Φεστιβάλ / Βραβεία

«To Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη στο διαγωνιστικό του Βερολίνου

στα 10

Η καινούρια ταινία του μετά τον «Μαχαιροβγάλτη» κερδίζει μια θέση στο επίσημο τμήμα του φεστιβάλ.

«To Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη στο διαγωνιστικό του Βερολίνου

Το φεστιβάλ του Βερολίνου ανακοίνωσε μόλις μερικούς από τους τίτλους του διαγωνιστικού του τμήματος κι ανάμεσα στα ονόματα σκηνοθετών όπως ο Αλεν Ρενέ ή ο Γουές Αντερσον, συναντάμε κι αυτό του Γιάννη Οικονομιδη με το «Μικρό Ψάρι».

Η νέα του ταινία ακολουθεί την ιστορία του Στράτου, που τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και ο Στράτος δεν ξεχνάει τα χρέη του. Στην πορεία, όμως, ο Στράτος συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερες οφειλές από όσες νόμιζε. Καταστρώνει ένα νέο, λεπτομερές σχέδιο, μια τελευταία αποστολή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Βερόνικα Νάουτζοκς, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Βουλγαράκης, Όμηρος Πουλάκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Γιώργος Μπινιάρης, Αλέκος Πάγκαλος, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.

Στη Διεύθυνση Φωτογραφίας βρίσκεται ο Δημήτρης Κατσαϊτης, στο μοντάζ ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, ηχοληψία οι Ντίντος Κίττου, Γουίλιαμ Εντ. Φρανκ, και μιξάζ ο Κώστας Φυλακτίδης. Σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Ιουλία Σταυρίδου, μακιγιάζ ο Γιάννης Παμούκης, ενώ τη μουσική της ταινίας γράφει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθαρίστας στις θρυλικές Τρύπες.

Διαβάστε περισσότερα για το «Μικρό Ψάρι»

Εκτός από το φιλμ του Οικονομίδη, οι τίτλοι του διαγωνιστικού που ανακοινώθηκαν από το φεστιβάλ σήμερα, είναι οι εξής «71» του Γιαν Ντεμάζ από την Μεγάλη Βρετανία, «Aimer, Boire et Chanter» του Αλεν Ρενέ από την Γαλλία, «Aloft» της Κλαούντια Λιόσα (Ισπανία, Καναδάς, Γαλλία), «Die Geliebten Schwestern» του Ντομινικ Γκραφ (Γερμανία), «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον -κάτι που ξέραμε ήδη- και το «The Monuments Man» του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Στις ειδικές προβολές του φεστιβάλ, ανακοινώθηκαν επίσης οι ταινίες «A Long Way Down» του Πασκάλ Σομέιγ (Αγγλία), τα ντοκιμαντέρ «Entente Cordiale» του Χιούμπερτ Σάουπερ (Αυστρία) και «The Galapagos Affair: Satan Came to Eden» των Ντάινα Γκολντφιν και Νταν Γκέλερ (Η.Π.Α.) και η σπονδυλωστή αυστραλέζικη ταινία «The Turning».

Περισσότερη Berlinale 2014: