Buzz

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν υποστηρίζει τις απεργίες των σεναριογράφων και ηθοποιών

στα 10

Μιλώντας στο IndieWire o Ρεφν δήλωσε την αλληλεγγύη του στους απεργούς του Χόλιγουντ, λέγοντας «κάψτε τα όλα».

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν υποστηρίζει τις απεργίες των σεναριογράφων και ηθοποιών

Με τις απεργίες των σεναριογράφων (η οποία ήδη μετράει την 77η μέρα της σήμερα) και την πιο πρόσφατη απεργία των ηθοποιών, τα πάντα στο Χόλιγουντ έχουν παγώσει. Μπορεί οι παραγωγοί και τα μεγάλα στούντιο να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους με τα όσα συμβαίνουν, αλλά ολοένα και περισσότεροι σκηνοθέτες δηλώνουν την υποστήριξη τους στους απεργούς.

Ενας από αυτούς είναι και ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν ο οποίος, μιλώντας στο IndieWire, δήλωσε την αλληλεγγύη του όλους τους απεργούς λέγοντας «κάψτε τα, κάψτε τα όλα έτσι ώστε να αναδυθούμε από τις στάχτες τους ξανά. Ο,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κλάδο, επιχειρηματικά, νομίζω ότι είναι απλώς ένα άλλο κομμάτι ενός παγκόσμιου προβλήματος των ανισοτήτων και της έλλειψης ανταλλαγής ευκαιριών, απλώς ανεβαίνει πάνω από αυτό που οι άνθρωποι αποδέχονται. Κοιτάξτε τις δικές σας προεδρίες [των ΗΠΑ] τα τελευταία 10 έως 15 χρόνια. Και όμως κανείς δεν μαθαίνει τίποτα από αυτά. Ετσι το μόνο που μπορείτε πραγματικά να κάνετε είναι να δείτε τη Γαλλική Επανάσταση και να θυμηθείτε τι έκαναν στο τέλος: έκοψαν τα κεφάλια όλων και νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτό το φινάλε».

Διαβάστε ακόμα: Απεργία και για το σκανάρισμα και την «ιδιοκτησία» κομπάρσων από τα χολιγουντιανά στούντιο

Nicolas Winding Refn main

«Κατάγομαι από μια σοσιαλιστική χώρα», συνέχισε ο Ρεφν, «κατάγομαι από τη Δανία, το σπίτι του Μπέρνι Σάντερς. Μπορώ λοιπόν να πω με βεβαιότητα γιατί είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο να συγκεντρωνόμαστε αντί να τα διαλύουμε όλα για να έχουμε περισσότερα κέρδη. Αλλά τι σημαίνει πραγματικά ή τι μας δίνει αυτό, αν δεν υπάρχει τίποτα για να ζήσουμε;»

Ο Ρεφν θεωρεί επίσης ότι οι συνεχιζόμενες απεργίες αποτελούν έναν τρόπο να επανεξετάσει το Χόλγιουντ και οι διαδικτυακές πλατφόρμες το είδος της τέχνης και περιεχομένου που δημιουργούν. «Παράγουμε περιεχόμενο ως επιχείρηση, αλλά μιλάμε τόσο σπάνια για το γιατί το φτιάχνουμε. Ποιο είναι το νόημα; Απλώς μιλάμε για τη δημιουργία περιεχομένου και το να κάνουμε ολοένα και περισσότερο από αυτό και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ένας υγιής κατάσταση για την κοινωνία ή για εμάς ως ανθρώπους».