Φεστιβάλ / Βραβεία

Outview 2012: Μια βασίλισσα χωρίς στέμμα...

στα 10

Αυτοβιογραφικό, χειροποίητο και τρυφερό μέσα στη σκληρότητα του, το «The Queen Has no Crown» του Ισραηλινού Τόμερ Χέιμαν προβάλλεται σήμερα, παρουσία του σκηνοθέτη, στο 6ο Outview στην Αθήνα, κοιτώντας μέσα από την κλειδαρότρυπα της ιστορία μιας οικογένειας που θα μπορούσε να ήταν και δική σου...

Outview 2012: Μια βασίλισσα χωρίς στέμμα...

Η ιστορία του «Τhe Queen Has no Crown» του Τόμερ Χέιμαν είναι στην πραγματικότητα η ιστορία του ίδιου του σκηνοθέτη, η ενηλικίωση του που μαζί με την «ενηλικίωση» της οικογένειας του τον βρήκε αντιμέτωπο με τις πολιτικές πεποιθήσεις μιας ολόκληρης χώρας και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή...

Με επίκεντρο μια οικογένεια Γερμανών Εβραίων που έφτασαν στο Ισραήλ, έχοντας ορκιστεί να μην το εγκαταλείψουν ποτέ, το ντοκιμαντέρ του Χέιμαν ακολουθεί τη διάλυση της, όταν τρια από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αμερική, αφήνοντας πίσω στην «πατρίδα» τη μητέρα τους μαζί με τα άλλα δύο αγόρια, έναν στρέιτ και έναν γκέι, με τον τελευταίο να είναι ο ίδιος ο Χέιμαν.

Η αμφισβήτηση του Ζιονισμού, οι πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις γύρω από το θέμα της ομοφυλοφιλίας, το Παλαινιστιακό και ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλα περνούν μέσα από το ντοκιμαντέρ του Χέιμαν σε μια μείξη home video σε 8 και 16mm.

To «The Queen Has no Crown» θα προβληθεί σήμερα Σάββατο 5 Mαΐου στην αίθουσα 1 του Ινστιτούτου Θερβάντες στις 21.45, παρουσία του σκηνοθέτη και σε επανάληψη την Τρίτη 8 Μαΐου στις 20.00 στην αίθουσα 2 του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Διαβάστε περισσότερα για το 6ο Outview, το Gay and Lesbian Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας που διαρκεί έως την Κυριακή 13 Mαΐου στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα)


Tags: OUTVIEW 2012