Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου στο Φεστιβάλ του Κλερμόντ Φεράν

στα 10

Οι επιτυχίες του ελληνικού σινεμά στο εξωτερικό συνεχίζονται με την επιλογή του «θρυλικού» πλέον μικρού μήκους «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου που μετά από τις βραβεύσεις του σε Δράμα και Φεστιβάλ της Αθήνας ταξιδεύει στο διαγωνιστικό τμήμα του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στον κόσμο.

To «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου στο Φεστιβάλ του Κλερμόντ Φεράν
Σκηνή από το «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου

Συζητήθηκε όσο καμία άλλη ελληνικού μικρού μήκους ταινία φέτος, θριάμβευσε στο Φεστιβάλ της Δράμας, βραβεύτηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας και τώρα το «Red Hulk» της θαρραλέας Ασημίνας Προέδρου διαγωνίζεται στο επίσημο πρόγραμμα του 36 Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμόντ Φεράν που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 8 Φεβρουαρίου στην μικρή γαλλική πόλη.

To «Red Hulk» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που μπλέκει με μια ακροδεξιά φασιστική οργάνωση σε μια ταινία που αποτυπώνει καίρια και με αγωνία την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική πραγματικότητα. Οπως είχε δηλώσει στο Flix η δημιουργός του: «Δεν μου αρέσει μόνο το πολιτικό σινεμά. Και προφανώς η δική μου ταινία δεν μπορεί να έχει την απήχηση μια ταινίας μεγάλου μήκους. Θεωρώ, ωστόσο, πως ο κάθε καλλιτέχνης και ο κάθε κινηματογραφιστής έχει χρέος, κατά τη γνώμη μου, να τοποθετείται απέναντι στα πράγματα.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της Ασημίνας Προέδρου στο Flix

Στο φετινό Φεστιβάλ του Κλερμόντ Φεράν, στο τμήμα Euroconnection που είναι το φόρουμ συμπαραγωγής ταινιών μικρού μήκους στην Ευρώπη, συμμετέχει η Σύνη Παππά με το «Whack», την μικρού μήκους ταινία της που γνωρίσαμε στο Πρώτο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης του Flix και του Groopio.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Whack» και τη δημιουργό του.