Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Ο Σαμ Ρόκγουελ αφιερώνει «στον παλιό του φίλο», Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

στα 10

Κλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του για το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, ο ηθοποιός το αφιέρωσε στον «my old buddy, Phil Hoffman», σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της απονομής.

Oscars 2018: Ο Σαμ Ρόκγουελ αφιερώνει «στον παλιό του φίλο», Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Η μουσική είχε ήδη αρχίσει να παίζει καθώς ο ηθοποιός είχε αρκετούς ανθρώπους που ήθελε να ευχαριστήσει για το πρώτο του Οσκαρ στο «Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ στο Μιζούρι», αλλά ο Σαμ Ρόκγουελ μιλούσε ακόμη. Και φεύγοντας από την σκηνή πίσω στην αίθουσα του Τύπου εξεπλάγην όταν κάποιος τον ρώτησε για την αφιέρωσή του στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Διαβάστε ακόμη: Βραβεία Οσκαρ 2018: Νικητής η «Μορφή του Νερού» και η... διαφορετικότητα

«Το ακούσατε; Πολύ χαίρομαι που το ακούσατε γιατί έπαιζε ήδη η μουσική. Θα με κάνετε να κλάψω τώρα». Και συνεχίζοντας εξήγησε ότι ο Χόφμαν ο οποίος πέθανε πολύ νωρίς το 2014 «ήταν πολύ κοντινός μου άνθρωπος κι αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλους τους ηθοποιούς της γενιάς μου. Ο Φιλ Χόφμαν ήταν ο καλύτερος. Κι ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Θα μπορούσα να μιλάω γι αυτόν για ώρες».

*Δείτε ακόμη: Η 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ με τον τρόπο του Flix

sam rockwell phillip seymour hoffman 607

Ο Ρόκγουελ μίλησε επίσης για το πόσο καλός σκηνοθέτης υπήρξε ο Χόφμαν στο θέατρο και την αγάπη του για την σκηνή. Λίγα χρόνια πριν τον θανατό του, τον είχε σκηνοθετήσει σε μια off-Broadway παράσταση του έργου «The Last Days of Judas Iscariot» κι όπως λέει αποτελούσε έναν από τους ανθρώπους που τον ενέπνεαν ακόμη κι αν είχαν πάνω κάτω την ίδια ηλικία.

Δείτε πιο κάτω τον ευχαριστήριο λόγο του:


Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ

Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.