Buzz

Οι Flaming Lips επιμένουν... ακατάλληλα!

στα 10

Θυμάστε το βίντεο των Flaming Lips για το «The First Time I Ever Saw Your Face», στο οποίο πρωταγωνιστούσε η γυμνή Ερικα Μπαντού. Ξεχάστε το. Με νέα τραγουδίστρια και νεά γυμνή εμφάνιση, αυτό είναι το νέο βίντεο κλιπ του συγκροτήματος που επιμένει να προκαλεί...

Οι Flaming Lips επιμένουν... ακατάλληλα!

Ηταν στις αρχές Ιουνίου του 2012, όταν στο επίσημο site του Pitchfork κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του «The First Time I Ever Saw Your Face» των Flaming Lips από το δίσκο τους με διασκευές «Flaming Lips and Heady Fwends».

Δεν ήταν, όμως ένα συνηθισμένο βίντεο κλιπ, αφού σε όλη τη διάρκεια του η Ερικα Μπαντού (η οποία ερμηνεύει το τραγούδι στο δίσκο των Flaming Lips) εμφανίζεται ολόγυμνη μέσα σε μια μπανίερα. Αργότερα, βέβαια έγινε γνωστό πως τα πολύ επίμαχα σημεία δεν ανήκαν στην ίδια, αλλά στην αδερφή της, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο «παρασκήνιο» που συνδέθηκε με το εν λόγω βίντεο.

Λίγες μέρες μετά την εμφάνιση του βίντεο (που φυσικά έγινε viral σε δευτερόλεπτα), η Ερικα Μπαντού δήλωσε πως το συγκρότημα δεν είχε την άδεια της για να το κυκλοφορήσει και εξοργισμένη γέμισε το λογαριασμό της στο twitter με επιθέσεις απέναντι στον Γουέιν Κόιν (ηγέτη του συγκροτήματος) χαρακτηρίζοντας το βίντεο «φτηνό, ανούσιο και προκλητικό για την πρόκληση».

Οι Flaming Lips (και ο Κόιν ειδικότερα) εξέδωσαν μια ανακοίνωση που έλεγε τα εξής: «Το βίντεο... είναι αμοντάριστο και όχι εγκεκριμένο. Εμείς, οι Flaming Lips, αποδεχόμαστε κάθε ευθύνη...», ξεκαθαρίζοντας πως το βίντεο δεν είχε την υπογραφή της Μπαντού ή εξέφραζε τις δικές (καλλιτεχνικές ή μη) απόψεις.

Η Μπαντού, όμως, δεν ικανοποιήθηκε και συνέχισε βρίζοντας στα ίσα τον Κόιν («By the way, you are an ass»), ενώ μέσω twitter πάντα του ζήτησε να της φιλήσει τον γεμάτο γκλίτερ πισινό της. Ο Κόιν με τη σειρά του δήλωσε «Τον φίλησα, ευχαριστώ!».

Και η ιστορία πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Το βίντεο κατέβηκε απ' όπου μπορούσε να κατεβεί. Το επίπεδο της συζήτησης ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες άγγιξε... πάτο. Debates ξέσπασαν στο Διαδίκτυο υπέρ και κατά της Μπαντού (η οποία έχει στο ενεργητικό της και άλλα γυμνά βίντεο!) και φτάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού, ο Γουέιν Κόιν είχε τη φαεινή ιδέα να γυρίσει το ίδιο ακριβώς βίντεο με άλλη πρωταγωνίστρια (την Αμάντα Πάλμερ των Dresden Dolls), η οποία και τραγούδησε από την αρχή το τραγούδι που πρώτη είχε ερμηνεύσει η Ρομπέρτα Φλακ.

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο με την Ερικα Μπαντού και παρακάτω το καινούριο βίντεο με την Αμάντα Πάλμερ και διαλέξτε πλευρά. Η, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μπούτι...