Buzz

May the 4th be with you! Γιορτάστε τη μέρα Star Wars με μουσικές από έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά

στα 10

Για να γιορτάσουμε τη φετινή Star Wars Day, επιλέξαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μουσικά θέματα που γράφτηκα για το σύμπαν του Star Wars, τα οποία κατάφεραν να μας ταξιδέψουν μουσικά όλα αυτά τα χρόνια.

May the 4th be with you! Γιορτάστε τη μέρα Star Wars με μουσικές από έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά

Σήμερα είναι 4 Μαϊου και το Star Wars γιορτάζει. Φανς από όλο τον κόσμο τον κόσμο γιορτάζουν το σύμπαν, τις ταινίες, τους ήρωες, τους κακούς αλλά και τις περιπέτειες εκείνες που ο Τζορτζ Λούκας μας χάρισε με τις ταινίες του (κι όχι μόνο).

Και εμείς στο Flix φέτος για να το γιορτάσουμε επιλέξαμε μερικά από τα μουσικά θέματα του Τζον Γουίλιαμς, ο οποίος πριν λίγους μήνες γιόρτασε τα 90α του γενέθλια, και όλων των υπόλοιπων που άφησαν το δικό τους μουσικό στίγμα στο σύμπαν του Τζορτζ Λούκας, και τα οποία κατάφεραν τότε αλλά ακόμα και τώρα να μας ταξιδέψουν σε γαλαξίες πολύ πολύ μακριά. Μουσικές που μας συντροφεύουν όλα αυτά τα χρόνια, άλλοτε με τις επικές τους μελωδίες και άλλοτε με πιο όμορφες και ήρεμες στιγμές τους, αναγνωρίσιμες από την πρώτη τους κιόλας νότα.

[Η έκφραση «May the 4th be with you» λέγεται ότι λανσαρίστηκε πρώτη φορά στις 4 Μαΐου του 1979 σε μια καταχώρηση που έβαλαν στη Τhe London Evening News τα μέλη του συντηρητικού κόμματος στη Μ.Βρετανία μετά την εκλογή της Μάργκαρετ Θάτσερ («"May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations"). Παρόλο που κανείς από τον Λούκας, τις εταιρίες παραγωγής και τώρα την Disney δεν έχει επισημοποιήσει την Star Wars Day, εδώ και χρόνια γιορτάζεται με events και κάθε επισημότητα σε όλον τον κόσμο.]