Buzz

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει το remake του «West Side Story»

στα 10

Hθελε εδώ και χρόνια να το κάνει, ήταν όνειρο ζωής. Ετσι δήλωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για το remake του «West Side Story» που ετοιμάζει!

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει το remake του «West Side Story»

We feel pretty, oh so pretty διαβάζοντας αυτό το νέο. Σύμφωνα με πηγές του «Hollywood Reporter» ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα μπορέσει να κάνει ένα όνειρο χρόνων πραγματικότητα: το remake του «West Side Story», μία από τις αγαπημένες του ταινίες.

Κι αυτό, γιατί μετά από προσπάθειες δεκαετιών απέκτησε επιτέλους τα δικαιώματα, όχι μόνο της ιστορίας, αλλά και των πανάκριβων τραγουδιών.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι σίγουρος: «Οσο πιο δύσκολος γίνεται ο κόσμος, τόσο πρέπει να πιστεύουμε στη μαγεία»

west side story 607

Να θυμίσουμε ότι το «West Side Story», εμπνευσμένο από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, έκανε την πρεμιέρα του ως μιούζικαλ στα θεατρικά σανίδια του Μπρόντγουεϊ το 1957, με κείμενο του Αρθουρ Λόρεντς, μουσική του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, στίχους του Στίβεν Σόντχαϊμ και χορογραφίες του Ζερόμ Ρόμπινς. Η κινηματογραφική του διασκευή το 1961 με τους Νάταλι Γουντ, Ρίτσαρντ Μπέιμερ, Ρίτα Μορένο και Τζορτζ Τσακίρης, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς, απέσπασε 10 Οσκαρ και συμπεριλαμβάνεται στις λίστες των καλύτερων ταινιών (κι όχι μόνο μιούζικαλ) όλων των εποχών.


Σύμφωνα με πηγές, ο Σπίλμπεργκ έχει ήδη αναθέσει στον σεναριογράφο του από το «Lincoln», Τόνι Κούσερ (τον διάσημο θεατρικό δημιουργό και βραβευμένο συγγραφέα θεατρικών έργων όπως το «Angels in America») για να γράψει το σενάριο. Και ο Κούσερ έχει ήδη ξεκινήσει τη διασκευή.

Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες προς το παρόν, όλα βρίσκονται σε στάδιο προπαραγωγής. Για να δούμε τι μας ετοιμάζει ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός παραμυθάς. Θα εντυπωσιαστούμε από το βλέμμα του σε ένα από τα πιο διάσημα μιούζικαλ όλων των εποχών; Ή θα επαναληφθεί ο κανόνας: τα κλασικά δεν τα αγγίζουμε;


Διαβάστε ακόμα: