Φεστιβάλ / Βραβεία

«Το Γάλα» στις Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, «Το Γάλα» του Γιώργου Σιούγα θα κάνει τελικά την επίσημη ελληνική πρεμιέρα του στο 17ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x.

«Το Γάλα» στις Νύχτες Πρεμιέρας
Σε 10 βδομάδες, ραντεβού στις Νύχτες Πρεμιέρας

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Λος Αντζελες, «Το Γάλα» (Burning Heads) του Γιώργου Σιούγα θα παρουσιαστεί στο αθηναϊκό κοινό το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, τη βραδιά της απονομής βραβείων πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων δημιουργών στα πλαίσια του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X.

Η ταινία είναι η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου σκληρού θεατρικού έργου του Βασίλη Κοατσικονούρη, το οποίο εξιστορεί τις προβληματικές ισορροπίες μιας οικογένειας που έχει αποξενωθεί και τις σπασμωδικές προσπάθειες επανένωσής της. Το Εθνικό Θέατρο, ανέβασε την παράσταση, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με μια εξαιρετική, πολυβραβευμένη ερμηνεία από τον πρόωρα χαμένο Κωνσταντίνο Παπαχρόνη, στον οποίο αφιερώνεται και η ταινία.

Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε την ρεαλιστική, ωμή κινηματογραφική διασκευή του Γιώργου Σιούγα, ο οποίος σύμφωνα με τα σχόλια από το Λος Αντζελες, ξάφνιασε κι εντυπωσίασε με την τόλμη του.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν Cinemax Class και Απόλλων Cinemax Class. Εκτός από το «Γάλα», στις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x» θα προβληθούν σε παγκόσμια πρώτη ο «Αννίβας Προ των Πυλών» της Ελισάβετ Χρονοπούλου και οι «3 Μέρες Ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη.