Buzz

«The Paperboy». Δείτε την ταινία, διαβάστε το βιβλίο

στα 10

Το φιλμ του Λι Ντάνιελς που βγαίνει αύριο στις αίθουσες, βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πιτ Ντέξτερ. Το Flix, η Odeon και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας δίνουν την ευκαιρία να το αποκτήσετε.

Flix Team
«The Paperboy». Δείτε την ταινία, διαβάστε το βιβλίο

Γραμμένο από τον πιτ Ντέξτερ, έναν συγγραφέα βραβευμένο με το εθνικό βραβείο λογοτεχνίας για το μυθιστόρημά του «Paris Trout» το οποίο είχε επίσης μεταφερθεί στο σινεμά από τον Στίβεν Τζίλενχαλ, το «The Paperboy (ο Τύπος του Τύπου)» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. Το 1995, και κέρδισε το βραβείο PEN.

Στο «Paperboy», δύο δημοσιογράφοι από το Μαϊάμι φτάνουν σε μια μικρή πόλη της Φλόριδας, για να ερευνήσουν την υπόθεση ενός άντρα που έχει καταδικαστεί σε θάνατο γιατί σκότωσε τον σερίφη της πόλης ξεκοιλιάζοντας τον. Όμως, καθώς το νήμα ξετυλίγεται και η ιστορία αρχίζει να αγγίζει θέματα κεντρικά της ύπαρξης, όπως η ιερότητα της σεξουαλικότητας, η ευαίσθητη ισορροπία της αξιοπρέπειας και οι ψευδαισθήσεις που γεννιούνται στο πλαίσιο της οικογένειας, οι δύο άντρες αρχίζουν να εξερευνούν την κινούμενη άμμο της ίδιας της ζωής τους.

2

Το βιβλίο, σκοτεινό και έντονο, διαπεραστικό και αιχμηρό κοινωνικά, σκληρό αλλά και αστείο, κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών σκηνοθετών, ανάμεσά τους και του Πέδρο Αλμοδόβαρ που ενδιαφερόταν να κάνει με τη μεταφορά του στην οθόνη, το αμερικάνικο ντεμπούτο του.

Τελικά ήταν ο Λι Ντάνιελς που το έκανε ταινία, με ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει τους Νικόλ Κίντμαν, Μάθιου Μακόναχι, Τζον Κιούζακ, Ζακ Εφρον και Μέισι Γκρέι.

Με την ευκαιρία της εξόδου της ταινίας στις αίθουσες, το Flix η Odeon και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας δίνουν την δυνατότητα να κερδίσετε πέντε αντίτυπα του βιβλίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στο win@flix.gr με την λέξη «Paperboy» στο θέμα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας και την ταχυδρομική σας διεύθυνσή.

Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με email την επόμενη εβδομάδα.

Tags: The Paperboy