Buzz

O Mπενίσιο Ντελ Τόρο θα σας παγώσει το αίμα ως «Πάμπλο Εσκομπάρ»

στα 10

«Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον Πάμπλο Εσκομπάρ». Δείτε το πρώτο teaser-trailer του «Paradise Lost» του Aντρέα Ντι Στέφανο όπου ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο τρομοκρατεί τον Τζος Χάτσερσον (κι εμάς).

O Mπενίσιο Ντελ Τόρο θα σας παγώσει το αίμα ως «Πάμπλο Εσκομπάρ»

«Στην Κολομβία της δεκαετίας του 80, ένας νεαρός σέρφερ γνωρίζει το κορίτσι των ονείρων του. Και μετά γνωρίζει το θείο της: τον Πάμπλο Εσκομπάρ...» Δε χρειάζεται να περιγράψει οτιδήποτε περισσότερο η σύνοψη της ταινίας που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Ιταλός ηθοποιός Αντρέα Ντι Στέφανο («Η Ζωή του Πι», «Εννέα») , στο ντεμπούτο του πίσω από τις κάμερες, για να καταλάβει κανείς ακριβώς πώς αυτό το θρίλερ θα εξελιχθεί. Ισως να ενισχύσει τη νοσηρή σου φαντασία η πληροφορία ότι το ρόλο του κολομβιανού τσάρου της κοκαΐνης και ηγετικής μορφής του Μεντελίν Καρτέλ ανέλαβε ο τόσο εξαιρετικός Μπενίσιο Ντελ Τόρο. Ναι, μπορείς να φανταστείς τον Ντελ Τόρο να σε κοιτά με κενό, σκοτεινό βλέμμα και να τραβά αεργόσυρτα τις συλλαβές του: «Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον Πάμπλο Εσκομπάρ».

Το πρώτο teaser-trailer του «Paradise Lost» είναι όμως εδώ, έτοιμο να επιβεβαιώσει ότι μπορεί ο Ντι Στέφανο να μην είχε στο μυαλό του μία καθαρόαιμη βιογραφία του αδίστακτου μεγαλέμπορου κόκας (όπως οι Ολιβερ Στόουν, Τζο Κάρναχαν κι Αντουάν Φουκουά έχουν οραματιστεί), αλλά αυτή η πρόφαση του αθώου ρομάντζου που εξελίσσεται σε θρίλερ μπορεί να είναι ακριβέστερη για να αποτυπωθεί η προσωπικότητα ενός τέρατος.

Γιατί περί τέρατος επρόκειτο. Γεννημένος το 1949, ο Πάμπλο Εσκομπάρ, τέταρτο παιδί ενός αγρότη και μιας δασκάλας, ενηλικιώθηκε στην παρανομία, μεταμορφώθηκε στον πιο ισχυρό μεγαλέμπορο ναρκωτικών (φέρει το ψευδώνυμο «βασιλιάς/βαρώνος/τσάρος της κοκαΐνης») και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία: το 1989 το περιοδικό Forbes τον παρουσιάσε 7ο στην κατάταξη των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο (σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιοδικού η περιουσία του άγγιζε τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια). Στα 26 του χρόνια παντρεύτηκε με την 15χρονη τότε Μαρία Βικτόρια κι έκαναν δύο παιδιά που ζουν σήμερα με τη μητέρα τους κάπου στο Τέξας των Η.Π.Α.

1

Η ταινία τον συναντά μετά το 1982, όταν και αποπειράθηκε να αποκτήσει και τεράστια πολιτική ισχύ στην Κολομβία: έταξε στον ταλαιπωρημένο κολομβιανό λαό ότι θα αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της χώρας, (ύψους 10 δισ. δολαρίων), έχτισε σχολεία, πάρκα, νοσοκομεία και πολλά σπίτια για τους φτωχούς. Μόνο που το 1984 αποκαλύφθηκε η «αντιπολιτευτική τακτική του»: ο Εσκομπάρ δολοφονούσε κρυφά υποψήφιους βουλευτές και πρωθυπουργούς, είτε γιατί χρωστούσαν χρήματα, είτε για... προσωπικούς λόγους. Ετσι, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την πολιτική ζωή της χώρας - πήρε όμως μία τελευταία εκδίκηση, δολοφονώντας τον Λουίς Γκαλόν, έναν αντίπαλο υποψήφιο πρωθυπουργό.

Εκτός από τον εξαιρετικό Ντελ Τόρο, το καστ συμπληρώνουν οι Τζος Χάτσερσον («Αγώνες Πείνας»), Κλαούντια Τράισακ κι ο μεγαλύτερος αδελφός του Χαβιέ, Κάρλος Μπαρδέμ. Nα θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Ντελ Τόρο και Χάτσερσον συναντιούνται: ο νεαρός ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει στην μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ο Ντελ Τόρο για το σπονδυλωτό πρότζεκτ «7 Μέρες στην Αβάνα».

2

Τα γυρίσματα του «Paradise Lost» έγιναν στον Παναμά, στα σύνορα της Κόστα Ρίκα και του Τσέρο Αζούλ. H ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post production κι αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το φθινόπωρο ή στις αρχές του 2015.

Δείτε το teaser κι απαντήστε στην ερώτηση: «Για που νομίζεις ότι το 'βαλες; Κανείς δεν ξεφεύγει από τον Πάμπλο Εσκομπάρ!»

.

Διαβάστε ακόμα και δείτε σκηνές από τα γυρίσματα:

O Μπενίσιο Ντελ Τόρο είναι ο Πάμπλο Εσκομπάρ