Buzz

May the force be with him? O Τζέι Τζέι Εϊμπραμς επιβεβαίωσε!

στα 10

Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς παραδέχτηκε κι επισήμως ότι θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη του έβδομου επεισοδίου του «Star Wars», αλλά δεν δεσμεύεται για το 2015, ούτε θα παρατήσει τα σχέδιά του για το «Mission: Impossible 5». Διαβάστε πώς αντέδρασαν σε όλα αυτά οι Star Wars fans και δείτε ένα trailer-παρωδία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο...

May the force be with him? O Τζέι Τζέι Εϊμπραμς επιβεβαίωσε!
Ο Τζορτζ Λούκας μαζί με τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς.

Τα νέα πως ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς θα είναι τελικά ο σκηνοθέτης που θα αναλάβει το έβδομο επεισόδιο του «Πολέμου των Αστρων» στο νέο σπίτι της saga του Τζορτζ Λούκας που δεν είναι άλλο από τη Disney (διαβάστε περισσότερα εδώ), ξέσπασαν στο Χόλιγουντ προκαλώντας ταυτόχρονα ενθουσιασμό και απογοήτευση. [Update στο τέλος του κειμένου!]

Ενθουσιασμό από τους φανατικούς του «Πολέμου των Αστρων» που θα δουν έναν από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς της αμερικανικής τηλεόρασης και του σύγχρονου σινεμά να αναλαμβάνει την αγαπημένη τους saga. Απογοήτευση από τους φανατικούς του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς που τον βλέπουν να μπαίνει με φόρα στα γρανάζια ενός franchise που εδώ και καιρό μοιάζει τελειωμένη υπόθεση και υπάρχει μόνο για να μην αφήνει άδειο τον τραπεζικό λογαριασμό του Τζορτζ Λούκας.

Μετά από τα ονόματα σχεδόν ολόκληρου του Χόλιγουντ που ακούστηκαν για την ανάληψη του δύσκολου έργου της συνέχειας ενός franchise που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια ο δημιουργός του, Τζορτζ Λούκας, αυτό του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς μοιάζει να είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο, όπως ήταν και από την αρχή, όταν ακόμα οι φήμες ανέφεραν από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ μέχρι τον Ντέιβιντ Φίντσερ και από τον Μπεν Αφλεκ μέχρι τον Μάθιου Βον (διαβάστε περισσότερα εδω).

Ο ίδιος ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς είχε δηλώσει το Νοέμβριο στο περιοδικό Entertainment Weekly τον Νοέμβριο πως τελικά δεν θα είναι αυτός που θα σκηνοθετήσει τον έβδομο «Πόλεμο των Αστρων» λέγοντας τα εξής: «Ο "Πόλεμος των Αστρων" είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες όλων των εποχών. Αισθάνομαι ότι, όποιος έχει την ευκαιρία να σκηνοθετήσει το 7ο επεισόδιο της σειράς αναλαμβάνει ταυτόχρονα και το μεγάλο βάρος που συνεπάγεται αυτός ο κινηματογραφικός θρύλος. Μεγαλώνοντας δεν ήμουν ποτέ φαν του "Star Trek", οπότε όταν σκηνοθέτησα το νέο "Star Trek" ένιωθα μέσα μου σα να διαπράττω ιεροσυλία. Ανυπομονώ όσο κανείς για τα επόμενα "Star Wars", αλλά κάτι μου λέει ότι θα τα δω ως απλός θεατής, πληρώνοντας το εισιτήριό μου!»

Τώρα, όμως, όπως αποκλειστικά δημοσίευσε το Τhe Wrap, ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ολοκληρώνει το «Star Trek Into Darkness» και μπαίνει κατευθείαν στην παραγωγή του νέου «Star Wars» που η Disney έχει ήδη ανακοινώσει για το 2015, σε σενάριο του Μάικλ Αρντ που είχε υπογράψει το «Little Miss Sunshine».

Μέχρι να έρθει και η επίσημη επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Εϊμπραμς, ομολογούμε πως ανυπομονούμε μόνο και μόνο για την περίπτωση που ο δημιουργός που ανέστησε το «Star Trek» θα καταφέρει κάτι παρόμοιο και με τον «Πόλεμο των Αστρων». Σε διαφορετική περίπτωση, ας κρατήσουμε αρκετή δύναμη για τον εαυτό μας...

UPDATE - 27/1

Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς ανακοίνωσε κι επίσημα ότι θα κάτσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη του το έβδομου επεισοδίου του «Πολέμου των Αστρων».

«Είναι ένα συναρπαστικό γεγονός στη ζωή μου» σχολίασε χθες βράδυ στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των βραβείων των Αμερικανών Παραγωγών. «Είναι σουρεαλιστικό! Είναι όμως αρκετά νωρίς για λεπτομέρειες. Ανυπομονώ όμως να ξεκινήσω τη δουλειά!»

Κι εδώ υπάρχουν νεότερα: ο Τζέι Τζέι μπορεί να ανυπομονεί, αλλά όχι όσο η Disney. Το στούντιο είχε αρχικά ανακοινώσει ότι το 7ο Star Wars θα βγει μέσα στο 2015, ο Εϊμπραμς όμως επιφυλάχτηκε να υπογράψει τέτοια δικλείδα. Οπότε το πότε μπορούμε να περιμένουμε το σίκουελ παραμένει ανοιχτό.

Για όποιον θυμάται όμως, ο σκηνοθέτης έκανε τα ίδια και με την Paramount και το σίκουελ του «Star Trek». Το στούντιο πίεσε για για να κυκλοφορήσει το σίκουελ «Star Trek Into Darkness» το 2012, ο Εϊμπραμς δεν βιάστηκε και κέρδισε παράταση για το 2013. Τον παραδεχόμαστε: ένας δημιουργός που επιβάλλει τους ρυθμούς του!

Στην περίπτωσή του βέβαια, δεν νομίζουμε ότι θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Μετά το «Star Trek Into Darkness», έχει δεσμευτεί να εμπλακεί στο «Mission: Impossible 5» και μετά μπορεί να ασχοληθεί με το «Star Wars».

Aρχίζουν όλα τα blockbusters του μέλλοντος να μπερδεύονται στο μυαλό μας.

Κι από ό,τι φαίνεται όχι μόνο στο δικό μας μυαλό: οι φαν του «Star Wars», μετά από άπειρα ξενύχτια και καβγάδες στο twitter για το αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη η ανάληψη του project από τον Εϊμπραμς, αποφάσισαν να ανεβάσουν στο youtube μία εκδοχή του «πώς θα μοιάζει το 7ο Star Wars στα χέρια του στιλίστα σκηνοθέτη».

Τα σήμα κατατεθέν φίλτρα, οι εφετζίδικοι φακοί του, τα παιχνίδια με το φως και τις ταχύτητες...

Ομως αν δεν μπορεί να παίξει με το φως στην ταινία με τα... φωτόσπαθα, που θα μπορέσει να το κάνει;

Δείτε το βίντεο (φορώντας γυαλιά ηλίου!)


Περισσότερος «Πόλεμος των Αστρων»: