Buzz

«Next Floor ». Μετά το «Prisoners», τι θα λέγατε για μια ακόμη ταινία του Ντενί Βιλνέβ;

στα 10

Η μικρού του μήκους «Next Floor» βραβεύτηκε το 2008 στις Κάννες κι από τότε παίζει ασταμάτητα στα φεστιβάλ του κόσμου. Τώρα μπορείτε να την δείτε ολόκληρη online

«Next Floor ». Μετά το «Prisoners», τι θα λέγατε για μια ακόμη ταινία του Ντενί Βιλνέβ;

Τον γνωρίζαμε σαν έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες του νέου Καναδέζικου σινεμά. Με το «Prisoners» το εξαιρετικό του θρίλερ που υπέγραψε φέτος με πρωταγωνιστές τους Χιου Τζάκμαν και Τζέικ Τζίλενχαλ μεταμορφώθηκε σε ένα «bankable» όνομα και με τα στάνταρτ του Χόλιγουντ.

Μπορεί να έχει έτοιμη ήδη την επόμενη ταινία του «Enemy» και πάλι με πρωταγωνιστή τον Τζίλενχαλ, όμως μέχρις ότου έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε, τι θα λέγατε για μια ακόμη, λίγο διαφορετική γεύση από το ταλέντο του;

Το «Next Floor» μοιάζει με ένα κινηματογραφικό τραπέζι σερβιρισμένο (μέχρι σκασμού, μα με υπέροχο τρόπο) από μια σειρά αναφορές, που ξεκινούν από τον Πίτερ Γκρίναγουεί και καταλήγουν στον Ζακ Τατί, περνώντας μέσα από το σινεμά του Φελίνι ή το σατιρικό βλέμμα των Μόντι Πάιθον.

Το φιλμ διαδραματίζεται σε μια τραπεζαρία. Μια ομάδα από καλοντυμένους, εκλεπτυσμένους αλλά και μια ιδέα γκροτέσκους χαρακτήρες απολαμβάνουν το ένα μετά το άλλο, μια σειρά από πιάτα. Τα γεύονται με περισσή όρεξη, ακόμη κι αν μοιάζουν τόσο εκκεντρικά που ξεπερνούν τα όρια της γαστριμαργικής αντοχής των περισσότερων.

Μόνο που το τραπέζι τους θα έχει πολλά ακόμη πιάτα και το γευστικό τους ταξίδι θα διασχίσει περισσότερους από έναν ορόφους. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Δείτε φωτογραφίες και το φιλμ ολόκληρο στο βίντεο που ακολουθεί

01

01

01

01

01