Buzz

O Τζουζέπε Τορνατόρε κάνει τo «Τέλειο Χτύπημα»

στα 10

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ίδιο, το «The Best Offer» του Τζουζέπε Τορνατόρε υπήρξε μια τεράστια εμπορική επιτυχία στην Ιταλία, έκανε την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ανακηρύχθηκε καλύτερη ταινία της χρονιάς στα ιταλικά βραβεία Ντονατέλο και ετοιμάζεται για την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Σεπτεμβρίου.

O Τζουζέπε Τορνατόρε κάνει τo «Τέλειο Χτύπημα»

Ο Βέρτζιλ Ολντμαν είναι ένας εξαιρετικός εκτιμητής, δημοπράτης και συλλέκτης έργων τέχνης. Εκκεντρικός, σνομπ και ανορθόδοξος δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν και ειδικά στο αντίθετο φύλο να τον πλησιάσει. Οταν η Κλερ Ιμποτσον, μια κληρονόμος που πάσχει από αγοραφοβία, ζητάει τη βοήθεια του, ο Βέρτζιλ θα αισθανθεί μια ακαταμάχητη έλξη για εκείνη. Το μυστήριο που καλύπτει την πελάτισσα του θα τον παρασύρει σε μια συγκλονιστική περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή.

Αυτή είναι η επίσημη υπόθεση του «The Best Offer», του Τζουζέπε Τορνατόρε, ο οποίος δείχνει, μετά από τριάντα χρόνια καριέρας να μην έχει χάσει στο ελάχιστο το λυρισμό και την ποίηση που κάποτε τον έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού σινεμά, κυρίως λόγω του «Σινεμά ο Παράδεισος».

2 Ο Τζουζέπε Τορνατόρε μαζί με τον Ντόναλντ Σάδερλαντ και τον Τζέφρι Ρας

Το «Τέλειο Χτύπημα» υπήρξε μια πρωτοφανής εμπορική επιτυχία στην Ιταλία (όπου προβλήθηκε ντουμπλαρισμένο στα Ιταλικά, αφού είναι γυρισμένο στα αγγλικά), έκανε την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο και θριάμβευσε στα ιταλικά βραβεία Ντονατέλο κερδίζοντας αυτά της καλύτερης ταινίας, της καλύτερης σκηνοθεσίας, της καλύτερης μουσικής (για τον μόνιμο συνεργάτη του Τορνατόρε, Ενιο Μορικόνε), των καλύτερων κοστουμιών και της καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

2

Πράγμα λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως το «Τέλειο Χτύπημα» είναι μια ρομαντική ιστορία με φόντο τον κόσμο των δημοπρασιών και των πολύτιμων συλλογών, ιδανικό σκηνικό για ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης και της καρδιάς με πρωταγωνιστές τον Τζέφρι Ρας, τον Ντόναλντ Σάδερλαντ και τον Τζιμ Στέρτζες στην μοιρασμένη ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλο της Ευρώπη του σήμερα.

Δείτε παρακάτω ένα υποτιτλισμένο στα ελληνικά κλιπ από το «Τέλειο Χτύπημα» του Τζουζέπε Τορνατόρε που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Σεπτεμβρίου από τη Feelgood Entertainment.


Διαβάστε ακόμη: