Industry

Ο Κώστας Ζάπας κάνει casting για το «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του θανάτου»

στα 10

Η επόμενη ταινία του αιρετικού Ελληνα σκηνοθέτη, αναζητά τους πρωταγωνιστές της.

Ο Κώστας Ζάπας κάνει casting για το «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του θανάτου»

Μια νεά ανάγνωση του βιβλίου της Μέρι Σέλεϊ «Φράνκενσταϊν» και του αρχετυπικού μύθου που αφηγείται θα επιχειρήσει ο Κώστας Ζάπας στη νέα ταινία του, φιλοδοξώντας να «κάνει τους ήρωες του μυθιστορήματος να φαίνονται πιο ζωντανοί και σύγχρονοι από ποτέ.»

Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει τον Φράνκενσταϊν. Μια νεαρή δημοσιογράφος που ερευνά το μύθο, πιστεύει πως το μυθιστόρημα δεν είναι ένα παραμύθι, αλλά η αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή το νεαρό γιατρό Βίκτορ Φράνκενσταϊν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν το θάνατο και να επανέλθουν από τους νεκρούς. Παίρνοντας συνεντεύξεις από το θίασο, έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος που εμφανίζονται στην πόλη, πιο ζωντανοί από ποτέ. Η έρευνα την οδηγεί σε έναν κόσμο τεράτων, σε ένα θεώρημα για τη ζωή και το θάνατο και τελικά σε μια αποκάλυψη που θα την συγκλονίσει. Το μυστικό μιας οδύσσειας θανάτου αλλά και μιας αιώνιας αγάπης, που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμα και μετά το θάνατο.

Η ταινία θα γυριστεί στην Ελλάδα και στα Αγγλικά και τη μουσική θα υπογράψει ο σπουδαίος Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι. Το «Φράνκενσταϊν: Η Οδύσσεια του θανάτου» βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε preproduction, ενώ μόλις ξεκίνησε το casting του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παραγωγής το casting έχει αναλάβει αποκλειστικά το «4actors» του Γιώργου Κατινά και αφορά άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς όλων των ηλικιών που γνωρίζουν αγγλικά.

Το casting θα γίνει στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά οδός 44, Γκάζι, πλησίον Σταθμού Μετρό «Κεραμεικός») την Τρίτη 3/7, Τετάρτη 4/7 και Πέμπτη 5/7 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το casting θα βρείτε στο site του «4actors»: https://welcome.4actors.gr/ και στο τηλ.: 210-8839657 (κ. Γ. Κατινάς, ώρες 12 - 4 μμ).