Buzz

«We are the Best»! Μια εφηβική punk ταινία από τον Λούκας Μούντισον.

στα 10

Οταν είσαι 13 χρονών δεν χρειάζεσαι κιθάρες για να κάνεις μια μπάντα. Τουλάχιστον στο γεμάτο ενέργεια τρέιλερ του νέου φιλμ του Σουηδού σκηνοθέτη.

«We are the Best»! Μια εφηβική punk ταινία από τον Λούκας Μούντισον.

Η Στοκχόλμη της δεκαετίας του 80 ζωντανεύει ξανά, μέσα από την ιστορία τριών κοριτσιών που δεν ξέρουν πως, αλλά ξέρουν ότι θέλουν να παίξουν μουσική στο «Vi är Bäst» την καινούρια ταινία του Μούντισον που υπόσχεται να φέρει πίσω το feelgood πνεύμα των πρώτων ταινιών του μετά από μια σειρά, σπουδαία, αλλά ανελέητα σκληρά δράματα όπως το «Lilya 4-ever», το «A Whole in My Heart» ή το «Container».

Το φιλμ είναι βασισμένο στο graphic novel της γυναίκας του Κόκο Μούντισον, «Never Goodnight» και αφηγείται την ιστορία τριών κοριτσιών που μεγαλώνουν με τις δικές τους δυνάμεις και παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις.

Μία από αυτές είναι να ξεκινήσουν την δική τους punk μπάντα και θα το κάνουν ακόμη κι αν όλοι τους λένε ότι το punk είναι νεκρό ή ακόμη κι αν –μικρή αλλα σημαντική λεπτομέρεια- δεν έχουν καθόλου μουσικά όργανα.

Το πρώτο τρέιλερ μοιάζει να παραδίδει όσα υπόσχεται: ένα όχι δίχως σκιές (αλίμονο ο Μούντισον σκηνοθετεί) μα γεμάτο ζωντάνια πορτρέτο της εφηβείας, του ρυθμού της μουσικής και την νεανικής επανάστασης που ακούγεται δυνατά. Ακόμη και με φάλτσες, ή καθόλου κιθάρες.

H ταινία ξέρουμε ότι συμμετέχει ήδη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Τορόντο, αλλά στο δελτίο τύπου της διοργάνωσης δεν αναφέρεται ως παγκόσμια πρεμιέρα, οπότε όλα δείχνουν ότι πιθανότατα θα προβληθεί πρώτα στο φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε περισσότερα για το «We are the Best» του Λούκας Μούντισον εδώ και δείτε το τρέιλερ.