TV & STREAMING

Ο Σέλντον πιτσιρικάς! Αυτές είναι οι νέες σειρές του CBS!

στα 10

To CBS ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν, 2017-2018. Βλέπουμε εικόνες και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Σέλντον πιτσιρικάς! Αυτές είναι οι νέες σειρές του CBS!

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Το CBS περνάει κάθε μερικά χρόνια μια φάση περίεργου πειραματισμού που πάντοτε εν τέλει τον ξαναμαζεύει κι επιστρέφει στην ασφάλεια του σταθερού και πάντα αποδοτικού του προγράμματος, που βασίζεται σε procedurals και πολυετή franchises. Ειδικά εν μέσω λανσαρίσματος του CBS All Access, κάθε υποψία πειραματισμού στο πρόγραμμα του καναλιού εξαφανίζεται πλέον από το κυρίως πρόγραμμα και μεταφέρεται στη συνδρομητική τους online υπηρεσία. («The Good Fight», «Star Trek: Discovery»).

Φέτος λοιπόν έχουμε ξανά μια έντονη στροφή προς ιδέες και ονόματα συγκεκριμένης αξίας και στυλ, ωστόσο μέσα στο καλοζυγισμένο (διάβαζε και βαρετό) νέο line-up του δικτύου υπάρχει και ένα κωμικό show με μαύρο πρωταγωνιστή, κάτι που όπως κι ο ίδιος ο Ζερμέιν Φάουλερ υπογράμμισε, έχει να συμβεί πάνω από μια δεκαετία. «Με σειρές όπως τα 'Amazing Race', 'Cod Black', 'Big Brother' θα περίμενες ότι...» συνέχισε γελώντας.

Δείτε εδώ τρέιλερ για όλες τις νέες σειρές των σημαντικότερων τηλεοπτικών δικτύων στην Αμερική:

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδω

Κατά τα άλλα έχουμε τα κλασικά νέα procedurals, μεγαλύτερες ελπίδες για το «Star Trek: Discovery», και ένα σίγουρο μπλοκμπάστερ στη μορφή του spin-off / prequel του «The Big Bang Theory».

Το κανάλι συνεχίζει να τα πηγαίνει περίφημα, ακόμα και σε περιφερειακές ζώνες προγραμματισμού, με τον Στίβεν Κολμπέρ να κερδίζει στις θεαματικότητες στη ζώνη του και τον Τζέιμς Κόρντεν να φέρνει στο δίκτυο buzz που είχε καιρό να δει. Παράλληλα, με τις θεαματικότητες της τηλεόρασης γενικά να βουτάνε, οι διαφημιστές μοιάζουν να έρχονται πιο κοντά στη λογική του CBS, ότι δηλαδή τα νεότερα δημογραφικά ίσως είναι υπερεκτιμημένα. Στην πραγματικότητα μάλλον καταλαβαίνουν όλοι πως οι νεαρές ηλικίες εγκαταλείπουν την τηλεόραση για άλλα μέσα θέασης, οπότε όπως κι αν το ονομάσεις αυτό, η ουσία είναι πως ναι, σε λίγα χρόνια η ελεύθερη τηλεόραση θα μοιάζει σχεδόν 100% με το CBS.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

Πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Big Bang Theory», «Kevin Can Wait», «Scorpion», «9YKL», «Me, Myself & I», «Superior Donuts»
  • ΤΡΙΤΗ: «NCIS», «NCIS: New Orleans», «Bull»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «Survivor», «Criminal Minds», «Seal Team»
  • ΠΕΜΠΤΗ: «The Big Bang Theory», «Life in Pieces», «Mom», «Young Sheldon», «S.W.A.T.»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «MacGyver», «Hawaii Five-0», «Blue Bloods»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: «Madam Secretary», «Wisdom of the Crowd», «NCIS: Los Angeles»

H τάξη του 2017

Καλά μιλάμε για τρελό κέφι το φετινό line-up του δικτύου. Πάμε να τα βάλουμε σε σειρά.


1) «Star Trek: Discovery»

Το είχαμε και πέρσι αυτό στο #1. Επιτέλους έφτασαν κι οι σειρές στο στάδιο του να μπορούμε να βάζουμε σειρές στα previews μιας σεζόν και, λες και είναι η νέα ταινία του Χάνεκε ή του Τέρενς Μάλικ, να καθυστερούν και να βγαίνουν την επόμενη. Τελοσπάντων. Το «Discovery» σε σχέση με πέρσι έχασε τον Μπράιαν Φούλερ ο οποίος διάλεξε το «American Gods», αλλά κέρδισε 2 επεισόδια (τώρα θα έχει 15). Και, κυριότερα, έχει τρέιλερ. Συνεχίζουμε να περιμένουμε πότε ακριβώς θα παιχτεί, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν μπει σε σειρά. Στην Ελλάδα, θυμίζουμε, θα streamάρει στο Netflix.

