Buzz

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει… Η Μπάρμπρα επιστρέφει στη σκηνοθεσία!

στα 10

Δεκαέξι χρόνια μετά το «The Mirror Has Two Faces», η Μπάρμπρα Στρέιζαντ περνά ξανά πίσω από την κάμερα - φυσικά γιατί κανείς δεν μπορεί να σκηνοθετήσει αυτό το επικό ρομάντζο τόσο καλά όσο εκείνη!

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει… Η Μπάρμπρα επιστρέφει στη σκηνοθεσία!

Ως εμβληματική γυναίκα που μπορεί να τα καταφέρει όλα καλά, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες για τον κινηματογράφο (το «Yentl» το 1983, το «Prince of Tides» το 1991 και το «The Mirror Has Two Faces» το 1996) και τις έχει φτάσει και τις τρεις μέχρι τα Οσκαρ.

Τώρα, 16 χρόνια μετά την τελευταία της… κατάθεση ταλέντου, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ επιστρέφει στη σκηνοθεσία, με το «Skinny and Cat», έναν παθιασμένο έρωτα κι ένα ονειρεμένο πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως «επικό ρομάντζο» (αρχίστε ν’ αγοράζετε χαρτομάντιλα από τώρα!) και βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός δημιουργικού ζευγαριού, του συγγραφέα Ερσκιν Κόλντγουελ και της φωτογράφου Μάργκαρετ Μπερκ Γουάιτ (τα skinny και cat να είναι τα προσωπικά παρατσούκλια τους;), οι οποίοι δημοσίευσαν μαζί τρία βιβλία που αποτέλεσαν κλασικούς σταθμούς στην καταγραφή της αμερικανικής ιστορίας: το «You Have Seen Their Faces» στον Νότο της ποτοαπαγόρευσης και του κραχ, το «North of the Danube» και το «Say, Is This the USA». Ο Κόλντγουελ και η Μπερκ Γουάιτ παντρεύτηκαν το 1924, αλλά χώρισαν δυο χρόνια αργότερα – οπότε όχι, η ταινία δε θα έχει happy end.

Το ζευγάρι θα υποδυθούν δύο ηθοποιοί που δεν κρατιόμαστε να δούμε μαζί στην οθόνη - ο Κόλιν Φερθ και η Κέιτ Μπλάνσετ.

Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι το «Skinny and Cat» θα είναι πιθανότατα έτοιμο για τις αίθουσες νωρίτερα από το «Gypsy», την κινηματογραφική βιογραφία της Τζίπσι Ρόουζ Λι, ριμέικ της ταινίας του Μέρβιν ΛιΡόι του 1962, σε σενάριο του Τζούλιαν Φελοουζ (του «Gosford Park» και του «Downton Abbey»), όπου η Στρέιζαντ θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα για το «Gypsy» εδώ και δείτε στο gallery πώς έμοιαζαν οι πραγματικοί Ερσκιν Κόλντγουελ και Μάργκαρετ Μπερκ Γουάιτ.