Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει καθημερινά τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τρέξτε για εισιτήρια...

Flix Team
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Lucky του Τζον Κάρολ Λιντς - Διεθνές Διαγωνιστικό - Ολύμπιον στις 18:00

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός από τους σημαντικότερους καρατερίστες του αμερικανικού σινεμά ακολουθεί το γεωγραφικό και πνευματικό ταξίδι ενός ηλικιωμένου άθεου προς την αυτογνωσία, την αποδοχή της θνητότητάς του και της ανάγκης για επαφή με άλλους ανθρώπους. Στον τελευταίο μεγάλο ρόλο της καριέρας του, ο Χάρι Ντιν Στάντον υποδύεται τον 90χρονο Λάκι –έναν ρόλο-αναφορά στους μονήρεις, τραυματισμένους ήρωες του Παρίσι, Τέξας, του Straight Story ή και της Ατίθασης Καρδιάς–, ο οποίος μας συστήνει καθώς μας αποχαιρετά μια σειρά από μοναδικούς χαρακτήρες που αποκαθιστούν τη χαμένη πίστη μας στην ανθρωπότητα. Διαβάστε την κριτική του Flix: Πόσο «Lucky» είμαστε με την τελευταία υπόκλιση του Χάρι Ντιν Στάντον

garden 607

Εξοχικές κατοικίες (Sommerhäuser) της Σόνια Μαρία Κρόνερ - Διεθνές Διαγωνιστικό - Ολύμπιον στις 15:15

Πατρίδα δεν είναι απλώς η παιδική ηλικία, αλλά και ένας τόπος όπου έχει πάντα ήλιο. Οι μυρωδιές, τα χρώματα, οι υφές και οι ήχοι από ένα καλοκαίρι που περνά μια οικογένεια αστών στην εξοχική τους κατοικία, κάπου στη Γερμανία της δεκαετίας του ’70, ανασυντίθενται σ’ ένα ανάγλυφο ταμπλό βιβάν που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις. Εστιάζοντας τον φακό στις πιο διακριτικές λεπτομέρειες, η σκηνοθέτις περιγράφει τον μηχανισμό της μνήμης, που άλλοτε εξωραΐζει και άλλοτε καταργεί τα ένστικτα και τα παραπτώματα αυτού του μικρόκοσμου, τα οποία διαστέλλονται με τη θερινή ραστώνη.

Αγκάθι 607

Αγκάθι (Thorn) του Γαβριήλ Τζάφκα - Εκτός Διαγωνιστικού - Τώνια Μαρκετάκη στις 17.30

Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Για τον Γιάκομπ, όμως, ο προορισμός είναι άγνωστος καθώς η Λίζα προετοίμασε τα πάντα μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Λίζας, ώσπου η ίδια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη μετατρέπεται σε φόβο

Beast 607 1

Κτήνος (Beast) του Μάικλ Πιρς - Διεθνές Διαγωνιστικό - Φρίντα Λιάππα στις 18:00

Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια άστατη νεαρή γυναίκα ερωτεύεται έναν μυστηριώδη ξένο που την ενθαρρύνει να κόψει τα δεσμά με την καταπιεστική της οικογένεια. Οταν αυτός θεωρείται ύποπτος για μια σειρά βίαιων φόνων, αυτή τον υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων και συνειδητοποιεί τι είναι ικανή να κάνει. Με την πρόφαση του whodunit θρίλερ, υπνωτική ατμόσφαιρα και δύο καθηλωτικές ερμηνείες, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μάικλ Πιρς χτίζει μία σκοτεινή, φροϋδική διατριβή για το τέρας που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Κτήνος».

Πολυξένη 607

Πολυξένη της Δώρας Μασκλαβάνου - Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου - Τώνια Μαρκετάκη στις 19:45

Το 1955 ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών υιοθετούν μια ορφανή Ελληνοπούλα, απ’ τον «άγιο» τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και διασφαλίζουν την αφοσίωσή της. Έτσι, η 12χρονη Πολυξένη αποχωρίζεται τον μικρότερο αδερφό της και ξεκινά μια νέα ζωή, με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ενηλικιώνεται, ερωτεύεται και λαχταρά τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί το υποχθόνιο σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την περιουσία που κληρονομεί.

Χρόνια Πολλά 607

Χρόνια Πολλά του Χρίστου Γεωργίου - Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου - Τζον Κασσαβέτης στις 20:00

Βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα, ο Γιώργος έρχεται αντιμέτωπος με την έφηβη κόρη του, η οποία είναι ανάμεσα στους διαδηλωτές. Προκειμένου να βρουν τις χαμένες ισορροπίες μεταξύ τους, πατέρας και κόρη θα περάσουν μερικές μέρες μαζί στο εξοχικό της οικογένειας.

People 607

People του Παύλου Ιορδανόπουλου - Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου - Τζον Κασσαβέτης στις 22:30

Tο κοινό γίνεται δημιουργός. Απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας δημιουργούν χαρακτήρες και αφηγούνται την ιστορία τους στην κάμερα. Μια ταινία που επιχειρεί να αποτυπώσει την εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από τα μάτια και τις αφηγήσεις του ίδιου του κοινού. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «People».

Η Fischer γιορτάζει 11 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απονέμοντας και φέτος τα πιο σημαντικά βραβεία, τα Βραβεία Κοινού Fischer. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.