2) «Me, Myself & I»

To απρόσμενα πιο ενδιαφέρον από τα ετεροχρονιστικά σίτκομ του CBS για φέτος είναι αυτό που η ζωή του Άλεξ διαδραματίζεται ταυτόχρονα σε τρεις χρονικές περιόδους της ζωής του, μία ως πιτσιρικάς, μία ως 40άρης (Μπόμπι Μόινιχαν του «SNL») και μία ως 60άρης, όπου τον παίζει ο Τζον Λαροκέτ. Κάποιος είδε το «This Is Us» και σκέφτηκε να το κάνει σίτκομ, δε θέλω να πω ποιος. Αν και αποκλείεται να να κάνει κάτι όσο ενδιαφέρον υπονοεί η δομή του, είμαι αρκετά εκεί για το ζευγάρι του μέλλοντος, Τζον Λαροκέτ και Σάρον «NYPD Blue» Λόρενς.

3) «S.W.A.T.»

Το ένα από τα φετινά στρατιωτικοειδή δράμα του καναλιού (έχει και το NBC ένα, γενικά το βρήκαμε το trend) ξεκινάει από ένα concept πρωτοσέλιδης είδησης, με όργανο του νόμου να πυροβολά παιδί και να απολύεται. Μοιάζει από εκείνες τις σειρές που έχουν 'πολιτική συνείδηση', που σε αυτό το επίπεδα συνήθως μεταφράζεται σε ένα 'τελικά παίζει πολλή αδικία, γιατί να μην προσπαθήσουμε να λύσουμε τις διαφορές μας με αμοιβαίες υποχωρήσεις; :-) '. Ενδιαφέρον θα έχει πάντως γιατί είναι το Σον Ράιαν, που σίγουρα δεν έχει ξαναφτάσει τα επίπεδα του «Shield» (btw κάπου στάμπαρα τον Λεμ, εννοείται θα το δω) αλλά βγάζει συχνά ενδιαφέροντα πραγματάκια, κι επίσης τον πιλότο έχει γυρίσει ο Τζάστιν Λιν, που εκτός από τα καλύτερα «Fast & Furious» και το «Star Trek Beyond» έχει σκηνοθετήσει και τον θεοπάλαβο πιλότο του «Scorpion» (still a classic) οπότε εννοείται είναι must.

4) «Young Sheldon»

Spin-off prequel του «The Big Bang Theory» 'στο στυλ του «Malcolm in the Middle». Ξέρετε ποιοι είστε.

5) «Seal Team»

Είναι το άλλο στρατιωτικό δράμα, εκείνο που μοιάζει αρκετά πιο σαφές στην αποστολή του και πιο πιθανό να πιάσει κιόλας. Μοιάζει σαν κάτι που με ενδιαφέρει περίπου 0.3% κι επίοσης η Τζέσικα Παρέ εδώ μοιάζει το μεγαλύτερο miscast της πιλοτικής σεζόν, αλλά επειδή για έναν προσωπικό κώδικα ζούμε, οφείλω να παρακολουθήσω τουλάχιστον μια πρώτη χούφτα επεισοδίων καθότιο πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ «Angel» Μπορεάναζ, που μετά το τέλος του «Bones» καθόλου δε δυσκολεύτηκε να βρει το επόμενο gig του. Αν κάνει 1-2 ακόμα πετυχημένες σειρές θα γίνει ένας από αυτούς τους τηλεοπτικούς θρύλους που εμφανίζονται σε σειρές στα 65 τους και όλοι οι τηλεοπτικοί γραφιάδες παραληρούν και όλοι οι νέοι θεατές είναι σε φάση «ποιος είναι αυτός ο μπάρμπας και μπορείς επίσης να μου πεις γιατί κλαις;».

6) «Wisdom of the Crowd»

OMG REAL-TIME CROWD-SOURCED CRIME-SOLVING. Δεν είμαι πολύ καλά με τον Πάρα Πολύ Σοβαρό Τζέρεμι Πίβεν να βγάζει ενέργεια α λα Γουίλ Σμιθ στο ήδη κλασικό τέρας «Collateral Beauty» και να στήνει ένα online κέντρο εγκληματολογικής έρευνας ανοιχτή εντελώς στο κοινό. Μα ναι, τι θα μπορούσε να πάει στραβά με αυτή την ιδέα; Το ίντερνετ! Ο κόσμος! Όλοι μαζί! Κάτι κάτι σπουδαία πράγματα!

*κοιτάζει νευρικά τριγύρω, θυμάται ότι το ίντερνετ έβγαλε Πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ

Τελοσπάντων, φανταστικό. Από αυτές τις σειρές που βγαίνουν όταν ένα κουστούμι λέει σε ένα άλλο, «ξέρετε τι θα ήταν τέλεια ιδέα; αν είχαμε ένα open source... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΙ». «Οχι να δικάζει, αυτό δε γίνεται, είναι παράνομο», θα του υπενθυμίσει κάποιος. «Σωστά, ναι. Σωστά. ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ». Ορίστε.

7) «9JKL»

Εμπφ, ναι, δεν ξέρω, υπάρχει κι αυτό. Παίζει ο Ελιοτ Γκουλντ, υποθέτω...;

Περισσότερες νέες σειρές:

Διαβάστε ακόμη: