Buzz

Οι Ρεπουμπλικάνοι φανς του Ματ Ντέιμον τον αποκυρήσσουν μετά τις δηλώσεις του για Gun Control

στα 10

Κι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται: ο Ματ Ντέιμον μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για την ανάγκη σκληρότερων νόμων για την αγορά και χρήση όπλων και οι ρεπουμπλικάνοι θαυμαστές του αντέδρασαν. «Εχτισες την καριέρα σου κρατώντας όπλα σε ταινίες». Καμία ελπίδα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι φανς του Ματ Ντέιμον τον αποκυρήσσουν μετά τις δηλώσεις του για Gun Control

Ο απόηχος από τη φονική επίθεση στο Ορλάντο που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους - στη μεγαλύτερη ένοπλή επίθεση που έγινε ποτέ στην Αμερική αλλά και τη μεγαλύτερη επίθεση στην LGBT κοινότητα - παραμένει δυνατός, κινητοποιώντας απλούς πολίτες αλλά και ανθρώπους του θεάματος να επιμείνουν στα μηνύματα κατά του μίσους, της οπλοκατοχής, της παράνοιας που έχει μετατρέψει την Αμερική σε μια εμπόλεμη ζώνη μεταξύ αθώων.

Εκτός από τους 49 διάσημους που ένωσαν τις φωνές τους για το βίντεο «Stop the Hate», πολλοί ακόμα καλλιτέχνες έδωσαν συνεντεύξεις κάνοντας δηλώσεις για την ανάγκη αλλαγής στην αμερικανική νομοθεσία που αφορά την αγορά και χρήση όπλων. Ολοι συμφωνούν: αυτή η παράνοια πρέπει να σταματήσει.

Δείτε κι αυτό: Stop the Hate: 49 διάσημοι αφηγούνται τις ιστορίες των 49 θυμάτων του Ορλάντο

Φαίνεται όμως ότι δεν συμφωνούν όλοι. Η Γερουσία και το Κογκρέσο και η πανίσχυρη NRS (Ο Εθνικός Οργανισμός Οπλοχρηστών Αμερικής) βρίσκουν πάτημα στις βαθιά συντηρητικές και κοντόφθαλμες συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του αμερικανικού λαού - πολιτών που θεωρούν το όπλο τους «δικαίωμα» και μάλιστα «αναφαίρετο δικαίωμα από τα άρθρα του Συντάγματός τους».

Για αυτό κι όσοι βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά μετά από τέτοιες τραγωδίες, βρίσκουν και τον μπελά τους.

matt damon gun control 607 5

Θυμηθείτε κι αυτό: Η Τζούλιαν Μουρ απαιτεί Gun Control - δείτε το βίντεο, ακούστε τα λόγια της

Τελευταίο παράδειγμα ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος αυτή την εποχή βρίσκεται σε φουλ διαφημιστικής περιοδείας για το πολυαναμενόμενο «Jason Bourne» που βγαίνοντας στις αίθουσες σηματοδοτεί την επιστροφή, όχι μόνο του Ντέιμον, αλλά και του σκηνοθέτη Πολ Γκρίνγκρας στο franchise.

Μη χάσετε κι αυτό: Δείτε τον Ματ Ντέιμον να στήνει «Bourne» φάρσες σε περαστικούς

matt damon gun control 607 6

Σε συνέντευξή του λοιπόν στην Αυστραλία ο Ντέιμον σχολίασε το τραγικό περιστατικό στο Ορλάντο και τόνισε την ανάγκη για Gun Control. «Είναι θαυμάσιο αυτό που κάνατε εσείς εδώ στην Αυστραλία: περνώντας αυστηρούς νόμους εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχετε κανένα κρούσμα μαζικών δολοφονιών με όπλα. Αντιμετωπίσατε την κατάσταση με σύνεση και λογική, κανενός τα δικαιώματα δεν παραβιάστηκαν και δημιουργήσατε ένα ασφαλές περιβάλλον. Εύχομαι να αποδειχθούμε κι εμείς λογικοί, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται. Οχι όσο ζω...»

Με το που κυκλοφόρησαν οι δηλώσεις του, τα social media έπιασαν δουλειά. Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των οπλοχρηστών επιτέθηκαν κατά μέτωπο. Βολεύτηκαν πίσω από το επιχείρημα ότι οι action movies και το Χόλιγουντ εξυμνούν τη βία και έμειναν εκεί. Οσο τους διαβάζουμε, συνειδητοποιούμε ότι ο Ντέιμον μάλλον έχει δίκιο. Τίποτα δε θα αλλάξει - όχι όσο ζούμε εμείς τουλάχιστον...

Δείτε επίσης: «Fuck this!»: Η Late Night αμερικανική τηλεόραση σχολιάζει την τραγωδία στο Ορλάντο όπως πρέπει

matt damon gun control 607 1

matt damon gun control 607 2

matt damon gun control 607 3

matt damon gun control 607 4

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: