Industry

Νέο ρεκόρ για τους «Πειρατές»

στα 10

Την δέκατη έκτη ημέρα της κυκλοφορίας τους, οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά» συγκέντρωσαν 700 εκ. δολ. στο παγκόσμιο box - office κερδίζοντας με άνεση τον τίτλο της πιο εμπορικής ταινίας (μέχρι σήμερα) της χρονιάς.

Νέο ρεκόρ για τους «Πειρατές»
Ο Τζακ Σπάροου κρατάει το τιμόνι του παγκόσμιου box - office

Με ούριο άνεμο δείχνει να συνεχίζει η καριέρα του τέταρτου μέρους της σειράς των «Πειρατών της Καραϊβικής», που μέσα σε 16 ημέρες προβολής έσπασε το φράγμα των 700 εκ. δολ. στα παγκόσμια ταμεία και ανακηρύχθηκε η - μέχρι σήμερα - πιο εμπορική ταινία της χρονιάς, ξεπερνώντας τους «Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο» που βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση με περισσότερα από 500 εκ. δολ. εισπράξεις παγκοσμίως.

Το παράξενο είναι πως το «Σε Αγνωστα Νερα» δεν είχε την ίδια τύχη και στο αμερικανικό box-office όπου μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει μόλις κάτι περισσότερο από τα 100 εκ. δολ. που οι αναλυτές περίμεναν πως θα ξεπεράσει ήδη το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του. Η μανία όμως με το 3D στις αίθουσες του πλανήτη και η ιλιγγιώδης πορεία της ταινίας σε Ρωσία και Κίνα, φαίνεται πως ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του παραγωγού της Τζέρι Μπρουκχάιμερ, ο οποίος έχει ήδη βάλει πλώρη για το πέμπτο μέρος.