Buzz

«The Best Offer»: Ο εισπρακτικός θρίαμβος του Τζουζέπε Τορνατόρε

στα 10

Η καινούρια αγγλόφωνη ταινία του σκηνοθέτη του «Σινεμά ο Παράδεισος» μοιάζει ότι θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι σήμερα στην πατρίδα του Ιταλία.

«The Best Offer»:  Ο εισπρακτικός θρίαμβος του Τζουζέπε Τορνατόρε

Εχοντας κόψει ήδη τετρακόσιες χιλιάδες εισιτήρια τις πρώτες έξι μέρες της προβολής του στην Ιταλία, το «The Best Offer», ξεκίνησε την πορεία του με τεράστια φόρα, κάνοντας την πρώτη μέρα διπλάσιες εισπράξεις απ΄ όσα η μέχρι τώρα πιο εμπορική ταινία του Τορνατόρε «Baaria».

Μπορεί στην Ιταλία βεβαίως να προβάλλεται ντουμπλαρισμένο στα Ιταλικά, όμως το φιλμ είναι γυρισμένο στα αγγλικά και φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό καστ που αναμφίβολα το βοήθησε να γίνει πιο ελκυστικό στους θεατές της χώρας.

Ο Τζέφρι Ρας υποδύεται στο φιλμ τον Βέρτζιλ Ολντμαν, έναν ηλικιωμένο, μάλλον ιδιόρρυθμο εκτιμητή έργων τέχνης και δημοπράτη που μπορεί να αναγνωρίζει με ακρίβεια την αξία και την ομορφιά των αντικείμενων, αλλά όχι τόσο αυτή των ανθρώπων. Θαυμάζοντας τις γυναίκες από μακριά δεν είχε ποτέ του μια ρομαντική σχέση, μέχρι την στιγμή που θα αναλάβει να εκτιμήσει την συλλογή έργων τέχνης που ανήκει σε μια νεαρή γυναίκα, κληρονόμο μιας υπέροχης αλλά ταλαιπωρημένης βίλας.

Το ονομά της είναι Κλερ Ιμποτσον και πάσχει από μια μυστηριώδη ασθένεια που την κάνει να αποφεύγει τους ανθρώπους. Μόνο που σύντομα ο Βέρτζιλ θα παθιαστεί τόσο πολύ μαζί της και με την μυστηριώδη παρουσία της που θα θελήσει να την συναντήσει πάση θυσία.

Στην πορεία στα υπόγεια της βίλας θα ανακαλύψει κομμάτια από έναν μηχανισμό που όταν μπουν στη σωστή θέση, θα δημιουργήσουν ένα αυτόματο που θα μπορούσε να είχε βγει κατ' ευθείαν από το «Hugo», ενώ και θα αποκαλυφθούν κι άλλες πλευρές του εαυτού του όπως ο τρόπος με τον οποίο, χρησιμοποιεί την τέχνη του στις δημοπρασίες για να στέλνει κομμάτια που τον ενδιαφέρουν, σε χαμηλή τιμή στα χέρια ενός συνεργάτη του.

Ο Τζιμ Στάρτζες και ο Ντέιβιντ Σάδελαντ κρατούν δυο ακόμη από τους βασικούς ρόλους στην ταινία που διαδραματίζεται σε την Ευρώπη του σήμερα, αλλά της οποίας ο ακριβής τόπος και χρόνος δεν προσδιορίζεται Τα γυρίσματα του φιλμ που κόστισε δεκαοχτώ εκατομμύρια δολλάρια (και που όπως όλα δείχνουν θα αποσβέσει το μεγαλύτερο μέρος του budget του στην Ιταλική αγορά) έγιναν στην Ιταλία στη Βιέννη και την Πράγα, ενώ την μουσική υπογράφει ο Ενιο Μορικόνε.

To φιλμ έχει ήδη εξασφαλίσει διανομή στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπου ο Τορνατόρε δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να επαναλάβει μια επιτυχία ανάλογη με αυτή του «Σινεμά ο Παράδεισος», ενώ η πρώτη του προβολή εκτός Ιταλίας, θα γίνει μάλλον στο επερχόμενο φεστιβάλ Βερολίνου.

Δείτε πιο κάτω το (ιταλικό) τρέιλερ της ταινίας κι ακούστε το βασικό μουσικό θέμα του Ενιο Μορικόνε.