool cool.

tina fey

5) «Great News»

Ανερχόμενη τηλεοπτική παραγωγός θα πρέπει να μάθει να δουλεύει μαζί με τη μαμά της, η οποία πιάνει δουλειά στο κανάλι ως intern. Hμουν έτοιμος να σκεφτώ ότι ο Τζακ Ντόναγκι είναι πίσω από αυτό μέχρι που είδα πως είναι η νέα σειρά των Τίνα Φέι και Ρόμπερτ Κάρλοκ και τότε όλα έδεσαν τόσο γλυκά.

midnight

6) «Midnight, Texas»

Ο Νιλς Aρντεν Oπλεβ αφού βοήθησε να κάνει το «Mr. Robot» μια από τις αισθητικά πιο ενδιαφέρουσες σειρές των τελευταίων χρόνων, σκηνοθετεί τη μεταφορά σειράς βιβλίων της Σαρλέιν Χάρις. Oχι του «True Blood», της άλλης της σειράς, εκείνης όπου σε μια πόλη του Νότου βρίσκονται βαμπίρ, μάγισσες και μέντιουμ. Ναι, δεν ξέρω.


7) «This Is Us»

Οικογενειακό δράμα του οποίου ηγούνται οι Μάντι Μουρ, Μίλο Βεντιμίλια (ο Τζες από το «Gilmore Girls», γιος του Ρόκι, μικρός Πετρέλης από το «Heroes» κλπ), και Στέρλινγκ Μπράουν (ο κρυφός MVP του «The People V. O.J. Simpson», μιας σειράς γεμάτης κρυφούς και φανερούς MVPs), από το δημιουργικό τιμ του «Crazy, Stupid, Love». Μοιάζει συνηθισμένο αλλά ακούγεται πολύ θετικό hype από τους κριτικούς. Στην εξερεύνηση θα φανεί.

blacklist

8) «The Blacklist: Redemption»

Spin-off του «Blacklist», το οποίο apparently έκανε πριν λίγες μέρες έναν backdoor πιλότο για αυτή τη σειρά, όπου θα πρωταγωνιστεί η Φάμκε Γιάνσεν ως αφεντικό μιας μυστικής παγκόσμιας οργάνωσης μισθοφόρων που θα αναλαμβάνει προβλήματα πολύ μεγάλα για τις κυβερνήσεις. Κάτι ανάμεσα σε «Scandal» και «Secret Avengers» δηλαδή, αλλά στο «σύμπαν του "Blacklist"».

marlon

9) «Marlon»

Χαλαρά εμπνευσμένο από τη ζωή του Μάρλον Γουέιανς, κωμωδία για έναν ψιλο-ανώριμο πατέρα που προσπαθεί να ωριμάσει τόσο ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο παιδιά του μαζί με την πρώην γυναίκα του.

trial error

10) «Trial & Error»

Νεαρός δικηγόρος πάει σε επαρχιακή πόλη για να υπερασπιστεί εκκεντρικό καθηγητή ποίησης (ο Τζον «ΛΙΘΓΚΟΟΥ!!» Λίθγκοου) σε μια υπόθεση φόνου. Κωμωδία που το δελτίο τύπου περιγράφει ως «το "Making a Murderer" μπορεί να είναι αστείο!», κάτι στο οποίο ούτε θέλω, ούτε έχω να προσθέσω τίποτα.

taken nbc

11) «Taken»

Δεν είναι συνωνυμία, κάνουν σειρά το «Taken». Και ούτε καν το «Taken» το τωρινό, τύπου «δείτε τις νέες περιπέτειες του Μπράιαν Μιλς αγνοώντας το γεγονός ότι προφανώς δε μπορούσαμε να πάρουμε το Λίαμ Νίσον στο ρόλο και αντ’αυτού τον παίζει πχ ο Φιλ Γκλένιστερ, βολευτείτε». Οχι, όχι, είναι πρίκουελ του «Taken». Δείτε πώς ο Μπράιαν Μιλς έγινε ο τύπος που του κλέβουν την κόρη, 30 χρόνια πριν του την κλέψουν. Δηλαδή είναι βασικά μια τζενέρικ περιπέτεια με έναν ειδικό πράκτορα που ξέρει να παίζει ξύλο. Και δεν πήραν καν τον τύπο από το «Banshee» για πρωταγωνιστή.

chicago justice

12) «Chicago Justice»

Αλλη μια procedural σειρά στο Σικάγο για τον Ντικ Γουλφ, μετά το «Chicago Fire» και το «Chicago PD». Το δελτίο τύπου του NBC το χαρακτηρίζει «το Σικάγο franchise». Ξυπνήστε με όταν κάνει το «Chicago Bulls», workplace αθλητικό δράμα εποχής, όπου μια παρέα φίλων και συμπαικτών προσπαθεί απέναντι σε κάθε αντιξοότητα να αντιπαλέψει τις συνθήκες και τα εμπόδια και να κατακτήσει δύο triple-crowns μέσα σε 8 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: