TV & STREAMING

Σεπτέμβριος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Ξεκινώντας τη σεζόν με τους καλύτερους οιωνούς.

Flix Team
Σεπτέμβριος στην COSMOTE TV - Οι επιλογές του Flix

Νέα σεζόν, νέες περιπέτειες για την COSMOTE TV, που συγκεντρώνει ήδη από το Σεπτέμβριο μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, τις σειρές που βλέπουν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και το σωστό τρόπο να βλέπεις τηλεόραση σήμερα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.

Hell or High Water 607

Πάση Θυσία (Hell or High Water) του Ντέιβιντ Μακένζι - 24 Σεπτεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου Τεξανού Ranger. O Βρετανός Ντείβιντ Μακένζι φτάνει στο δυτικό Τέξας και σκηνοθετεί υποδειγματικά τους Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν και Τζεφ Μπρίτζες σε μια ταινία για το έγκλημα, την τιμωρία, την αδελφική αγάπη και την οικονομική κρίση - άλλοτε αστείο, άλλοτε ελεγειακό, ένα αυθεντικό νεογουέστερν για την Αγρια Δύση της εποχής μας. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Πάση Θυσία» του Ντέιβιντ Μακένζι εδώ.

El Olivo 607

Η Ελιά (El Olivo) της Ισιάρ Μπολαΐν - 28 Σεπτεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Η Aλμα είναι 20 χρονών και ζει σ’ ένα μικρό χωριό στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Eχει ιδιαίτερη αδυναμία στον αγαπημένο της παππού, παρόλο που εκείνος έχει σταματήσει να μιλά εδώ και χρόνια. Oταν αρνείται πια και να φάει, η Aλμα πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να τον βοηθήσει, είναι να βρει και να φέρει πίσω την ελιά που ξεριζώθηκε και πουλήθηκε από την οικογένεια του πριν 12 χρόνια. Χωρίς πλάνο και χρήματα, πείθει συγγενείς και φίλους να την ακολουθήσουν στην αναζήτηση της ελιάς που ανήκε στην οικογένεια της για περισσότερες από 2 χιλιετίες. Η Ισπανίδα σκηνοθέτης του «Ακόμη και η Βροχή» σε σενάριο του μόνιμου συνεργάτη του Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτι, σε μια συγκινητική ιστορία για όλα όσα είναι η πατρίδα και η οικογένεια στη σημερινή εποχή. Διαβάστε περισσότερα για την «Ελιά» εδώ.

The Red Turtle 607

Η Κόκκινη Χελώνα (La Tortue Rouge) του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ - 30 Σεπτεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Από την εκπληκτική σε σχέδιο και ένταση εναρκτήρια σκηνή της καταιγίδας, όπου ανάμεσα στα θηριώδη κύματα ξεπροβάλει το κεφάλι του ανώνυμου πρωταγωνιστή-ναυαγού που παλεύει με την άγρια θάλασσα, η ταινία θέτει τον άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί θεματικά : ο άνθρωπος αντιμέτωπος με τη φύση, σε όλη της την αγριότητα και ομορφιά. Στο ερημικό νησί που θα ξεβραστεί ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να επιβιώσει αποκομμένος από κάθε ίχνος πολιτισμού. Με μοναδική παρέα μια ομάδα καβουριών και μερικές νεογέννητες χελώνες στην πορεία τους προς τη θάλασσα, ο ανώνυμος ναυαγός θα προσπαθήσει πολλές φορές να εγκαταλείψει ανεπιτυχώς το νησί, φτιάχνοντας αυτοσχέδιες σχεδίες, οι οποίες θα ανατρέπονται μυστηριωδώς από ένα μυστήριο πλάσμα, που θα αποκαλυφθεί πως είναι μια τεράστια κόκκινη χελώνα. Οταν πετύχει μια μέρα τη χελώνα κοντά στην ακτή, θα πάρει την εκδίκησή του, μια μεγάλη όμως έκπληξη θα τον περιμένει την επόμενη μέρα. Υπάρχουν ταινίες χωρίς λόγια (σπάνιες πλέον), υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου (ακόμα σπανιότερες) και υπάρχουν, τέλος, ταινίες που συνδυάζουν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες (μάλλον μοναδικές). Η Κόκκινη Χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ είναι μία από αυτές τις ταινίες της τρίτης κατηγορίας, ένα animation ολότελα διαφορετικό από τα άλλα, που αξίζει να βιωθεί σε μεγάλη οθόνη για να εκτιμηθεί σε όλο του το μεγαλείο. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για την «Κόκκινη Χελώνα».

Carol 607

Carol του Τοντ Χέινς - 30 Σεπτεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 2HD

Η απόφαση του Τοντ Χέινς να μεταφέρει στο σινεμά το «The Price of Salt» που έγραψε η Πατρίσια Χάισμιθ το 1952 μοιάζει με μια αυτονόητη επιλογή – ευτυχώς ο σκηνοθέτης δεν κάνει τίποτα το αυτονόητο στην ταινία του. Παρότι λόγω εποχής, γυναικείας οπτικής, γεύσης μελοδράματος και αντικομφορμισμού, η ταινία μοιάζει με τη λογική συνέχεια του «Far From Heaven» και της «Μίλντρεντ Πιρς», το «Carol» υπερβαίνει και τα δυο στο πιο πνευματικό, υπόγειο έργο του Τοντ Χέινς ως τώρα, μια λεπτοδουλεμένη ερωτική ιστορία που αγγίζει το μεγαλείο όχι μόνο στην εικόνα της, αλλά κυρίως στη διαρκή, ταλανιστική αμφισημία της. Η πλοκή της ταινίας είναι τόσο απλή, όσο σύνθετη είναι η ανάπτυξή της: στη Νέα Υόρκη του ’50, η νεαρή, συνεσταλμένη πωλήτρια (κι επίδοξη φωτογράφος) Τερέζ γνωρίζει την αρκετά μεγαλύτερή της, παντρεμένη, μεγαλοαστή, σαγηνευτική Κάρολ κι ανάμεσά τους γεννιέται ένας τόσο ειλικρινής έρωτας, όσο ψεύτικη είναι η κοινωνική επίφαση που τον κρατά κρυφό. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Carol».

Dancer 607

Ο Χορευτής (Dancer) του Στίβεν Κάντορ - 29 Σεπτεμβρίου στο COSMOTE CINEMA 1HD

Ο Σεργκέι Πολούνιν, σήμερα 27 χρόνων, υπήρξε ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του βρετανικού Βασιλικού Θεάτρου – αλλά έγινε διάσημος από το βίντεο του Ντέιβιντ ΛαΣαπέλ, που τον σκηνοθέτησε και τον αποτύπωσε με την κάμερά του, από χαμηλά, σαν ιπτάμενο θεό, στη δική του χορογραφία του «Take me to Church», ένα βίντεο που έγινε viral και που γέννησε ένα νέο πρότυπο ομορφιάς και σκληρού, αυστηρού αισθησιασμού. Ο Κάντορ έχει όλα τα υλικά για να συνθέσει την ταινία του, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, συνεντεύξεις, δημοσιεύματα στον Τύπο, προσωπικά αρχεία για μια ζωή στις δεκαετίες της εύκολης τεχνολογικής αποτύπωσης. Μέσα απ’ αυτά ξεδιπλώνεται και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας του Πολούνιν, αυτό της παιδικής του ηλικίας, συνυφασμένο με την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ο Πολούνιν μεγάλωσε στην Ουκρανία, ξεκίνησε με επιτυχίες στην ενόργανη, όταν, όμως διαπιστώθηκε ότι είχε ταλέντο στο χορό, η οικογένειά του σκορπίστηκε στις τέσσερις άκρες της Γης – η γιαγιά, μάλιστα, ήρθε να δουλέψει στην Ελλάδα – προκειμένου να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε ο μικρός Σεργκέι να μπορέσει να φοιτήσει την Ακαδημία Χορού της Ουκρανίας (και του Λονδίνου στη συνέχεια) και, με τη σειρά του, να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα ολόκληρης της οικογένειας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Χορευτή» του Στίβεν Κάντορ.

victoria 607

Victoria: Δεύτερος Κύκλος - Κάθε Κυριακή στις 22.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD

