Industry

«Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει». Συναντήστε πρώτοι την Τζούλιαν Μουρ στο ρόλο της καριέρας της

στα 10

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere του «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει», την ταινία που χάρισε στην Τζούλιαν Μουρ το Οσκαρ της.

Flix Team
«Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει». Συναντήστε πρώτοι την Τζούλιαν Μουρ στο ρόλο της καριέρας της

Ναι, αυτή είναι η ταινία για την οποία η Τζούλιαν Μουρ πήρε το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η ιστορία της Dr. Αλις Χάουλαντ, που μοιάζει να έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Oταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δε δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά.

still alice 607

Mε πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Τζούλιαν Μουρ στο ρόλο που άξιζε στο ταλέντο της, το «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει» είναι βασισμένο στο best seller της Λίσα Τζένοβα. Η ιστορία πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τις συνέπειες που έχει αυτό στη ζωή, την προσωπικότητα και την οικογένειά της. H ερμηνεία της Τζούλιαν Μουρ τιμήθηκε φέτος με το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου αλλά και τη Χρυσή Σφαίρα, το βραβείο του Broadcast Film Critics Association, του National Board of Review, των Hollywood Film Awards, του San Francisco Film Critics Circle κι επικράτησε ως η πιο βαθειά κι εντυπωσιακή ερμηνεία της χρονιάς που πέρασε. Την Τζούλιαν Μουρ στην ταινία πλαισιώνουν ο Αλεκ Μπόλντουιν, η Κέιτ Μπόζγουερθ κι η Κρίστεν Στιούαρτ. Σκηνοθετούν οι Ρίτσαρντ Γκλάτσερ και Γουος Γουέστμορλαντ, το δημιουργικό δίδυμο που το 2006 εντυπωσίασε στο φεστιβαλικό κύκλωμα με το «Quinceañera».

Διαβάστε ακόμη: Αν είναι να είσαι φαβορί για Οσκαρ, κάντο όπως η Τζούλιαν Μουρ!

still alice 607

Ο Γουος Γουέστμορλαντ εξηγεί πώς προέκυψε η ταινία «Still Alice»: «Ο Ρίτσαρντ (Γκλάτσερ, συν-σκηνοθέτης και σύντροφος του Γουέστμορλαντ) κι εγώ δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα τον Δεκέμβριο του 2011 από δύο παραγωγούς, τους Λεξ Λάτσους και Τζέιμς Μπράουν, που μας ζητούσαν να ρίξουμε μία ματιά σε ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Ηταν μία από αυτές τις ευκαιρίες που έρχονται από το πουθενά και που οι σκηνοθέτες τις επιθυμούν διακαώς - όταν όμως διαβάσαμε το θέμα του βιβλίου επικράτησε σιωπή. Μία πανέξυπνη, γοητευτική γυναίκα που είναι στο ζενίθ της ζωής της και ανακαλύπτει ότι έχει Αλτσχάιμερ είναι ένα θέμα που μας είναι πάρα πολύ οικείο, καθώς είχαμε πρόσφατα μάθει ότι ο Ρίτσαρντ πάσχει από ALS. Θέλαμε πραγματικά να αναλάβουμε αυτή την ταινία σε εκείνη τη φάση; Όμως το βιβλίο μας ρούφηξε. Είναι μια συναρπαστική ιστορία, δοσμένη με ειλικρίνεια. Ερωτευτήκαμε τον κεντρικό χαρακτήρα. Υπάρχει κάτι ανεπιφύλακτα γοητευτικό στην Αλις –στο πείσμα της, τη θέλησή της, το ότι δεν το βάζει κάτω. Δεν ξέρω σε ποιο κεφάλαιο συνέβη αυτό, αλλά η λογοτεχνική Αλις που ξεπετάγονταν από τη σελίδα αποχωρίστηκε τα σκούρα κατσαρά μαλλιά για μία φλογερή κόκκινη κόμη. “Ποια νομίζεις ότι μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο;” ρώτησα τον Ρίτσαρντ. “Η Julianne Moore”, μου έγραψε...»

Διαβάστε ακόμη: Αντε και του χρόνου ακόμη ένα Οσκαρ στην Τζούλιαν Μουρ για το «Freeheld»

still alice 607

Το Flix και η Feelgood σάς προσκαλούν να γνωρίσετε πρώτοι την Αλις Χάουλαντ και την Τζούλιαν Μουρ στον πιο καθηλωτικό ρόλο της καριέρας της. Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας που θα γίνει την Τρίτη, 10 Μαρτίου, στις 20.00 (προσέλευση 19.30), στα Village Cinemas @ The Mall. Για ν' αποκτήσετε μια διπλή πρόσκληση, μπείτε στη σελίδα μας στο facebook, κάντε like, share ή comment στο post και μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας, 9 Μαρτίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με direct message.

Η ταινία «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 12 Μαρτίου από τη Feelgood. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμη: