Buzz

«We are the Best». Νέα ταινία για τον Λούκας Μούντισον

στα 10

Ο Σουηδός σκηνοθέτης ξεκίνησε γυρίσματα για το πρώτο του φιλμ από το 2009, το οποίο υπόσχεται να είναι το πιο αισιόδοξο και χαρούμενο της καριέρας του.

«We are the Best». Νέα ταινία για τον Λούκας Μούντισον

Δεν είμαστε σίγουροι για το τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο μετά από φιλμ όπως το «Lilya 4-ever» το «A Whole in My Heart», το «Container» ακόμη και την πιο πρόσφατη δουλειά του «Mammoth» πριν από τρία χρονιά, ταινίες που τις λες οτιδήποτε άλλο εκτός από χαρούμενες, αλλά ας μην ξεχνάμε πως το ξεκίνημα του Μούντισον με το «Fucking Amal» και το «Together» ήταν μάλλον σε πιο αισιόδοξο κλίμα.

Το καινούριο του φιλμ που ξεκίνησε γυρίσματα πριν μερικές μέρες στην Στοκχόλμη έχει τον σουηδικό τίτλο «Vi är Bäst» και είναι βασισμένο στο graphic novel της γυναίκας του Κόκο Μούντισον, «Never Goodnight».

Η ιστορία του, ακολουθεί την πορεία τριών κοριτσιών ηλικίας 13 ετών που στην δεκαετία του 80 βρίσκονται να εξαρτώνται μόνο από τον εαυτό τους. Γενναίες και σκληρές, αδύναμες και μπερδεμένες, αναγκάζονται να ζεσταίνουν ψαρό-κροκέτες στην τοστιέρα όσο η μητέρα τους πίνει στις παμπ και που αποφασίζουν να ξεκινήσουν τη δική τους punk μπάντα. Ακόμη κι αν δεν έχουν όργανα, ακόμη κι αν όλοι τους λένε ότι το punk έχει πεθάνει.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη το φιλμ είναι μια ιστορία γεμάτη ενέργεια κι ελπίδα για το σημαίνει να διαφέρεις σε μια ομοιόμορφη κοινωνία και ένας ύμνος στην φιλία σαν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Τους βασικούς ρόλους κρατούν τρία πρωτοεμφανιζόμενα νεαρά κορίτσια, η Μίρα Μπαρκχάμαρ, η Μίρα Γκρόσιν και η Λιβ ΛεΜόιν ενώ η έξοδος του φιλμ στις Σουηδικές αίθουσες προορίζεται για το επόμενο φθινόπωρο.

Δείτε στο gallery την πρώτη φωτογραφία από το φιλμ, καθώς και μερικά καρέ από το graphic novel που την ενέπνευσε.