Στο «Victoria», η δράση εκτυλίσσεται στα πρώτα χρόνια της βασιλείας της Βικτωρίας, από τη στιγμή που ανέβηκε στο θρόνο της Αγγλίας στα 18 της, ως τη στενή φιλία της και τον ανομολόγητο έρωτα με τον Λόρδο Μέλμπουρν, που υποδύεται με χαρακτηριστική γοητεία ο Ρούφους Σιούελ, τα πρώτα βήματα του γάμου της με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο (τον υποδύεται ο Τομ Χιουζ) και τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Νέα επεισόδια, οκτώ τον αριθμό για το δεύτερο κύκλο της σειράς, λίγο μετά την προβολή τους στην Αγγλία. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Victoria».

Top of the lake china

Top of the Lake: China Girl Δεύτερη Σεζόν - Κάθε Κυριακή στις 23.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD

H Nικόλ Κίντμαν με χαλασμένη οδοντοστοιχία βλέπει την κόρη της να κινδυνεύει. Η Ελίζαμπεθ Μος επιστρέφει για να εξιχνιάσει ξανά σκοτεινά εγκλήματα με θύματα γυναίκες. Η Τζέιν Κάμπιον υπογράφει μία ακόμα ανατριχιαστική ιστορία στο δεύτερο κύκλο του «Top of the Lake: China Girl». Το «Top of the Lake: China Girl» είναι μια ιστορία μυστηρίου που βρίσκει την Ντετέκτιβ Ρόμπιν Κρίφιν να έχει πρόσφατα επιστρέψει στο Σίδνεϊ και να προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της. Οταν το πτώμα μιας μικρής Ασιάτισσας ξεβράζεται στην παραλία Μπόντι, οι ελπίδες να βρεθεί ο δολοφόνος της μοιάζουν ισχνές, ώσπου η Ρόμπιν συνειδητοποιεί ότι η «China Girl» δεν πέθανε μόνη. Η έρευνα της Ρόμπιν για ν' ανακαλύψει την ταυτότητα της «China Girl» την οδηγεί στον υπόκοσμο του εγκλήματος της πόλης και πιο κοντά απ' ό,τι θα φανταζόταν, στα μυστικά της δικής της καρδιάς. Τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς που υπογράφει η Τζέιν Κάμπιον, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Ελίζαμπεθ Μος και Νικόλ Κίντμαν. Δείτε και διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Top of the Lake: China Girl».

Will and Grace 607

Will & Grace: Ενατη Σεζόν - Σάββατο 30 Σεπτεμβρίουσ στις 22.30 στο COSMOTE CINEMA 4HD

Οσοι αγαπήσαμε αυτή την θρυλική american sitcom, αγαπάμε και τους ήρωές της - πιστεύουμε ότι συνεχίζουν να ζουν στα νοεϋορκέζικα διαμερίσματά τους, ακόμα κι αν εμείς έχουμε 10 ολόκληρα χρόνια να μάθουμε νέα τους (το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε τον Μάιο του 2006). Και να που μία ολόκληρη δεκαετία (και λίγο παραπάνω) μετά, το καστ του «Will & Grace» αποφασίζει ένα reunion. Ο Ερικ «Γουίλ» ΜακΚόρμακ ως ο πρώτος καλογραμμένος γκέι ήρωας της αμερικανικής τηλεόρασης και mainstream pop culture, η Ντέμπρα «Γκρέις» Μέσινγκ ως η κολλητή του φίλη που αυτοσαρκάζει την εβραϊκή της καταγωγή (και τη γυναικεία της φύση), ο Σον «Τζακ» Χέις που ανέβασε τη γκέι καρικατούρα σε άλλο τολμηρό επίπεδο και η Μέγκαν «Κάρεν» Μαλάλι που αντιπροσωπεύει το 1% της Παρκ Αβενιου επιστρέφουν με νέο ολοκαίνουριο κύκλο για να σχολιάσουν την Αμερική του Τραμπ και των Καρντάσιανς με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται 48 ώρες μετά την πρεμιέρα τους στην Αμερική. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για την επιστροή του «Will & Grace».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site της COSMOTE TV.