Industry

Η Miramax πωλείται (ξανά)

στα 10

Η εταιρία που ίδρυσαν οι αδελφοί Γουαινστάιν και υπήρξε κάποτε συνώνυμο του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά, αναζητά καινούριο ιδιοκτήτη.

 Η Miramax πωλείται (ξανά)
Pulp Fiction

Με ταινίες σαν το «Pulp Fiction» και το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» στο ιστορικό της και άλλους 700 ακόμη τίτλους σε μια πλούσια βιβλιοθήκη δικαιωμάτων, η Miramax μπορεί να μην είναι αυτό που ήταν κάποτε, αλλά αναμφίβολα αποτελεί όχι μόνο ένα ελκυστικό προϊόν μα κι ένα brandname που ενδεχομένως μπορεί να αποκτήσει και πάλι αξία.

Η εταιρία που ιδρύθηκε από τον Μπομπ και τον Χάρβεϊ Γουάινστάιν το 1979, υπήρξε για αρκετά χρόνια κυρίως στην δεκαετία του 90 κυριολεκτικά μαγνήτης για δημιουργούς που ήθελαν να κάνουν ταινίες λίγο πιο «παράξενες» απ΄όσο τα μεγάλα στούντιο θα τους επέτρεπαν και επίσης μια αληθινή γεννήτρια υποψηφιοτήτων για Οσκαρ.

Τα φιλμ της εταιρίας έχουν κερδίσει συνολικά 282 υποψηφιότητες και 68 Οσκάρ. Οι αδελφοί Γουαινστάιν δεν είναι πια στην εταιρία από το 2005 όταν αποφάσισαν να ιδρύσουν την Weinstein Company, έχοντας ήδη πουλήσει την εταιρία τους στην Disney το 1993 για 60 εκατομμύρια.

Αυτή την στιγμή η Miramax ανήκει σε επιχειρηματίες από το Κατάρ οι οποίοι την αγόρασαν το 2010 για 660 εκατομμύρια αλλά που τώρα σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς αναζητούν κάποιον που να ενδιαφέρεται να την αγοράσει.

Και η στιγμή δεν ειναι κακή. Μπορεί το όνομα της Miramax να μην συνεπάγεται την αναγνωρισιμότητα και την (σχεδόν) βεβαιότητα για Οσκαρ που σήμαινε κάποτε, αλλά η φετινή χρονιά σήμανε την επιστροφή της εταιρίας στην παραγωγή ταινιών. Μια από τις ταινίες της μάλιστα, «Ο Κυριος Χολμς» πιθανότατα θα την φέρει και πάλι στον φυσικό της χώρο: τις υποψηφιότητες των Οσκαρ...

* Διαβάστε ακόμη:*