Φεστιβάλ / Βραβεία

Outview 2012: Ο Κρίστοφερ Αϊσεργουντ στο Βερολίνο!

στα 10

Η αληθινή ιστορία του συγγραφέα Κρίστοφερ Αϊσεργουντ («Α Single Man») με φόντο τη γκέι σκηνή του Βερολίνου των 30s, σε μια παραγωγή του ΒΒC που προβάλλεται στο φετινό 6o Οutview, το Gay and Lesbian κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας.

Flix Team
Outview 2012: Ο Κρίστοφερ Αϊσεργουντ στο Βερολίνο!

Βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κρίστοφερ Αϊσεργουντ που κυκλοφόρησε το 1976, το «Christopher and his Kind» αφηγείται την πρώιμη περίοδο του διάσημου γκέι βρετανού συγγραφέα, τα χρόνια που πέρασε στο Βερολίνο της δεκαετίας του '30, εγκαταλείποντας τη Μ. Βρετανία για να έρθει αντιμέτωπος με μια νέα ζωή, τον έρωτα και τα πρώτα του βήματα στη λογοτεχνία...

Η σχέση του με τον ποιητή Γ.Χ.Οντεν, ο αγώνας του κατά του ναζισμού, οι ερωτικές του περιπέτειες και η «ενηλικίωση» ενός σπουδαίου συγγραφέα, όλα περνούν μπροστά από την κάμερα του Τζέφρι Σαξ σαν μια ιστορία γραμμένη πρωτίστως πάνω στην επιθυμία, το φόβο και τη συνειδητοποίηση του Αϊσεργουντ, ο οποίος θα σημαδευόταν τόσο από τα χρόνια στο Βερολίνο, ώστε επέστρεψε σε αυτά σε πολλά από τα βιβλία του μεταφέροντας την εμπειρία.

Τον Αϊσεργουντ στην παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιρλανδία, υποδύεται ο γνωστός από το τηλεοπτικό «Dr. Who» Ματ Σμιθ.

Το «Christopher and his Kind» προβάλλεται την Δευτέρα 7 Μαΐου στις 21.30 στην Αίθουσα 1 του Ινστιτούτου Θερβάντες και σε επανάληψη την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 19.45 στην Αίθουσα 2 του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Διαβάστε περισσότερα για το 6ο Outview, το Gay and Lesbian Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας που διαρκεί έως την Κυριακή 13 Mαΐου στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα)


Tags: OUTVIEW 2012