Buzz

Ο Τομ Κρουζ κατηγορείται ως υπεύθυνος για την τραγωδία στα γυρίσματα του «American Made»

στα 10

Δύο νεκροί κι ένας ανάπηρος ήταν ο τραγικός απολογισμός της πτώσης αεροπλάνου στα γυρίσματα του «American Made» το 2015. Και σήμερα, οι οικογένειες των θυμάτων κατηγορούν τον Τομ Κρουζ ως εν μέρει υπεύθυνο.

Ο Τομ Κρουζ κατηγορείται ως υπεύθυνος για την τραγωδία στα γυρίσματα του «American Made»

Το Σεπτέμβριο του 2015 μία τραγωδία σταμάτησε τα γυρίσματα του «American Made» του Νταγκ Λάιμαν. Το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσαν στο γύρισμα για τις εναέριες λήψεις έπεσε και οι δύο πιλότοι του, Αλαν Ντέιβιντ Πέργουιν (Αμερικανός) και Κάρλος Μπερλ (Κολομβιανός), έχασαν τη ζωή τους. Ο τρίτος, ο δειυθυντής φωτογραφίας Τζίμι Λι Γκάρλαντ, βρέθηκε στο νοσοκομείο, βαριά τραυματισμένος και σήμερα είναι παράλυτος από την αριστερή πλευρά του σώματός του.

Θυμηθείτε τα γεγονότα αναλυτικά: Δύο νεκροί στο σετ της νέας ταινίας του Τομ Κρουζ

American Made tragedy 607 1

Σήμερα, οι οικογένειες των νεκρών πιλότων καταθέτουν μήνυση στους παραγωγούς της ταινίας, καταλογίζοντας τον Τομ Κρουζ και τον Νταγκ Λάιμαν ως εν μέρει υπεύθυνους της τραγωδίας.

«Οι συνεχείς απαιτήσεις του σκηνοθέτη και ο ενθουσιώδης για κασκαντεριλίκια πρωταγωνιστής δημιούργησαν μία συνεχή πίεση στους κασκαντέρ πιλότους, πρόσθεταν όλο και περισσότερες λήψεις, όλο και περισσότερες ώρες γυρίσματος, όλο και περισσότερες μέρες δουλειάς. Οι πιλότοι ήταν εξουθενωμένοι και η υπερκόπωση οδήγησε στο δυστύχημα» αναφέρουν τα έγγραφα της μήνησης.

American Made tragedy 607 2

Στην κοινή τους μήνυση, οι οικογένειες επίσης αναφέρουν ότι ο Πέργουϊν χαρακτήρησε όσα συνέβαιναν στο σετ «ριψοκίνδυνα» και ότι είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ταινία που έχω ποτέ γυρίσει. Ο Νταγκ και ο Τομ παραγγέλνουν και προσθέτουν επί τόπου αυτοσχεδιάζοντας ακόμα περισσότερες λήψεις, ακόμα πιο ριψοκίνδυνες σκηνές». Να θυμίσουμε ότι ο Πέργουϊν ήταν έμπειρος πιλότος και Πρόεδρος της Helinet Technologies στο Λος Αντζελες, μίας εταιρίας που προμηθεύει την εναέρια τεχνολογία που χρησιμοποιείται είτε για κινηματογραφικούς σκοπούς, είτε για αποστολές της αστυνομίας ή άλλων κυβερνητικών οργανώσεων ασφαλείας. Είχε δουλέψει σε εκατοντάδες χολιγουντιανές παραγωγές (πχ «Transformers», «Πειρατές της Καραϊβικής», «Pearl Harbor»).

Αν όλα αυτά αποδειχθούν, θα πρέπει σταρ και σκηνοθέτης να καταβάλουν χρηματικές αποζημιώσεις στις οικογένειες ή θα τους αποδοθεί κάποια άλλου είδους ποινή;

Μέχρι στιγμής, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει επιστρατευτεί ολόκληρο το νομικό επιτελείο του στούντιο, των ασφαλιστικών εταιριών και, προσωπικά, του Τομ Κρουζ.

Διαβάστε περισσότερα: