Buzz

Σούζαν Σαράντον: «Είμαι ένας Ινδιάνος»!

στα 10

Ενώ η περιέργεια αυξάνεται ασταμάτητα, η Σούζαν Σαράντον δίνει εξηγήσεις για τους ρόλους που ερμηνεύει στο «Cloud Atlas» των Τομ Τίκβερ και Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι.

Σούζαν Σαράντον: «Είμαι ένας Ινδιάνος»!

Η παλυαναμενόμενη, υπερ-παράξενη, σε κάθε της επίπεδο, δημιουργία των Τομ Τίκβερ, Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι θα κάνει την πρεμιέρα της σε ένα μήνα περίπου, στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Σε συνέντευξή της στο Indiewire, η Σούζαν Σαράντον μίλησε για τους ρόλους που υποδύεται στην ταινία, χωρίς, φυσικά, να εξηγεί τίποτε, δημιουργώντας, αντίθετα, ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο για το «Cloud Atlas»!

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Μίτσελ, τόσο σύνθετο και πλούσιο που κανείς ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί στον κινηματογράφο, η ταινία αφηγείται την εξέλιξη του ανθρώπου από τον 19ο αιώνα μέχρι το μακρινό μέλλον, κι από το Βέλγιο και το Σαν Φρανσίσκο μέχρι την Κορέα και τη Χαβάη, ενώ όλοι οι ηθοποιοί θα υποδύονται όχι μόνο πολλούς ρόλους, αλλά και τα δύο φύλα ο καθένας.

Η Σαράντον είχε συνεργαστεί ξανά με τους Γουατσόφσκι στο «Speed Racer» του 2008, αλλά η εμπειρία της με το τρίο των σκηνοθετών την άφησε με τις θερμότερες αναμνήσεις: «Είναι τόσο γεμάτοι από αγάπη και οι τρεις, ο ένας για τον άλλον και όλοι για το σινεμά. Ηθελαν να κάνουν μια επική ταινία ενηλίκων, για επικές, ενήλικες ιδέες. Κι έτσι εύχομαι, γι’ αυτούς, να υπάρχουν στον κόσμο αρκετές ιδέες κι αρκετοί ενήλικες, γιατί αυτή η ταινία είναι ένα εκπληκτικό πείραμα στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.»

Οσο για τη δική της συμμετοχή στην ταινία, η Σαράντον εξηγεί, «ερμηνεύω πολλούς, μικρούς ρόλους, καμία σχέση με όσα κάνουν ο Τομ Χανκς και η Χάλι Μπέρι στη διάρκεια της ταινίας. Ενσαρκώνω έναν Ινδιάνο άντρα, ελπίζω να μην αντιμετωπίσω προβλήματα γι’ αυτό!»

Η Σαράντον εξομολογείται ότι η πρώτη της επαφή με τους συντελεστές της ταινίας τη γέμισε με τρόμο: «Στην αρχή φοβήθηκα να κάνω το μεγάλο βήμα, τόσο γρήγορα. Ολοι φορούσαν καινούριες μύτες! Εγώ δεν είχα ποτέ βάλει καν φακούς επαφής. Αλλά όταν έφτασα στο γύρισμα, συνάντησα την πιο γενναία ατμόσφαιρα, λες και βρισκόμασταν στο Cirque De Soleil. Ανθρωποι γύρω μου χοροπηδούσαν από το ένα τραμπολίνο στο άλλο. Και σκέφτηκα, ναι, έτσι πρέπει να είναι η κινηματογραφική δημιουργία – όλοι να περνούν καταπληκτικά, αλλά ταυτόχρονα να τολμούν να δοκιμάζουν πράγματα που δεν έχουν ξανακάνει ποτέ. Είμαι τρομερά χαρούμενη που τελικά υπήρξα μέρος αυτής της ταινίας!»

Το «Cloud Atlas», μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο, θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις αμερικανικές αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου και στην Ελλάδα τον Νοέμβριο από την Odeon.

Διαβάστε περισσότερα αποκαλυπτικά για το «Cloud Atlas»: