Buzz

Ολα είναι...«Hunger Games»!

στα 10

Από τη στιγμή που το «Hunger Games» έσπασε κάθε ρεκόρ ανοίγματος στην Αμερική, η μανία με την ταινία του Γκάρι Ρος και τα βιβλία της Σούζαν Κόλινς γιγαντώθηκε. Και το Ιντερνετ γέμισε από πεινα. Μεγάλη πείνα...

Ολα είναι...«Hunger Games»!

Με το «Hunger Games» να οδεύει προς το δεύτερο Σαββατοκύριακο της τεράστιας επιτυχίας του (οι αναλυτές υπολογίζουν πως θα βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση) και έχοντας ήδη μείνει στην ιστορία ως η ταινία που δεν είναι σίκουελ με το μεγαλύτερο άνοιγμα στην Αμερική αλλά και ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες παγκοσμίως, άραγε υπάρχει λόγος για λίγη ακόμη διαφήμιση;

Κι όμως η Lionsgate δεν χρειάζεται να κάνει το παραμικρό. Το Internet είναι γεμάτο από παρωδίες, ερασιτεχνικές αφίσες, βίντεο που γυρίζονται καθημερινά αντιγράφοντας την ταινία και δεν υπάρχει site (κινηματογραφικό και μη) που να μην περιέχει έστω μια αναφορά στην ταινία - φαινόμενο, είτε αυτή αφορά την γκαρνταρόμπα των παιχτών ή στατιστικά για την πρωτοφανή επιτυχία του «Hunger Games» στα ταμεία.

Φυσικά δεν λείπουν και τα (μικρο)σκάνδαλα, όπως αυτό με τα tweets οργισμένων θαυμαστών των βιβλίων της Σούζαν Κόλινς που κατηγόρησαν την παραγωγή της ταινίας επειδή έκαναν τη μικρή Ρου, τον Τσίνα και τoν Θρες μαύρους, παρ' όλο που η ίδια η συγγραφέας περιγράφει για παράδειγμα τη Ρου να έχει «βαθύ μελαχρινό δέρμα και μάτια». Το αποτέλεσμα των διαμαρτυριών ήταν να ξεσπάσει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από τα ρατσιστικά σχόλια και τη σημασία τους γενικότερα για το πώς αντιμετωπίζονται οι μαύροι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ.

Τέσσερα είναι τα πιο πετυχημένα και διασκεδαστικά πράγματα που μπορεί να βρει κανείς, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα, και έχουν να κάνουν με το «Hunger Games»:

  • Το πρώτο είναι ένα fan βίντεο (δείτε το παρακάτω) με τίτλο «The Mockinjay Propo» που σκηνοθέτησε ο Ράιαν Χάμπλιν και είναι τόσο καλοφτιαγμένο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια δεύτερη ανάγνωση πάνω στην κινημοτογραφική μεταφορά του «Hunger Games». Μάλιστα έχει και δικό του επίσημο site.

.

  • Το δεύτερο είναι οι ερασιτεχνικές (αλλά τόσο καλοφτιαγμένες) αφίσες που μοιάζουν με δημόσιες ανακοινώσεις της Capitol για την προώθηση των Αγώνων Πείνας με σλόγκαν όπως «To σχολείο είναι για ηλίθιους. Αυτή τη χρονιά δηλώστε εθελοντές για τους ¨Αγώνες Πείνας¨» και «Νιώστε λιγότερο ένοχοι που διασκεδάζετε με το θάνατο μικρών παιδιών. Γίνετε εθελοντές». Μπορείτε να τις δείτε όλες στο gallery.

  • Το τρίτο είναι η αναπόφευκτη σύνδεση του «Hunger Games» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ: η συνάντηση της ταινίας - φαινομένου της χρονιάς με τον άντρα - φαινόμενο της χρονίας. (Δείτε το εδώ)

  • Το τέταρτο είναι οι ήδη διάσημες αφίσες του «Hunger Games», αν αντί του Γκάρι Ρος στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθονταν άλλοι σκηνοθέτες. (Δείτε τις όλες εδώ)

Κι όλα αυτά ενώ στην Ελλάδα, το «Hunger Games» δεν έτυχε της ίδια ανταπόκρισης για λόγους που, είτε είναι προφανείς (τα βιβλία δεν έγιναν ποτέ μεγάλες επιτυχίες) είτε όχι (ο κόσμος δεν κατάλαβε ακριβώς ποτέ τι είναι το «Hunger Games» καταχωρόντας το στο μυαλό του ως μια «αμερικανιά»). Ωστόσο η ταινία συνεχίζεται στις αίθουσες για όποιον θέλει να ανακαλύψει μια ενήλικη εκδοχή μιας ταινίας φαντασίας και γιατί όχι να «κολλήσει» με τα δύο επόμενα βιβλία της Σούζαν Κόλινς προγραμματίζονται ήδη για την κινηματογραφική μεταφορά τους.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Hunger Games»